Facebook Pixel Τα 15 γκολάκια κι ο «αγαπημένος» ρέφερι!
| 2014-09-16 13:32:00

Τα 15 γκολάκια κι ο «αγαπημένος» ρέφερι!

Τα 15 γκολάκια κι ο «αγαπημένος» ρέφερι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο blog του μία ανάλυση του αποψινού αγώνα με το δικό του μάτι κι ασχολείται και με το διαιτητή του αγώνα...

 

Όποιος πει ότι του αρέσει να βλέπει το παιχνίδι της Ατλέτικο, μάλλον θα λέει ψέματα. Όποιος πει ότι ξέρει την ομάδα που μπορεί να κερδίσει την Ατλέτικο, μάλλον κι αυτός θα λέει ψέματα…
ADVERTISEMENT

Μόνο σε κάποια διαστήματα του αγώνα μπορεί να αρέσει ο τρόπος που παίζει η πρωταθλήτρια Ισπανίας. Εκεί που πιέζει πολύ ψηλά, κλέβει μπάλες και μπορεί να βγει εύκολα στην επίθεση.

Ίσως η πιο κυνική σημαντική ομάδα στην Ευρώπη εδώ και μία τριετία, επί Σιμεόνε. Περνάς τον παίκτη της; Θα σου κάνει φάουλ, θα πάρει την κίτρινη και θα σε σταματήσει. Έτσι απλά. Το Σάββατο με τη Ρεάλ πήραν κάρτες οι Ραούλ Γκαρθία, Γκοντίν, Μάντζουκιτς, Γκάμπι, Μιράντα, Σουάρες, Κόκε! Εφτά παίκτες. Όλοι για φάουλ, κλοτσιές, γονατιές κλπ, κλπ…

Ομάδα που δεν κάνει λάθη, που αμύνεται και με τους 11 παίκτες στο δικό της μισό γήπεδο και σε απόσταση 30 μέτρων ο φορ από τον στόπερ. Ομάδα που φεύγει μπροστά με εφτά παίκτες, έχοντας πάντα πίσω ασφάλεια τριών. Κι όταν κάνει οργανωμένες επιθέσεις, γεμίζει με τρεις παίκτες την αντίπαλη περιοχή.

Για να της κάνεις φάση, πρέπει να παίξεις γρήγορα, να περάσεις κάθετα την μπάλα, να βγάλεις κρυφούς παίκτες από πίσω στην περιοχή της και κυρίως να «καταθέσεις» στο χορτάρι μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι σου, κάτι που αναπόφευκτα θα σε κουράσει. Ίσως το πιο αδύναμο σημείο της είναι η πλευρά του αριστερού μπακ, όπου συνήθως παίζει ο Σικέϊρο, γνωστός μας από το περσινό Μπενφίκα-0λυμπιακός 1-1. Με αρκετές και καλές προωθήσεις, αλλά κατώτερος του δεξιού μπακ Χουανφράν, που αν δεν τον προσέξεις σαν τα μάτια σου, 100% θα σου κάνει φάση.

Οι κομπίνες της στα στημένα είναι εκνευριστικά πολλές και καλές, αλλά συνήθως οι εκτελέσεις στο πρώτο δοκάρι είναι που σε σκοτώνουν. Ακόμη και στα αράουτ μπορείς να δεις πονηρές κινήσεις, π.χ. του Ραούλ Γκαρθία, του πιο απειλητικού για εμένα παίκτη της, αφού έχει σουτ φαρμάκι, αλλά κι ικανότητα στον αέρα. Μόνο τύποις είναι έξω δεξιά.

Ο Μάντζουκιτς σπάει καλά την μπάλα με το κεφάλι κι άμα βρει την ευκαιρία είναι «εκτελεστής», αλλά ο Γκριζμάν με τον Αρντά έχουν την εξτρά ποιότητα μπροστά, κινούμενοι πιο περιφερειακά. Ο Γάλλος έχει έκρηξη και κινείται στο όριο του οφσάϊντ, ενώ ο Τούρκος τελειώνει καλά τις φάσεις συγκλίνοντας προς τον άξονα-καλύτερα να μην τον βάλει!

Ο γκολκίπερ Μογιά, όπως κι ο αναπληρωματικός του Όμπλακ, δεν έχουν παίξει ακόμη Τσάμπιονς Λιγκ κι ίσως το Καραίσκάκη δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για ντεμπούτο…Είναι πολύ καλοί κι οι δύο, αλλά κι ο Ρομπέρτο θα θέλει να ‘δείξει’ πολλά σε πολλούς. Κι ο Τσόρι με τον Μήτρογλου έχουν μαζί 15 γκολάκια στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Η Ατλέτικο είχε στο Μουντιάλ έξι παίκτες, τους Γκοντίν, Χουανφράν, Κόκε, Μάντζουκιτς, Γκριζμάν, Χιμένες, αλλά στο ξεκίνημα της σεζόν βλέπεις φρεσκάδα και για το β΄ημίχρονο ο Μίτσελ πρέπει να κρατήσει μπόλικη βενζίνη για τη μηχανή. Ο Ολυμπιακός Μουντιαλικούς έχει πλέον Μήτρογλου και Μανιάτη, αλλά κι έξι πρώην της Πριμέρα, που ξέρουν ότι θα συζητηθούν πολύ στην Ισπανία αν «περιποιηθούν» την Ατλέτι: Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Μποτία, Τσόρι, Φουστέρ, Αφελάϊ.

Διαιτητής, Πορτογάλος, ο Προέντσα. Καλός ρέφερι, αλλά…καλύτερος για την Ατλέτικο. Στην καριέρα του έχει παίξει δέκα φορές ισπανικές ομάδες μέσα στην τελευταία τετραετία!

Τα αποτελέσματα; Ρεάλ-Μίλαν 2-0, Γιουνάϊτεντ-Βαλένθια 1-1, Βιγιαρεάλ-Σίτι 0-3, Σάλκε-Αθλέτικ 2-4, Μάλαγα-Μίλαν 1-0, Ισπανία-ΕΙΡΕ 4-0, Ισπανία-ιταλία 4-0 (τελικός του ΓΙΟΥΡΟ), Μίλαν-Ατλέτικο 0-1, Μπέτις-Σεβίλλη 0-1, Μπάγερν-Ρεάλ 0-4.

Συνολικά οκτώ νίκες Ισπανών, μία ισοπαλία σε ματς που προκρίνονταν κι οι δύο ομάδες στην επόμενη φάση και μία ήττα της Βιγιαρεάλ τη σεζόν που τέλειωσε με μηδέν βαθμούς και γκολ 2-12 τη φάση των ομίλων. Μάλλον πρέπει να τον αγαπάνε οι Ισπανοί! Ουσιαστικά ισπανική ομάδα έχασε σε παιχνίδι του Προέντσα, μόνο όταν έπαιξε με...άλλη ισπανική!

Προσοχή: είναι εύκολος στις κάρτες. Και στις κόκκινες.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags