Facebook Pixel Κ. Καίσαρης: Όπως στο ποδόσφαιρο γίνονται αλλαγές, το ίδιο συμβαίνει στη Βουλή
| 2014-09-12 16:12:00

Κ. Καίσαρης: Όπως στο ποδόσφαιρο γίνονται αλλαγές, το ίδιο συμβαίνει στη Βουλή

Κ. Καίσαρης: Όπως στο ποδόσφαιρο γίνονται αλλαγές, το ίδιο συμβαίνει στη Βουλή

KΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ, αλλά καλό. Ανθρωπος του ποδοσφαίρου είδε εν πτήσει τον Αλαφούζο και δεν πίστευε στα μάτια του.

Ο ίδιος δηλαδή στην μπίζνες κλας και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στην οικονομική: Αθήνα-Βρυξέλλες. Με τον Αλαφούζο να περιμένει στο αεροδρόμιο την πτήση για Κοπεγχάγη, προκειμένου να παρακολουθήσει το ματς με τη Μίντιλαντ.

Οι παλιές καλές εποχές στον Παναθηναϊκό με τον Αντζελο τον Φιλιππίδη να κουβαλάει σε κάθε εκτός έδρας ταξίδι ένα σωρό συμπράγκαλα ανήκουν οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν... Διάφορους τσάτσους και λιγούρηδες της δημοσιογραφίας, για να κάνει την προσωπική του λεζάντα με τα λεφτά του Τζίγγερ.

Σήμερα, στη σκληρή λιτότητα που περνάει ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος δίνει πρώτος το παράδειγμα. Για να εφαρμόσει στην πράξη αυτό που είχε πει ο Αλ Καπόνε: Μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου. Κατ' άλλους, το έχει πει ο Τζον Φιντζέραλντ Κένεντι, αλλά μικρή σημασία έχει. Οι διαφορές άλλωστε, μεταξύ ενός κακοποιού και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ελάχιστες.

Ας αφήσουμε όμως την πεζή ποδοσφαιρική καθημερινότητα κι ας πάμε στα σπουδαία και στα σοβαρά. Στον ΕΝΦΙΑ, που προκαλεί τριγμούς στο οικοδόμημα της συγκυβέρνησης. Οταν μια σεμνή και ταπεινή, σαν την Αννα Καραμανλή, φτάνει στο σημείο να πει στον Γκίκα Χαρδούβελη «σάλτα γαμήσου», πάει να πει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.

Ολοι αυτοί δηλαδή, που έχουνε υπογράψει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, θυμηθήκανε τώρα στα στερνά τον λαό που στενάζει. Από τα νομοσχέδια, που αυτοί έχουνε υπογράψει με χέρια και με πόδια. Μιλάμε για τον ορισμό της υποκρισίας. Στα καλά καθούμενα ο Σηφουνάκης, που κοντεύει να φτάσει εβδομήντα χρόνων και κάνει τη χωρίστρα στη μέση, θυμήθηκε να κάνει αντίσταση. Οπως κι ένας Αηδόνης, που κουβαλάει την τσάντα του Λοβέρδου. Στη δημοκρατία όμως, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι' αυτό και είναι το καλύτερο πολίτευμα. Οπως σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ γίνονται αλλαγές, έτσι ακριβώς γίνεται στη Βουλή. Αν δεν θέλει να συνεχίσει ένας βουλευτής, βγαίνει και μπαίνει στη θέση του άλλος.

Αυτό έγινε τώρα και με τον Σηφουνάκη. Θα τον κάνουν αλλαγή στο γ' θερινό τμήμα της Βουλής, που θα ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ, και τη θέση του θα πάρει κάποιος άλλος από τον πάγκο των αναπληρωματικών του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό έγινε συνολικά με έξι βουλευτές. Κι όλα καλά κι όλα ωραία. Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη. Και ο Σηφουνάκης θα έχει κάνει εκ του ασφαλούς τον μάγκα και τον νταή και ο ΕΝΦΙΑ θα περάσει.

Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείον της δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που την υπηρετούν προσωπικότητες σαν την Αννα Καραμανλή. Η οποία έκλαιγε και ολοφυρόταν στη Βουλή: «Δεν θα επανεκλεγούμε. Μας καταστρέφετε». Αυτό ακριβώς που λέμε και ξαναλέμε: Ο πολιτικός για ένα και μόνο ενδιαφέρεται: Για την πάρτη του. Και αυτό ακριβώς είναι που τρομάζει την Καραμανλή. Το ενδεχόμενο ότι δεν θα ξαναβγεί. Που είναι βέβαια και το πλέον πιθανό. Τι θα κάνω σου λέει μετά; Τα πίσω μπρος στη ΝΕΡΙΤ, σαν την Αρια Αγάτσα; Ή θα πάει με τρεις και εξήντα στο «Action» να συνοδεύει τον Αντώνη Κατσαρό; Στο ΣΚΑΪ που είναι ο Βαρούχας (φωτό) έχουν μια πιτσιρίκα που είναι μπάνικια. Είναι ένα πρόβλημα αυτό για τις γυναίκες. Οσο περνάνε τα χρόνια δηλαδή, να μην περνάει η μπογιά τους. Γι' αυτό σαλτάρισε η Αννούλα κι άρχισε να μιλάει στη Βουλή σαν τη Βάσια Τριφύλλη στο Δελφινάριο. Αφού από πολιτική είναι τόσο σχετική όσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το μπόντι μπίλντινγκ, το έριξε στην τρελή και στα μπινελίκια. Αυτά.

Η απόφαση της στήριξης ήταν μονόδρομος
ΝΑ βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην αντιπαράθεση ποδοσφαίρου-μπάσκετ. Ο Δαλάι Λάμα της ελληνικής καλαθόσφαιρας, γνωστός και ως Γιώργος Βασιλακόπουλος και ως σωλήνας, έκανε σαν ο πλέον ειδικός την αποτίμηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στον κόουτς Κατσικάρη (φωτό) όσο και στους παίκτες. Κάτι που εκτιμήθηκε δεόντως και σχολιάστηκε θετικά από τους αρμόδιους ρεπόρτερ.

Θα μπορούσε όμως να είχε ξηγηθεί διαφορετικά; Θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο; Είχε τη δυνατότητα άλλης επιλογής; Να έκανε δηλαδή τι; Να έδιωχνε τους μισούς παίχτες; Και πού θα έβρισκε άλλους; Στο Κλιν; Ή μήπως να έδιωχνε τον προπονητή που ο ίδιος έχει επιλέξει; Σ' αυτή την περίπτωση θα ήταν σα να έλεγε ότι πιάστηκα κορόιδο που πόνταρα σε λάθος χαρτί. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν με την προηγούμενη επιλογή του, αυτόν τον Βαγγέλη Δουκάκο της Ιταλίας, τον Τρινκιέρι, είχε ψωνίσει από σβέρκο.

Η επιλογή της στήριξης, λοιπόν, ήταν εκ των πραγμάτων μονόδρομος. Ο Κατσικάρης είναι αποδεδειγμένα καλός προπονητής. Αλλοι παίκτες, καλύτεροι απ' αυτούς που έπαιξαν στο τουρνουά, δεν υπάρχουν. Η απόφαση της στήριξης ήταν μονόδρομος. Είτε την έπαιρνε ο Βασιλακόπουλος, είτε ο φροντιστής που μαζεύει τις κάλτσες και τα σώβρακα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι ψηφοφόροι της Αννούλας πώς αισθάνονται;

Θα γίνω πρωθυπουργός πολύ σύντομα.

-Αλέξης Τσίπρας

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags