Facebook Pixel Βάλτε μέσα τη ...Golden Team
| 2011-05-16 13:30:00

Βάλτε μέσα τη ...Golden Team

Βάλτε μέσα τη ...Golden Team

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τους ...δημοσίους υπαλλήλους του Παναθηναϊκού, τους μετόχους που είναι εξαφανισμένοι και την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ζητείται πλέον λίγη τσίπα. Λίγη ρε αδερφέ. Λίγος εγωισμός. Κάτι τέλος πάντων για να αποδείξει ο «ασθενής» Παναθηναϊκός ότι δεν είναι κλινικά «νεκρός». Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις γι' αυτό το αστείο συνονθύλευμα που είδαμε ξανά στον Βόλο.

Προπονητής χαμένος στις… μεταφράσεις, στις επιλογές του και στην προσπάθειά του να μην βυθιστεί το «καράβι» που έχει χτυπήσει εδώ και μήνες στο… παγόβουνο. Τουλάχιστον αυτός δηλώνει διατεθειμένος να παλέψει μέχρι την τελευταία μέρα μήπως και σώσει τίποτα. Κι αυτό είναι προς τιμήν του. Όχι βεβαίως ότι δεν έχει κάνει λάθη και ο Φερέιρα.

Έχει κάνει και πολλά μάλιστα, όπως αυτό το 4-1-4-1 που παρέταξε την Κυριακή με τον Σιμάο να κυνηγάει τέσσερις (!) του Βόλου στη μεσαία γραμμή, την ώρα που οι τέσσερις καλομαθημένες «πριμαντόνες» (που έλεγε και ο Τεν Κάτε) που έπαιζαν μπροστά του, ο Νίνης, ο Κλέιτον, ο Λουίς Γκαρσία και ο Λέτο, δεν ένιωθαν την ανάγκη και την υποχρέωση να μαρκάρουν και να δίνουν βοήθειες στα ντουμπλαρίσματα.

Και να' σου ο Ολυμπιακός Βόλου κάθε δύο λεπτά να ξεχύνεται στην επίθεση με τρεις και τέσσερις και πέντε και έξι παίκτες, μοιάζοντας στην ανάπτυξή του με… Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός με τα (συμπαθέστατα) Πράσινα Πουλιά.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Πορτογάλος έχει χάσει κι αυτός τη μπάλα, όντας απόλυτα «πελαγωμένος» μπροστά σε μία κατάσταση που δεν θα πρέπει να έχει συναντήσει ποτέ ξανά στην καριέρα του. Τι άλλο να κάνει πια, τι άλλο να πει για να τον ακούσουν, από τη στιγμή που θεωρεί ότι έχει μπροστά του ένα γκρουπ από έμπειρους, επαγγελματίες παίκτες και όχι μία παρέα… δημοσίων υπαλλήλων, που απλά περιμένουν το πότε θα αρχίσει το καλοκαίρι.

Και αν θέλετε τη γνώμη μου είναι πραγματικά άδικη η όλη κατάσταση για τον Φερέιρα, γιατί θεωρώ ότι είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής που έφερε ο Παναθηναϊκός επί πολυμετοχικότητας. Και είναι κρίμα που στο φινάλε της σεζόν θα φύγει (αν δεν αλλάξει με ένα… μαγικό ραβδάκι η εικόνα των «πρασίνων») ως απόλυτα αποτυχημένος.

Η γκαντεμιά του Πορτογάλου βλέπετε, είναι ότι ήρθε στο «τριφύλλι» στο χειρότερο δυνατό τάιμινγκ, την ώρα που η ομάδα παραπαίει από την κορυφή μέχρι τα θεμέλιά της, ενώ οι προκάτοχοί του επί πολυμετοχικότητας (τόσο ο Τεν Κάτε, όσο και ο Νιόπλιας) είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε πολύ, πολύ καλύτερες συνθήκες.

Ξεφύγαμε όμως με τον Φερέιρα. Πάμε πίσω στις καλομαθημένες κι… ακριβοπληρωμένες (οι περισσότερες) βεντέτες του Παναθηναϊκού που έπαιξαν την Κυριακή στο «Καμπ Νου», εεε… συγνώμη στο Πανθεσσαλικό (άλλη «κατάρα» κι αυτό το γήπεδο).

Τα πράγματα πλέον έτσι όπως έχει έρθει η όλη κατάσταση σ' αυτή τη διαολεμένη σεζόν για τον Παναθηναϊκό είναι απλά: Όποιος δεν μπορεί ας πάει σπιτάκι του κι ας ξεκινήσει τα μπάνια από τώρα. Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Κόπα Καμπάνα της Βραζιλίας, στην Αργεντινή, στη Θεσσαλονίκη. Όπου γουστάρει.

Παραλίες έχει για όλους ο Θεός σ' όλη τη γη. Ας μην ταλαιπωρεί όμως άλλο την ομάδα, την ιστορία της και πάνω απ' όλα τον κόσμο της, όποιος δεν γουστάρει άλλο. Δεν φταίνε σε τίποτα να ξεφτιλίζονται κάθε τρεις μέρες στα πλέι-οφ, επειδή κάποιοι δεν συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την κατάντια στην οποία έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός.

Δεν φταίνε σε τίποτα οι πιτσιρικάδες (όπως λέει και ο Παύλος Γιαννακόπουλος) που πηγαίνουν στο σχολείο κι ακούνε κάθε λίγο και λιγάκι, καζούρα όχι μόνο από τους μικρούς Ολυμπιακούς, τους ΑΕΚτζήδες και τους ΠΑΟΚτσήδες, αλλά (πλέον) ακόμη κι από τα… Βολιωτάκια. Και μετά να γυρνάνε σπίτι και να λένε στους μπαμπάδες τους (που έχουν τον δικό τους πόνο) ότι θέλουν να αλλάξουν ομάδα… Τσίπα ρε, εγωισμός.

Όποιος δεν μπορεί να το πει. Τα λεφτά του πάντως -παρότι έρχονται μαύρες μέρες οικονομικά από το καλοκαίρι και μετά για τον Παναθηναϊκό- τα παίρνει και θα τα πάρει. Ούτε σεντ δεν έχασε μέχρι στιγμής κάποιος από τους παίκτες του «τριφυλλιού». Η δική τους προσφορά, η δική τους συμπεριφορά ωστόσο που είναι;

Όποιος δεν μπορεί να το πει. Από σήμερα κιόλας. Για να πάρει ο Φερέιρα τους αντίστοιχους παίκτες από τη… Golden Team. Οι οποίοι μολονότι μπορεί να στερούνται εμπειριών, παραστάσεων κι ενδεχομένως ποιότητας σε σχέση με τους διαφημισμένους… παικταράδες της πρώτης ομάδας, τουλάχιστον θα έχουν την τσίπα και το φιλότιμο, να πολεμήσουν γι' αυτή τη φανέλα.

Διότι για το τριφύλλι πήγαν πιτσιρικάδες να γραφτούν στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και τώρα βλέπουν να το… τσαλαπατάει ο κάθε πικραμένος. Εντός κι εκτός ομάδας.

Υ.Γ. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μ' αυτά που είπε ο Γιώργος Καραγκούνης μετά τον αγώνα. Που είστε κι εσείς κύριοι μέτοχοι, που έχετε βάλει τα καλά λεφτά σας κι έχετε επενδύσει σ' αυτή την ομάδα; Δεν σας πονάει να βλέπετε τον κάθε πικραμένο να σας «κλέβει»; Δύο πέναλτι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κι ένα γκολ οφσάιντ στον Βόλο (ίσον 4 «κλεμμένοι» βαθμοί).

Όχι ότι αυτά αποτελούν δικαιολογία για την αγωνιστική εικόνα διάλυσης της ομάδας. Αλλά είναι ένα ακόμη κομμάτι στο «παζλ» της αποσύνθεσης των «πρασίνων». Δεν σας πονάει να βλέπετε την επένδυσή σας να διαλύεται;

Ανάθεμά στους εγωισμούς σας πια, ανάθεμά στην κοροϊδία του καθενός σας. Είστε όλοι σας υπόλογοι και «ένοχοι» για τον «βιασμό» στον οποίο υποβάλλεται επί καθημερινής βάσεως ο Παναθηναϊκός μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες, εκεί που το παρασκήνιο του κάθε «Περπινιάδη» βασιλεύει. Κι επιτέλους, ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ σας να αναλάβετε τις ευθύνες σας… Έλεος. Λίγη τσίπα, λίγο φιλότιμο…

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags