Facebook Pixel Την υπόθεση Ψωμιάδη κυνηγά η ΑΕΚ
| 2011-04-28 18:52:00

Την υπόθεση Ψωμιάδη κυνηγά η ΑΕΚ

Την υπόθεση Ψωμιάδη κυνηγά η ΑΕΚ

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην υπόθεση με τον Μάκη Ψωμιάδη, Χάρης Οικονομόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει επιδικάσει ήδη στην ΠΑΕ 44 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σημείωσε πως με τη συμπαράσταση και του Ντέμη Νικολαΐδη που παρίσταται σε κάθε εκδίκαση θα εξαντλήσει τα περιθώρια για την είσπραξη και την καταδίκη των εμπλεκομένων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NOVAΣπορ FM:
Για την απόφαση που δικαίωσε την ΑΕΚ:
«Στις 8 Φεβρουαρίου τελεσιδίκησε η απόφαση που επιδίκασε 44 εκατ. ευρώ που οφείλει η οικογένεια Ψωμιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Τώρα, με τους τόκους, τα χρήματα αυτά έχουν φτάσει στα 70 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση γι’ αυτή την υπόθεση. Τα μόνα έξοδα αφορούν την έρευνα των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Ψωμιάδη».

Για τις ενέργειες που γίνονται τώρα: «Κοινοποιήθηκε η κατάσχεση σε όλες τις τράπεζες της Ελλάδας. Βρέθηκαν κάποιοι λογαριασμοί, που δεν θα ήθελα, όμως, να τους αποκαλύψω. Σε κάθε περίπτωση, οι 24 τράπεζες απάντησαν. Σε κάποιες από αυτές υπάρχουν λογαριασμοί, έστω και με λίγα χρήματα. Με την επιμονή του Ντέμη που παρίσταται σε όλα τα δικαστήρια, επιδιώκεται η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού μπορεί να εισπραχθεί και η ποινική δίωξη των εμπλεκομένων».

Για τα ποσά που διεκδικούνται: «Η ΑΕΚ διεκδικεί επιταγές για τηλεοπτικά δικαιώματα και ποσό περίπου 13 εκατ. ευρώ για την έκδοση πλαστών τιμολογίων στους Θρακομακεδόνες, αλλά και για ποσά που αφορούν πρόστιμα που βάρυναν την ΑΕΚ εξαιτίας της κακοδιαχείρισης. Όλα αυτά τα χρήματα επιδικάστηκαν με την απόφαση στην ΑΕΚ».

Για τον κίνδυνο της παραγραφής του αδικήματος: «Ψάχνουμε τα χρήματα και θα τα βρούμε. Υπάρχουν δύο ποινικά δικαστήρια σε εξέλιξη. Το πρώτο στις 18 Μαΐου, το οποίο θα γίνει μετά από προσφυγή το 2003! Υπενθυμίζω, όμως, ότι στα 15 χρόνια παραγράφεται το αδίκημα. Αν δοθεί άλλη μια αναβολή τώρα και άλλη μια στις 6 Ιουνίου (όπου η υπόθεση είναι ήδη εξ αναβολής) το ενδεχόμενο της παραγραφής δεν θα είναι μακριά.

Θα είναι μια ομολογία αποτυχίας του συστήματος της δικαιοσύνης αν συμβεί αυτό. Αν οι τακτικές που μεταχειρίζονται οι κατηγορούμενοι τέτοιων ενεργειών αποδεικνύονται αποτελεσματικές, ώστε να γλιτώνουν την τιμωρία. Το σύστημα της ατιμωρησίας πρέπει να πάψει. Και αυτό πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης. Θα πρέπει να δικάζει όσο το δυνατόν ταχύτερα και όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο».

Για τη σημασία που έχει το θέμα για την ΑΕΚ: «Αυτή η υπόθεση δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι μια υπόθεση που με πρωτοστάτη τον Ντέμη Νικολαΐδη, τη συνεργασία με την ΠΑΕ και τους υπόλοιπους συνεργάτες μου, είμαστε αποφασισμένοι να την πάμε μέχρι το τέλος. Ακόμα και αν δε βρεθεί καμία δραχμή. Υπάρχουν άνθρωποι που έγιναν ΑΕΚ, επειδή πιστεύουν ότι με βάση αυτές τις αρχές πρέπει να πορεύεται η ομάδα τους. Θα τους απογοητεύαμε αν δεν ενεργούσαμε έτσι».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags