Facebook Pixel Με την ψυχή του στον ΠΑΟΚ
| 2014-09-11 12:32:00

Με την ψυχή του στον ΠΑΟΚ

Με την ψυχή του στον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το καυτό θέμα της ανανέωσης του Κλάους με τον ΠΑΟΚ.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποδείξει σε έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα πληρώνει πώς να διαχειριστεί τα χρήματά του. Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε χορτάσει από θεωρητικούς ειδικούς κάθε είδους, είναι πολύ άσχημο να κουνάς δάχτυλο σε εκείνους που βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Στην περίπτωση, όμως, του Ιβάν Σαββίδη και της στάσης που κρατά στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη, έχω την πεποίθηση πώς πάνω απ' όλα, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αδικεί την ίδια του την τσέπη.

Επηρεασμένος από την απόφαση για “σφιχτή” οικονομική πολιτική στον ΠΑΟΚ μέχρι να πειστεί πώς όταν ρίξει ξανά πολλά χρήματα θα πιάσουν τόπο, αδικεί τον παίκτη στον οποίο θα έπρεπε να τα προσφέρει απλόχερα.

Ο Κλάους αποτελεί τον ορισμό της εξαίρεσης που ΟΦΕΙΛΕΙ ο μεγαλομέτοχος του “Δικεφάλου” να κάνει στην λιτότητα της φετινής περιόδου. Απ' όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.

Αγωνιστικά, εδώ και τρία χρόνια είναι σταθερά πρώτος σκόρερ της ομάδας και μάλιστα με κρίσιμα τέρματα που αποδεικνύουν πώς είναι φορ για τα δύσκολα.

Οικονομικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια που σκόραρε αδιάλειπτα ήταν από τους πλέον χαμηλά αμειβόμενους, έχοντας πάνω από αυτόν παίκτες όπως ο Ολίσε που πέρασε και δεν... ακούμπησε.

Συναισθηματικά, καθώς όντας βγαλμένος από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ έχει αναπτύξει πολύ ισχυρό δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο της.

Δέσιμο που τώρα κινδυνεύει να χαθεί, αν ο ΠΑΟΚ επιμένει να αντιμετωπίζει τον Κλάους σα να είναι... ένας ακόμη παίκτης που ήρθε να φορέσει για μία-δύο σεζόν την “ασπρόμαυρη” φανέλα και να αποχωρήσει.

Με ένα συμβόλαιο κερδίζει δεκάδες παίκτες

Ο Ιβάν Σαββίδης κινδυνεύει να φθάσει σε ασυνέπεια λόγων και πράξεων αν συνεχίσει να δείχνει πώς ψάχνει να κόψει όσο ευρώ μπορεί στη διαπραγμάτευση με τον Κλάους. Εκείνος ήταν που αναφερόμενος στον διεθνή επιθετικό στο τέλος της περασμένης περιόδου, είχε πει δημόσια: “Αυτός είναι το νόημα του ΠΑΟΚ”.

Εννοούσε πώς αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια. Παίκτης βγαλμένος από τις Ακαδημίες του συλλόγου, με σπάνιο εκτελεστικό ταλέντο και προσωπικότητα, κι ακόμη, συναίσθημα οπαδού για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Το απόλυτο παράδειγμα για να χρησιμοποιεί κανείς προκειμένου να δίνει κίνητρο στους μικρούς παίκτες των Τμημάτων Υποδομής. 

Αν ένας πιτσιρικάς βλέπει τον Αθανασιάδη αρχηγό στον ΠΑΟΚ και καλοπληρωμένο από τη διοίκηση, είναι δυνατό να μην πιστέψει ότι αύριο-μεθαύριο μπορεί και το δικό του όνειρο να γίνει πραγματικότητα;

Ο Κλάους πάντα δίνει τα περισσότερα

Το καθοριστικό τετ-α-τετ του Ζήση Βρύζα και του Ιάκωβου Αγγελίδη με τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον πατέρα του Χρήστο θα γίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σήμερα. Εκεί ο ΠΑΟΚ πρέπει να παρουσιαστεί με ένα μόνο στόχο: Να πείσει τον Κλάους ότι πλέον δεν τον αντιμετωπίζει ως το μικρό παιδί που μεγαλώνει ποδοσφαιρικά στην Τούμπα, αλλά ως έναν πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή, πάνω στον οποίο φιλοδοξεί να χτίσει την ομάδα των επόμενων χρόνων. Γι' αυτό και οφείλει να ξεφύγει από την στυγνά τεχνοκρατική προσέγγιση των μπόνους. Ως γνωστό, ο Κλάους ζητά 2,5 εκ. ευρώ για την επόμενη τετραετία σε κλειστό συμβόλαιο και ο ΠΑΟΚ αντιπροτείνει 2,1 εκ. και τις υπόλοιπες 400 χιλιάδες με μπόνους συμμετοχών και γκολ (100 χιλιάδες για κάθε σεζόν) για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το μπόνους στην περίπτωση του Κλάους δεν στέκει ως κίνηση. Πρώτον, γιατί τα προηγούμενα χρόνια που σκόραρε συνεχώς κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν προέβλεψε να του δίνει μπόνους για τις επιδόσεις του και δεύτερον, ο 26χρονος φορ έχει αποδείξει στην έως τώρα καριέρα του, τον ξεχωριστό χαρακτήρα που διαθέτει. Προσφέρει πάντα περισσότερα απ' όσα αμείβεται και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Αρκεί να μείνει στον ΠΑΟΚ με την ψυχή του, απόλυτα ικανοποιημένος από την στάση της επίσημης ΠΑΕ απέναντί του.

Γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να τον διαπραγματεύεται για “πέντε πάνω-πέντε κάτω”, να τον πείσει να μείνει, αλλά να του έχει χαλάσει τον ψυχισμό. Κι αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για έναν παίκτη που τρέφεται από την ενέργεια της κερκίδας.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags