Facebook Pixel Δίψα για τρόπαιο, αλλά...
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-16 16:11:00

Δίψα για τρόπαιο, αλλά...

Δίψα για τρόπαιο, αλλά...

Μεγάλο σφάλμα αν θεωρήσουν στον Ολυμπιακό ότι έχουν του χεριού τους τον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη στον χθεσινό τελικό, σύμφωνα με όσα γράφει στο "Εθνοσπόρ" ο Ανδρέας Παπαλουκάς.

Το ήθελε πιο πολύ. Το έβλεπες στο πρόσωπο των παιχτών του Ολυμπιακού, που παρά τις απουσίες βασικών στελεχών διψούσε για νίκη. Διψούσε για τρόπαιο. Το πρώτο του για φέτος, το δεύτερο από πέρυσι. Κύπελλο και στις δύο περιπτώσεις. Πέραν της... ύψωσης του τροπαίου, οι «ερυθρόλευκοι» επιπροσθέτως γέμισαν με αυτοπεποίθηση. Διότι ξέρουν ότι τον αντίπαλό τους τον... έχουν στους άλλους τελικούς, αυτούς του πρωταθλήματος. Το μαρτυρά το 3-0 νίκες που μετρούν φέτος επί του πρωταθλητή Ευρώπης, κερδίζοντάς τον εντός (ΣΕΦ), εκτός (ΟΑΚΑ) κι επί τα... αυτά (Ελληνικό).

Πιθανόν, ναι, οι «πράσινοι» να παρουσιάστηκαν... άδειοι, μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβό τους στη Βαρκελώνη. Ομως, όπως και να 'χει, το κίνητρο για την προσθήκη ακόμη ενός Κυπέλλου στην τροπαιοθήκη πάντα υπάρχει. Ιδίως όταν αγωνίζονται κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Οσο για τον τροπαιούχο Ολυμπιακό, αν θεωρήσει ότι ο ΠΑΟ είναι του χεριού του θα είναι το μεγαλύτερο σφάλμα στο οποίο θα έχει υποπέσει. Αν και με τον «σοφό» στον πάγκο του δεν πρόκειται οι παίχτες του πειραϊκού συλλόγου να... απογειωθούν. Εχει τον τρόπο του ο Ντούντα να τους προσγειώνει.

Τι να πει κι ο Χιμένεθ... Τα έχει χαμένα με τις υπερβάσεις των παιχτών του και τα κερδισμένα ματς. Χθες, χωρίς κόσμο στο γήπεδο, εξαιτίας της τιμωρίας της έδρας για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, διέλυσε τον ΠΑΟΚ. Τον έκανε «φύλλο και φτερό» κι έγινε πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να έπαιζε σε άδειες κερκίδες, αλλά η ομάδα του Ισπανού τεχνικού της Ενωσης ήταν γεμάτη ψυχή. Κι από το πρώτο λεπτό (με το δοκάρι του Σκόκο) έδειξε πως εκείνη είναι το αφεντικό για τη νίκη και την πρωτιά. Πολλοί ήταν εκείνοι, ακόμα και μέσα από την ΑΕΚ, που είχαν προβεί στην εκτίμηση, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ότι «οι στόχοι για φέτος εκπληρώθηκαν». Προφανώς δεν είχαν ρωτήσει τον Χιμένεθ και τους παίχτες του, οι οποίοι δίνουν, μέχρι τώρα, «πληρωμένη απάντηση» προς όλους αυτούς.

Από τον... άλλον Παναθηναϊκό τι να περιμένεις; Να δώσει «πληρωμένες απαντήσεις»; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος ψυχικά χαρίσματα. Κι οι παίχτες του «τριφυλλιού» δεν είναι ούτε καν πριμαντόντες, όπως τους είχε αποκαλέσει ο Τεν Κάτε. Περισσότερο με «στυμμένες λεμονόκουπες» μοιάζουν, που δεν έχουν πια ζουμί. Κυρίως, όμως, δεν έχουν ψυχή. Στις... ευρωπαϊκές μάχες που δίνουν εμφανίζονται ριψάσπιδες. Και γίνονται συνεχώς έρμαιο των διαθέσεων κάθε αντιπάλου τους. Το αποτέλεσμα; Φέτος να μετρούν τρεις ήττες από τον νεοφώτιστο Ολυμπιακό Βόλου! Τρεις «σφαλιάρες» από την ομάδα του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος χθες γιόρτασε, ένεκα (και) της ονομαστικής του εορτής, με την ψυχή του. Με ή χωρίς Φερέιρα, το τούνελ είναι ατελείωτο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags