Facebook Pixel «Η Βουλή μπορεί να πει πως η απόφαση της ΕΠΟ δεν ισχύει…»
| 2011-05-10 21:34:00

«Η Βουλή μπορεί να πει πως η απόφαση της ΕΠΟ δεν ισχύει…»

«Η Βουλή μπορεί να πει πως η απόφαση της ΕΠΟ δεν ισχύει…»

Ο Γιώργος Ορφανός μίλησε για το θέμα του Ηρακλή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι δικαίωμα της ΕΠΟ να αποφασίζει για τα οικονομικά στοιχεία κάθε ομάδας.
 

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη σε συνέντευξή του στο «Αθλητικό Μετρόπολις» τόνισε επίσης πως ο «Γηραιός» θα πρέπει να προσέξει πολύ πλέον τις επόμενες κινήσεις του, ώστε να δικαιωθεί.

Αναλυτικά:

«Αν ο Ηρακλής δεν είχε το δικαίωμα να υπάρχει σαν Ανώνυμη Εταιρία, θα έπρεπε το Υπουργείο Ανάπτυξης να το ελέγξει αυτό. Εγώ το 2004 βρήκα 40 ομάδες από τις 56 που δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα. Τότε κάναμε τη ρύθμιση 120 δόσεων για να υπάρχουν αντικειμενικά οι δυνατότητες να αποπληρωθούν τα χρέη από τις ομάδες. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης που μπήκαν στη ρύθμιση πλήρωναν κανονικά. Έτσι, ο Ηρακλής μείωνε να χρέη του προς τη Πολιτεία σταθερά. Όσον αφορά την απόφαση υπάρχει και μια έκθεση βιωσιμότητας.

Όταν έρχεται ο τακτικός δικαστής και λέει «ναι» με πείσατε, τότε με ποιο δικαίωμα διαφωνούν οι άλλοι δύο. Η δήλωση του κυρίου Σμαϊλη είναι πέρα από κάθε λογική. Από εδώ και πέρα θέλει σωστούς χειρισμούς και όχι αμυντικούς χειρισμούς το θέμα. Η ΕΠΟ μπορεί να ελέγξει μόνο αν χρωστάει μια ομάδα, στο ασφαλιστικό κομμάτι, δίνει ενημερότητα το ΙΚΑ, ενώ φορολογικά, η ΕΠΟ απλά λέει φέρτε μου φορολογική ενημερότητα. Δεν έχει δουλειά να ψάξει κάτι παραπάνω η ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία.

Η ελληνική Βουλή μπορεί να πει ότι ο έλεγχος της ΕΠΟ ήταν καταχρηστικός, άρα ότι έγινε δεν έχει ισχύ. Δεν έχει αρμοδιότητα η ΕΠΟ να ελέγχει τα οικονομικά κάθε εταιρίας και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι όλα τα στοιχεία ο Ηρακλής και να εφαρμόσει μια σωστή πολιτική από εδώ και πέρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags