Facebook Pixel Πάμπλο Γκαρσία: Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ
| 2011-05-20 14:09:00

Πάμπλο Γκαρσία: Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ

Πάμπλο Γκαρσία: Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ

Τα τελευταία δυο χρόνια ο Γκαρσία ήταν… Παναγία. Αλλά ο άνθρωπος, ως γνωστό, δεν αλλάζει. Τα μάζευε μέσα του και την «πλήρωσε» ο Μίτσελ. Ο Σάκης Γκίνας γράφει για τον άνθρωπο με τα δύο... πρόσωπα.

«Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο άνθρωπος με τα δυο… πρόσωπα. Βγάζει τον καλό και τον κακό του εαυτό εκεί που δεν το περιμένεις. Μια ομάδα μπορεί εξαιτίας του να κερδίσει έναν σημαντικότατο αγώνα και εξαιτίας του να τον χάσει. Είναι ένας άνθρωπος πολύ νευρικός που ξεπερνάει τα όρια, αλλά και ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητος, όσο και εάν φαίνεται περίεργο το τελευταίο.

Ο Ουρουγουανός χαφ είναι προφανές ότι έχει πρόβλημα με τα νεύρα του. Σε τέτοιο βαθμό που τον κάνει να γίνεται πολύ βίαιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει κάθε έλεγχο των πράξεών του. Αυτονόητα αυτό συνιστά μια απαράδεκτη συμπεριφορά, ειδικά για έναν αθλητή που είναι είδωλο για τα μικρά παιδιά και την νεολαία, ενώ συνάμα αποτελεί και τεράστιο μειονέκτημα για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, αλλά αυτός είναι ο Γκαρσία.

Δεν ανέχεται τα σκληρά μαρκαρίσματα ή την λεκτική πρόκληση. Ζητάει εκδίκηση και την παίρνει… Μετά τις εξαλλοσύνες που έκανε και τις συνεχόμενες αποβολές του την πρώτη του χρονιά στη Τούμπα βρισκόταν υπ’ ατμόν, λόγω της έντονης δυσαρέσκειας του Σάντος και της διοίκησης. Τον κράτησαν, όμως, εκείνο το καλοκαίρι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που απαίτησαν ποκιλοτρόπως την παραμονή του στην ομάδα.. Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν χρειάστηκε να προστεθεί και ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του, ως αποτρεπτικός παράγοντας που θα του κόστιζε στις αποβολές.

Τα τελευταία δυο χρόνια ο Γκαρσία ήταν… Παναγία. Αλλά ο άνθρωπος, ως γνωστό, δεν αλλάζει. Τα μάζευε μέσα του και την «πλήρωσε» ο Μίτσελ. Ευτυχώς, για τον ΠΑΟΚ αποβλήθηκε σε χρονικό σημείο τέτοιο, που δεν επηρέασε την δυναμικότητα της ομάδας. Κι αν τον έπιανε η… τρέλα και αποβάλλονταν στο 5΄, κάτι που θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα, γιατί εκείνη την ώρα ο Ουρουγουανός θολώνει και δεν ξέρει τι κάνει; Σ’ αυτή την περίπτωση θα «κρεμούσε» την ομάδα του, όπως έχει κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν. Αυτά τα ερωτήματα επανήλθαν στο μυαλό ακόμα και των πιο φανατικών υποστηρικτών του από την Κυριακή το βράδυ.

Εντούτοις, παρά το νέο του «παραστράτημα», ο Γκαρσία δεν έχει χάσει ούτε κατ’ ελάχιστο την δημοτικότητά του ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που κυμαίνεται σε συντριπτικά ποσοστά. Ποσοστά που όμοιά τους έχουν γνωρίσει ελάχιστοι ποδοσφαιριστές στη Τούμπα. Είναι προφανές, ότι οι εξαλλοσύνες του μέσα στο γήπεδο ενισχύουν την δημοφιλία του, αφού σε νότιους λαούς σαν και εμάς, οι τσαμπουκάδες έχουν διαστρωματική επίδραση σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. Η βία, δυστυχώς, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου dna. Μην ξεχνάμε, ότι η γροθιά που έδωσε στον Ντιόγκο μέσα στο ΟΑΚΑ τον μετέτρεψε σε λαϊκό ήρωα στην Τούμπα.

Ο Γκαρσία, όμως, έχει και την καλή του πλευρά και αυτή φαίνεται εκτός γηπέδου. Είναι μεγάλη η ευαισθησία του στα παιδιά και ειδικά σε όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εξ ου και οι ιγκόγνιτο επισκέψεις του κατά καιρούς σε νοσηλευτικά ιδρύματα για να δώσει χαρά σε παιδιά. Λόγω αντικομφορμισμού αποφεύγει επιμελώς την δημοσιότητα στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες και έτσι δεν είναι ευρέως γνωστή στο πανελλήνιο η ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του. Επίσης στην προσωπική του ζωή είναι ένας οικογενειάρχης και εξαιρετικά φιλήσυχος άνθρωπος. Μόνο μέσα στο γήπεδο κάτι παθαίνει και βγάζει τον μίστερ Χάιντ που κρύβει μέσα του».

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags