Facebook Pixel Τριφύλλι …γαλαξίας!
Μπάσκετ
| 2011-05-09 07:40:00

Τριφύλλι …γαλαξίας!

Τριφύλλι …γαλαξίας!

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς γράφει για τα πολλαπλά κέρδη του Παναθηναϊκού, με την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης και το τριφύλλι που τείνει να γίνει γαλαξίας!

Aναλυτικά το άρθρο του:

Για το «μέγεθος» του μπασκετικού Παναθηναϊκού τα είπαμε μετά τον ημιτελικό με τη Σιένα, απλά αυτό που περιμέναμε επιβεβαιώθηκε και η ΟΜΑΔΑ του Ομπράντοβιτς επέστρεψε στο θρόνο της. Πλέον ο πεντάστερος έγινε εξάστερος και δείχνει διάθεση να συνεχίσει τη συλλογή τροπαίων με εντατικούς ρυθμούς.

Η λέξη κορεσμός είναι απλά άγνωστη για αυτή την ομάδα. Εκτός του αυτονόητου, ότι οι πράσινοι είναι και πάλι πρωταθλητές Ευρώπης, υπάρχει και μια σειρά πραγμάτων που κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Τον απόλυτο σεβασμό όλων των αντιπάλων και την παραδοχή, ότι είναι απλά ο καλύτερος. Η Μπαρτσελόνα γκρίνιαξε στο 2ο και το 3ο ματς, αλλά στο τέλος της σειράς ο Πασκουάλ, ο Ρούμπιο και οι άλλοι, παραδέχθηκαν ότι δίκαια οι πράσινοι τους νίκησαν και τους απέκλεισαν από το «δικό» τους Φάϊναλ Φορ.

Ο τεχνικός της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, είπε απλά ότι δεν μπορούσαμε να τους συναγωνιστούμε, ενώ ο προπονητής της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλάτ ξεκαθάρισε ότι είχε αντίπαλο…την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είναι κουραστικό να πούμε και πάλι ότι ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής και ότι ο Διαμαντίδης είναι μοναδικός στο «είδος» του. Αγωνιστικά, το φινάλε της φετινής Ευρωλίγκας βοηθάει για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ο Καλάθης δεν είναι πια νεαρός, αλλά παίκτης πρώτης γραμμής, αν βελτιώσει το μακρινό σουτ σύντομα θα είναι από τα καλύτερα πλέι μέικερ στην Ευρώπη, με τη διαφορά ότι είναι μια ταχύτητα πιο γρήγορος από όλους!

Ο Βουγιούκας είναι καλός «μαθητής» και με αυτόν το «δάσκαλο», δεν γίνεται να μην μάθεις…Τα παραδείγματα παικτών που άλλαξαν δραστικά με τον Ομπράντοβιτς είναι πολλά, με πρώτο και καλύτερο τον Μπατίστ, όσοι τον θυμόσαστε το μακρινό 2004, μπορείτε να αντιληφθείτε τις διαφορές. Ο Ίαν κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Ο Περπέρογλου άλλαξε κλίμακα…Πλέον ανήκει στην παλιά φουρνιά των Ελλήνων της ομάδας, Διαμαντίδη, Φώτση και Τσαρτσαρή. Το ταλέντο ήταν εξ αρχής δεδομένο, τώρα «παίρνει» και το δύσκολο σουτ, έχει το καθαρό μυαλό και συμπεριφέρεται ως πρωταθλητής.

Ο Σάτο το πρώτο εξάμηνο δεν ήταν καλός, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι καλοί παίκτες στα «χέρια» του γίνονται καλύτεροι και αυτό το γνωρίζει ο Ντρου Νίκολας, το πιο «καυτό» χέρι της ομάδας. Αυτός που στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του, ήταν ο Μάριτς, που θα χρειαστεί χρόνο να επανέλθει. Το νόημα είναι απλό και αποτελεί δόγμα του Σέρβου τεχνικού. Δεν αλλάζει η ομάδα για να προσαρμοστεί στον παίκτη, αλλά το αντίθετο. Όλοι είναι μέσα στο γήπεδο για να φέρουν εις πέρας τον ρόλο που τους έχει αναθέσει και όταν δεν το κάνουν καλά κάθονται στον πάγκο για να τα «ακούσουν», όποιος δεν προσαρμόζεται τον…αποβάλει το σύστημα.

Πάντως, θα πρέπει να σταθούμε και στην συμβολή του άμεσου συνεργάτη του Ζοτς, Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είναι έτοιμος προπονητής και προτιμά να παραμένει βοηθός στον Παναθηναϊκό. Όσο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι στην ομάδα και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, η κατάκτηση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είναι η λογική συνέχεια. Πλέον το τριφύλλι τείνει να γίνει γαλαξίας, με τα αστέρια να το περιτριγυρίζουν! Ταυτόχρονα εκτός από εξάστερο μπορούμε να τον αποκαλούμε και Βασιλιά της Ευρώπης, τίτλος, που αδιαμφισβήτητα του…ανήκει.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags