Facebook Pixel Ο Βεργέτης είναι ο Ξανθόπουλος της προπονητικής
| 2015-01-14 15:38:00

Ο Βεργέτης είναι ο Ξανθόπουλος της προπονητικής

Ο Βεργέτης είναι ο Ξανθόπουλος της προπονητικής

Ένα άρθρο με πολύ ενδιαφέρον από τον Κώστα Καίσαρη...

ΥΠΟΘΕΣΗ εργασίας ότι ο Στάικος Βεργέτης είναι ηθοποιός. Ποιος θα ήταν ο ρόλος που θα του ταίριαζε; Σε σίριαλ, σε θεατρική παράσταση, σε κινηματογραφική ταινία. Σε καμία περίπτωση βέβαια του πρωταγωνιστή. Οπως αναμφισβήτητα θα ήτανε ο Μίτσελ που γράφει στο γυαλί. Κάποιον ήσυχο θα έπαιζε, που στόμα θα είχε και μιλιά δεν θα είχε. Το «καλό παιδί» που δεν θα σήκωνε ποτέ τα μάτια να σε κοιτάξει. Το τι ψάρια πιάνει ο Στάικος Βεργέτης σαν προπονητής, το βλέπουμε στα γήπεδα. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο χαρακτήρας του.

Η συμπεριφορά του. Η εικόνα που βγάζει, είτε είναι όρθιος στον πάγκο είτε καθιστός στις συνεντεύξεις μετά τα παιχνίδια. Ο Στάικος Βεργέτης (που θα μπορούσε να είναι ονοματεπώνυμο σε ρόλο σε σίριαλ του Νίκου Φώσκολου) δεν έχει διατελέσει μεγάλος ποδοσφαιριστής. Δεν τον ήξερε κανείς και δεν τον θυμάται κανείς να παίζει μπάλα. Αυτός είναι ίσως ο κύριος λόγος για τη συμπεριφορά που προαναφέραμε. Δεν έκανε καριέρα ούτε σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες ούτε στο εξωτερικό. Δεν είναι απ' αυτούς που τα ξέρουν όλα. Δεν είναι απ' αυτούς που μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας τα βρήκαν όλα έτοιμα. Δεν έχει έπαρση. Δεν μιλάει με ύφος. Είναι ψύχραιμος και συγκρατημένος στον πάγκο. Δεν πηδάει σαν κατσίκι στα σφυρίγματα των διαιτητών. Δεν ανοίγει διάλογο με την εξέδρα. Δεν ρίχνει ύστερα από ήττες με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τις ευθύνες στους ποδοσφαιριστές του. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά κι ούτε έχω πληροφορίες ή ενημέρωση για τον χαρακτήρα του. Αν και σε ποιο βαθμό η εικόνα που βγάζει είναι πραγματική. Ή θέλει να φτιάξει το προφίλ του «καλού παιδιού». Του Νίκου Ξανθόπουλου (φωτό) της προπονητικής.

Οταν μάλιστα ύστερα από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του Αστέρα τον πλησίασε ο ρεπόρτερ αμέσως μετά τη λήξη, έβαλε τα κλάματα. Λέω γι' αυτό που βλέπω εδώ κι έναν χρόνο περίπου, που είναι πρώτος προπονητής στον Αστέρα. Εναν σεμνό και ταπεινό άνθρωπο. Που μπορεί να κρατάει τα νεύρα του, δεν διαμαρτύρεται για τη διαιτησία ούτε καν ασχολείται με τους διαιτητές κι αυτά που έχει να πει είναι ποδοσφαιρικά και μόνο. Να το πάμε κι αλλιώς: Αν είσαι Τάκης Λεμονής, η πρώτη σου δουλειά είναι στον Ολυμπιακό. Αν είσαι Νίκος Νιόπλιας, η πρώτη σου δουλειά στην Εθνική Ελπίδων και η δεύτερη στον Παναθηναϊκό. Αν είσαι Γιάννης Αναστασίου, θα ξεκινήσεις από τον Παναθηναϊκό. Αν είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, σαν τον Δέλλα, θα ξεκινήσεις από την ΑΕΚ, έστω και στη Γ' Εθνική. Αν είσαι Μανωλάς-Αποστολάκης, θα πάνε να σε κάνουνε διά της βίας προπονητή στις μικρές εθνικές ομάδες.

Αν έχεις κάνει μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, θα έχεις πάντα τη μύτη σηκωμένη ψηλά. Δεν θα είναι εύκολο να ανεχθείς την ήττα. Την αποτυχία. Το λάθος. Δεν θα έχεις υπομονή. Δεν θα έχεις αυξημένες αντοχές. Θα έχεις κατά κανόνα την εντύπωση ότι κάτι άλλο φταίει κι όχι εσύ. Ο Δώνης ξεκίνησε από χαμηλά στον Ηλυσιακό της Γ' Εθνικής σε σχέση με την καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής, αλλά άντε πες του ότι μπορεί να έχει κάνει έστω κι ένα μικρό λάθος. Δεν θα το παραδεχτεί ποτέ. Δεν είναι απόλυτο, βέβαια, ότι όσοι δεν έχουν διατελέσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές είναι σεμνοί και ταπεινοί. Ή το αντίθετο. Είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας. Μ' αυτά που λέμε προσπαθούμε να διερευνήσουμε τις συμπεριφορές. Οπως αυτή του Στάικου Βεργέτη, που πέρα από τη δουλειά του σε κερδίζει με τη γενικότερη στάση και παρουσία του. Αυτά.

Η κίνηση ρουά-ματ του Πρωθυπουργού

Η ρελάνς του Αντώνη Σαμαρά ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Οχι θα άφηνε δηλαδή αυτόν τον θεομπαίχτη τον Τσίπρα να κοροϊδεύει τους χριστιανούς. Τη μία να φτάνει μέχρι τη Ρώμη για να δει τον Πάπα και την άλλη να τρέχει στο Αγιον Ορος για να προσκυνήσει, δήθεν ευλαβικά, την εικόνα της Παναγίας, λες και είναι ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ποιος, αυτός που δεν έχει παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο. Κι είχε το θράσος στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, να αμολήσει από τα χέρια του το «παλόμα μπιάνκα». Ο πρωθυπουργός ωστόσο, έκανε την κίνηση ρουά-ματ.

Στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο στις Φιλιάτες μόλις είδε στον τοίχο τις εικόνες της Παναγίας και του Χριστού, δεσμεύτηκε ρητά και αμετάκλητα. «Οσο είμαστε εμείς, αυτές οι εικόνες δεν πρόκειται να κατέβουν ποτέ, γιατί ο ελληνικός λαός πιστεύει». Τον λόγο πλέον τον έχει ο λαός. Αυτός θα αποφασίσει τη μεθεπόμενη Κυριακή, 25 Ιανουαρίου. Τι θέλει δηλαδή; Να παραμείνουν οι εικόνες στα δημόσια κτίρια ή να έρθουν στην εξουσία οι κομμουνιστές και να τις κατεβάσουν. Ασε που οι πλέον φανατικοί και αντίχριστοι εξ αυτών, θα τις ρίχνουν στα τζάκια για να κάνουν οικονομία στα ξύλα.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που θεωρείται ολυμπιονίκης ο 8ος

Ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται. Ή να το πούμε πιο κομψά, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Οτι η ΕΟΕ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλαδή, έκοψε την πίτα της. Πέρα απ' αυτό το συγκλονιστικό γεγονός, βράβευσε αθλητές, προσωπικότητες του αθλητισμού κλπ. Ποιες ήταν όμως αυτές οι επιφανείς «αθλητικές προσωπικότητες»; Η πρώην υφ. Αθλητισμού με τρία ονόματα, Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Η σύζυγος του πρώην υφ. Αθλητισμού, επίσης με τρία ονόματα, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη. Βραβεύτηκε επίσης ο γιγαντιαίος πρώην γγΑ, Γιάννης Εξαρχος. Για τη «μακρόχρονη συμβολή του στη διάδοση των ολυμπιακών αξιών». Μέχρι δηλαδή που σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να παραλείψουμε να αναφέρουμε τις επιφανείς προσωπικότητες κι όχι τίποτα αργόσχολους τοκιστές-σουλατσαδόρους που έδωσαν το «παρών».

Ο Ανδριανός, δηλαδή, ο Ισίδωρας Κούβελος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, όπως και η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη. Οποιος βέβαια βρει πού και πότε, κάποια Βούλα Κοζομπόλη αναδείχθηκε ολυμπιονίκης, κερδίζει χρυσούν ορολόγιον. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που θεωρείται ολυμπιονίκης ο όγδοος. Υπήρχαν όμως και ευχάριστα νέα που ανακοινώθηκαν διά στόματος του προέδρου Σπ. Καπράλου. Οτι εν όψει δηλαδή των διεθνών αγώνων που θα διεξαχθούν στο Μπακού, το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στην ΕΟΕ 500.000 ευρώ για την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών. Πράγματι. Η Ελλάς ανήκει στις φτωχές τριτοκοσμικές χώρες που οι ισχυρές σαν το Αζερμπαϊτζάν προσφέρουν τη βοήθειά τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή κατεβαίνει για βουλευτής ο Κωνσταντινέας και δεν κατεβαίνει ο Γεωργούντζος;

Tελικά, αντί για ομάδα, ο Πάτσης θα αγοράσει τζιπ

-Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags