Facebook Pixel Τα πέντε… μεθεόρτια του ΠΑΟ
| 2011-05-14 13:56:00

Τα πέντε… μεθεόρτια του ΠΑΟ

Τα πέντε… μεθεόρτια του ΠΑΟ

Φιέστες, αποκλεισμός, θρίαμβοι, δύσκολες νίκες. Τα πάντα έχουν συμβεί μετά τα προηγούμενα ευρωπαϊκά του Παναθηναϊκού. Το gazzetta.gr βρήκε πως επηρεάστηκαν οι «πράσινοι» και τι έκαναν μετά από τα προηγούμενα πέντε.

Μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κατακτήσει το Κύπελλο και οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Διαμαντίδης επισήμαναν τη δυσκολία να «αλλάξει τσιπάκι» η ομάδα μετά την Ευρωλίγκα. Η περίσταση ωστόσο, ορίζει πως το πρώτο παιχνίδι μετά το ευρωπαϊκό, πρέπει να διεκδικήσουν τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν.

Ο «Ζοτς» μάλιστα, υπενθύμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου του Κυπέλλου πως δεν έχει κοουτσάρει ξανά την ομάδα του σε παιχνίδι τίτλου μετά από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Το gazzetta.gr έψαξε να βρει τι έκανε ο Παναθηναϊκός μετά τα προηγούμενα πέντε τρόπαια του με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι η μετάβαση στην ελληνική πραγματικότητα ήταν συνήθως… δύσκολη.

Η πρώτη φιέστα

ΤΟ ΠΗΡΕ: Στο Παρίσι στις 11 Απριλίου 1996 για πρώτη φορά
ΞΑΝΑΕΠΑΙΞΕ: Στις 17 Απριλίου 1996 για την πρώτη φάση των πλέι οφ με το Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 78-47 στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Η φιέστα που είχε στηθεί για το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετέτρεψε το παιχνίδι με την ομάδα των δυτικών προαστίων σε πάρτι. Οι «πράσινοι» κέρδισαν εύκολα με τον πρόεδρο του «τριφυλλιού», Παύλο Γιαννακόπουλο να βγάζει την κούπα της Ευρωλίγκας στο παρκέ του ΟΑΚΑ 1’55’’ πριν το φινάλε για να κορυφωθούν οι πανηγυρισμοί.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ: Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε με 2-1 επί του Περιστερίου, έπειτα συνάντησε τον Πανιώνιο, τον οποίο πέρασε πολύ δύσκολα με 2-1 νίκες. Στον τελικό οι παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς συνάντησε τον Ολυμπιακό και έχασε το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες με το τελευταίο ματς να αποδεικνύεται… κόλαφος για τους «πράσινους» μετά το 73-38 στο ΣΕΦ.

Νίκη επί του «Ντούντα»

ΤΟ ΠΗΡΕ: Στη Θεσσαλονίκη στις 20 Απριλίου 2000 για δεύτερη φορά
ΞΑΝΑΕΠΑΙΞΕ: Στις 3 Μαϊου 2000 για τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 79-69 κάνοντας το 1-0.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Ο πρώτος αγώνας μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας έγινε σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα λόγω Πάσχα. Η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική μέχρι το 35’ (61-68), αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ σοβαρός και κέρδισε εύκολα το πρώτο ματς της σειράς.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ: Οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στον τελικό με 2-1 νίκες επί της Ένωσης και έπειτα κατέκτησαν το πρωτάθλημα με 3-0 επί του ΠΑΟΚ. Το Κύπελλο είχε χαθεί νωρίτερα στον τελικό από την ΑΕΚ του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το break του Ολυμπιακού

ΤΟ ΠΗΡΕ: Στη Μπολόνια στις 5 Μαϊου του 2002 για τρίτη φορά
ΞΑΝΑΕΠΑΙΞΕ: Στις 9 Μαϊου 2002 για τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 80-89.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε πλήρως τους «πράσινους» που είχαν μείνει στις δάφνες της Μπολόνιας. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν σε όλο το παιχνίδι προβάδισμα στο σκορ με το επεισόδιο μεταξύ Τόμιτς και Μουλαομέροβιτς να σημαδεύει το παιχνίδι. Ο Ρισασέ με 25 πόντους και ο Φορντ με 22 σημάδεψαν το break του Ολυμπιακού που ολοκληρώθηκε λίγες μέρες μετά που επικύρωσε το μοναδικό χαμένο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού από το 1998 και μετά.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ: Μετά από αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός… πρόλαβε να δώσει ένα ακόμα ματς. Στο δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών ο Ολυμπιακός κέρδισε και έτσι η σεζόν τελείωσε πρόωρα για τους «πράσινους».

Χωρίς… κόσμο με Μαρούσι

ΤΟ ΠΗΡΕ: Στην Αθήνα στις 6 Μαϊου 2007 για τέταρτη φορά
ΞΑΝΑΕΠΑΙΞΕ: Στις 13 Μαϊου 2007 με το Μαρούσι για την πρώτη φάση των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 66-58 και έκανε το 1-0.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Μαρούσι του Ντάρκο Ρούσο χάρη σε ξέσπασμα του στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού μέχρι το 29’ οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής (48-46). Οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το τι συνέβη στον αγώνα («οι παίκτες μου ήταν μακριά από το επιθυμητό επίπεδο») και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ («αισθάνθηκα άσχημα όταν μπήκα στο γήπεδο και είδα τις κερκίδες») ήταν ενδεικτικές του κλίματος.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ: Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε επί του Αμαρουσίου με 2-0, του Πανιωνίου με 3-0 και συνάντησε τον Ολυμπιακό στον τελικό. Επικράτησε δυσκολότερα του αναμενομένου με 3-2 κατακτώντας το πρώτο τριπλ κράουν της ιστορίας του.

Η παρ’ ολίγον έκπληξη του Άρη

ΤΟ ΠΗΡΕ: Στο Βερολίνο στις 3 Μαϊου 2009 για πέμπτη φορά
ΞΑΝΑΕΠΑΙΞΕ: Στις 9 Μαϊου 2009 για τη δεύτερη φάση των πλέι οφ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 84-80 και έκανε το 1-0.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Ο Άρης πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλους και στο 35’ προηγούνταν (67-68) απειλώντας να «σπάσει» την έδρα του Παναθηναϊκού. Οι Πέκοβιτς και Γιασικεβίτσιους ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, ο Κλαρκ περιορίστηκε και έτσι οι «πράσινοι» έφθασαν στην νίκη και έπειτα στο 3-0 για να συναντήσουν τον Ολυμπιακό στον τελικό.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη κατακτήσει το Κύπελλο και έτσι κερδίζοντας με 3-2 νίκες τον Ολυμπιακό κατάκτησε το πρωτάθλημα φθάνοντας στο δεύτερο νταμπλ της ιστορίας του.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags