Facebook Pixel Ρατσιστικές διακρίσεις στο γαλλικό ποδόσφαιρο;
| 2011-04-29 16:38:00

Ρατσιστικές διακρίσεις στο γαλλικό ποδόσφαιρο;

Ρατσιστικές διακρίσεις στο γαλλικό ποδόσφαιρο;

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία λόγω ενός δημοσιεύματος της της ιστοσελίδας «Mediapart», σύμφωνα με το οποίο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας σχεδιάζει να επιβάλει πλαφόν στην παρουσία μαύρων και αραβικής καταγωγής παικτών στις ακαδημίες των συλλόγων!

Η FFF παρέθεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε την έναρξη εσωτερικής έρευνας για το ζήτημα, ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής των Τρικολόρ, Λοράν Μπλαν, διέψευσε ότι γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου.

«Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φερνάντ Ντισοσουά, που ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας, «...πιθανόν με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλησης και ίσως ενός προσώπου καθολικής αποδοχής από τον κόσμο του ποδοσφαίρου». Πρόσθεσε δε ότι η έρευνα «...θα αποδείξει ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται. Αν δούμε ότι υπάρχουν πράγματα να προσάψουμε σε αυτούς που μας κατηγορούν, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες».

Από την πλευρά του, ο Λοράν Μπλαν μίλησε από το Μπορντό και τόνισε ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις εν αγνοία του. «Εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο περιέχει μία μορφή διακρίσεων, που έχουν να κάνουν με αθλητικά και σωματικά κριτήρια. Με εξοργίζει όμως που μου καταλογίζουν διακρίσεις με βάση το χρώμα», τόνισε ο εκλέκτορας της Εθνικής Γαλλίας, για να προσθέσει ότι «...η διαφορετικότητα υπάρχει στο ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και στους δρόμους».

Το ρεπορτάζ που «ανέβασε» χθες βράδυ στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα «Mediapart» αναφέρει ότι οι βασικές αρχές αυτού του προγράμματος συζητήθηκαν σε κλειστή σύσκεψη, στις αρχές του έτους, παρουσία του Μπλαν. Σύμφωνα με το κείμενο, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ομοσπονδία υποστηρίζουν ότι «...υπάρχουν πολλοί μαύροι, πολλοί άραβες και λίγοι λευκοί στα γήπεδα».

Πηγή: exedrasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags