Facebook Pixel Μάχη για τη ζωή συνεχίζει να δίνει ο διαδηλωτής
Life
| 2011-05-13 10:45:00

Μάχη για τη ζωή συνεχίζει να δίνει ο διαδηλωτής

Μάχη για τη ζωή συνεχίζει να δίνει ο διαδηλωτής

Κρίσιμη, αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά, μετά τη λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και τη διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο τραυματίας -ο οποίος διακομίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης με σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία του τραυματισμού του στη διάρκεια πορείας- εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και υπό καταστολή στη ΜΕΘ.

«Η μετεγχειρητική κλινική εικόνα είναι αμετάβλητη», υπογραμμίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ο ασθενής υποβλήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης για τρίτη φορά σε μετεγχειρητική αξονική τομογραφία εγκεφάλου, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν «ήπιο μετατραυματικό εγκεφαλικό οίδημα, όπως επίσης και παρουσία λίγων νέων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος».

Οι θεράποντες γιατροί εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας του 31χρονου, επιμένοντας σε συντηρητική αγωγή. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή μετά την επέμβαση είχαν επισημάνει ότι οιαδήποτε ασφαλής εκτίμηση της έκβασης της υγείας του ασθενούς δεν μπορεί να γίνει προτού παρέλθουν έξι με επτά ημέρες. Θεωρούν ωστόσο πρόκριμα για την περαιτέρω έκβαση της κατάστασης του νεαρού άνδρα τη σταθερότητα της κλινικής εικόνας του μέσα στο πρώτο 48ωρο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags