Facebook Pixel «Φραγκοφονιάς» ή «αλάνι» ο Μιραλάς;
| 2011-05-10 16:05:00

«Φραγκοφονιάς» ή «αλάνι» ο Μιραλάς;

«Φραγκοφονιάς» ή «αλάνι» ο Μιραλάς;

Στη στάση του Βέλγου στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του και στις... μεταμορφώσεις του ερυθρόλευκου οπαδικού τύπου αναφέρεται στο blog του ο Γιάννης Γεωργάκης.

Ο Κέβιν Μιραλάς θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού ως το 2014, ωστόσο απομένει να απαντηθεί το ερώτημα αν ο βέλγος επιθετικός έμεινε επειδή το ήθελε στον Ολυμπιακό ή αν τελικά τον κράτησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης όπως απεφάνθη ο οπαδικός Τύπος.

Εκ των υστέρων ο Μιραλάς υποστήριξε ότι «ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό για τον κόσμο του» χωρίς να εξηγήσει την αδιάλλακτη στάση του ατζέντη του στις δύο ατελέσφορες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν με εκπροσώπους του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που η υπόθεση έκλεισε στο τετ α τετ του παίκτη με τον κ. Μαρινάκη, αναπόφευκτα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός απέσπασε τα εύσημα του ερυθρόλευκου Τύπου.

Η άποψη ότι ο κ. Μαρινάκης φέρνει ή κρατάει στον Ολυμπιακό όποιον παίκτη επιθυμεί θα ήταν σωστή αν διατηρούσε στην ομάδα και τον Κώστα Μήτρογλου για την αξία του οποίου έχει εκφραστεί επανειλημμένως με τα καλύτερα λόγια.

Από τη στιγμή που ο έλληνας επιθετικός δεν είναι στις επιλογές του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δεν δείχνει να τρελαίνεται για το ταλέντο του Μήτρογλου. Τον περασμένο Ιανουάριο τον παραχώρησε δανεικό στον Πανιώνιο, ενώ δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση για τον αποκλεισμό του από την αποστολή για τα δύο φιλικά παιχνίδια στην Κύπρο, ενδεχομένως επειδή οι αποφάσεις για το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου είχαν ληφθεί στη συνάντηση την οποία είχε μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος με τον ισπανό κόουτς.

Ο κ. Μαρινάκης προφανώς δεν κάνει του κεφαλιού του αλλά υλοποιεί αποφάσεις του προπονητή της ομάδας. Στα υπέρ του είναι πάντως ο τρόπος που χειρίστηκε συνολικά τη διένεξη που δημιουργήθηκε με τον Μιραλάς. Μετά τις δύο πρώτες άκαρπες συναντήσεις με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή και την απαίτηση ετήσιων αποδοχών 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου ο πελάτης του να υπογράψει ρήτρα αποχώρησης 10 εκατ. ευρώ, εύκολα θα μπορούσε να λειτουργήσει εγωιστικά υπακούοντας στις υποδείξεις μερίδας του οπαδικού Τύπου να στείλει τον βέλγο στην πατρίδα του και να φέρει στον Πειραιά επιθετικό ισάξιας οικονομικής αξίας.

Παρόμοιο πρόβλημα αλλά πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων είχε αντιμετωπίσει το περασμένο Φθινόπωρο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ο Γουέιν Ρούνι διεκδίκησε αύξηση αποδοχών ή μεταγραφή. Οπαδοί και Τύπος τα έψαλαν τότε στο Ρούνι θεωρώντας δεδομένη την αποχώρηση, ωστόσο η διακριτικότητα με την οποία ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον χειρίστηκε το πρόβλημα (στην Αγγλία με θέματα αυτού του είδους δεν ασχολούνται οι πρόεδροι των ομάδων) αποδείχτηκε ο καλύτερος για τον παίκτη και τη Γιουνάιτεντ η οποία απέχει ένα βαθμό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στις 28 Μαΐου θα αγωνισθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο Μιραλάς μετά τη δεύτερη αποτυχημένη συνάντηση που είχε ο μάνατζέρ του με τον Ολυμπιακό χαρακτηρίστηκε από τον οπαδικό Τύπο «προδότης» και «φραγκοφονιάς». Την επομένη της ανανέωσης της συνεργασίας του, ενδεχομένως να μην πίστευε στα μάτια του όταν ανέγνωσε πρωτοσέλιδα του τύπου «ο Κέβιν - το αλάνι - για πάντα στο λιμάνι», «έμεινε στο λιμάνι ο βέλγος παικταράς» ή «με το σήμα στην καρδιά μένει ο Μιραλάς». Ο Τύπος προφανώς έπαιξε τον ρόλο του και εκείνος τον δικό του. Αν θα υπάρξει ζημιωμένος από αυτή την αναμέτρηση θα το μάθουμε του χρόνου και στα δύσκολα.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags