Facebook Pixel Η μυστική δίαιτα του Νόβακ Τζόκοβιτς
Άλλα Σπορ
| 2011-04-26 11:48:00

Η μυστική δίαιτα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Η μυστική δίαιτα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο αήττητος μέσα στο 2011 Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι μια ειδική δίαιτα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες.

Ο 23χρονος Σέρβος που μετράει 26 συνεχόμενες νίκες απ’ τον περασμένο Δεκέμβριο, έχοντας πανηγυρίσει 5 συνεχόμενους μεγάλους τίτλους, είπε ότι ένας γιατρός που ενσωματώθηκε στην ομάδα του πριν από 8 μήνες, βελτίωσε κατά πολύ την φυσική του κατάσταση μετατρέποντάς τον σε μια ανίκητη πολεμική μηχανή, αμφισβητώντας ακόμα και τον μετρ του είδους Ράφαελ Ναδάλ.

«Το όνομά του είναι Ιγκόρ Σετόσεβιτς, είναι διαιτολόγος και έκανε εξαιρετική δουλειά με κάποια φαγητά στα οποία είμαι αλλεργικός», τόνισε ο Νόλε και συνέχισε: «Έχω βγάλει απ’ τη διατροφή μου τις πίτσες, τα μακαρόνια και το ψωμί. Έχασα ορισμένο βάρος και αυτό με βοήθησε πολύ στην κίνησή μου ενώ νιώθω τέλεια το σώμα μου».

«Αρκετοί ψάχνουν ποιό είναι το μυστικό της φόρμας μου αλλά δεν υπάρχει τέτοιο μυστικό. Απλά όλα αυτά τα χρόνια σκληρής δουλειάς, αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς», συμπλήρωσε ο Τζόκοβιτς.

Πέρα από τη σωματική δύναμη, απαιτείται και μεγάλη πνευματική διαύγεια και συνέπεια προκειμένου να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες συνθήκες ενός Grand Slam.

«Είμαι πλέον πιο ώριμος και σαν τενίστας και σαν άνθρωπος. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σταθερότητα και πλέον μπορώ να κρατηθώ απέναντι στους καλύτερους υπό δύσκολες συνθήκες. Παλιότερα δεν γινόταν αυτό. Όταν έπρεπε να αντιμετωπίσω τον Ρότζερ ή τον Ράφα στα μεγάλα τουρνουά, δεν μπορούσα να αντέξω ψυχολογικά...», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς.

Μπαίνοντας στο χώμα,ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον κυρίαρχο της συγκεκριμένης επιφάνειας και Νο1 του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ πλέκοντας το εγκώμιο του Ισπανού.

«Καθώς ο Ναδάλ έπαιρνε όλους τους τίτλους στο χώμα τα προηγούμενα χρόνια, πιστεύαμε ότι δεν έχει άλλα περιθώρια βελτίωσης το παιχνίδι του, όμως αυτός με εξέπληττε κάθε χρονιά. Είναι ο τενίστας που πρέπει να νικήσεις και το φαβορί σε κάθε χωμάτινο τουρνουά. Πλέον, όμως, παίζω με περισσότερη αυτοπεποίθηση απέναντί του και πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αν και η νίκη επί του Ναδάλ στο χώμα παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση απ’ όλα!».

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags