Facebook Pixel Ένας Βάργκας δεν έφερε την άνοιξη... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2015-07-23 20:10:00

Ένας Βάργκας δεν έφερε την άνοιξη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας Βάργκας δεν έφερε την άνοιξη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Έλαμψε ο Βάργκας, εντυπωσίασε ο Γροντής, αλλά κάποιοι θέλουν δουλειά.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 και μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Κάτω απ'τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ανέστης, δεξί μπακ τοποθετήθηκε ο Γκάλο, αριστερό ο Πεταυράκης και στόπερ ο Κολοβέτσιος με τον Τζανετόπουλο. Στα χαφ ανασταλτικό ρόλο ανέλαβαν ο Γιόχανσον με τον Κορδέρο, ενώ μπροστά τους ως 10άρι αγωνίστηκε ο Βάργκας. Στην αριστερή πτέρυγα έπαιξε ο Αραβίδης, στη δεξιά ο Γροντής και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπού.

Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο απ'την έναρξη της αναμέτρησης. Οι «κιτρινόμαυροι» άσκησαν πίεση πολύ ψηλά και για αρκετή ώρα έπαιξαν στο μισό γήπεδο τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 5', όταν ο Βάργκας μοίρασε στον Γροντή, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε σε κόρνερ απ'τον Αρούς. Από εκείνο το σημείο, η Ένωση έκανε 30 λεπτά για να ξαναπειλήσει, αφού οι Ισραηλινοί αμύνονταν σθεναρά. Στο 35' η κεφαλιά του Τζιμπού, ύστερα από σέντρα του Γκάλο πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, τρία λεπτά αργότερα όμως, ο Αραβίδης ήταν τυχερότερος. Στο 38' ο Βάγκας εκτέλεσε κόρνερ, βρήκε το κεφάλι του επιθετικού της ΑΕΚ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η 11άδα άλλαξε. Βέβαια ο Δέλλας έβγαζε και έβαζε ποδοσφαιριστές σαν σε αλλαγές... μπάσκετ. Ιδιαίτερα ο Γροντής με τον Πεταυράκη μπαινόβγαιναν συνεχώς... Με Πλατέλλα και Κρισάντους στην 11άδα, η Ένωση δεν ήταν καθόλου ουσιαστική. Ο πρώτος το πάλευε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο δεύτερος ήταν ο καλός γνωστός... Μάκης. Μπεκάτσα και χαμόγελο δηλαδή... Στο 55' οι “κιτρινόμαυροι” ισοφαρίστηκαν εξαιτίας κακής αμυντικής λειτουργίας και λάθους του Βούρα. Ύστερα από σέντρα των Ισραηλινών, ο Βούρας έκανε ασταθή απόκρουση στο κέντρο της περιοχής με αποτέλεσμα να επανακτήσει την μπάλα ο Χίζα και να κάνει από κοντά το 1-1, ένα σκορ, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της φιλικής αναμέτρησης.

Απ'το ματς με την ισραηλινή ομάδα ο Δέλλας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τους παίκτες του, ιδιαίτερα τους νεοαποκτηθέντες. Ο Βάργκας ήταν σίγουρα ο κορυφαίος και ακολούθησε ο Γκάλο, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος. Ο Τζιμπού χρειάζεται δουλειά και... δίαιτα, ενώ Σιμόες, Ανδρεόπουλος, Μπαρόχα, Άρθο θα έχουν νέες ευκαιρίες για να δείξουν την αξία τους.

Όσο για τους παλιούς, ο Αραβίδης παραμένει σταθερή αξία, όπως και ο Κορδέρο με τον Γιόχανσον. Ο Γροντής που ξεκίνησε βασικός ήταν ιδιαίτερα κινητικός και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Αρνητική εικόνα δημιούργησε ο Μπαρμπόσα (μεγάλη ατομιστία) και ο Κρισάντους, ο οποίος βγάζει γέλιο με την δυστοκία του.

ΑΕΚ: Ανεστης (30' Βούρας, 58' Μπαρόχα), Γκαλο (46' Βασιλαντωνόπουλος), Κολοβέτσιος (46' Λαμπρόπουλος), Τζανετοπουλος (46' Άρθο), Πεταυρακης, Κορδέρο (46' Ανάκογλου), Γιόχανσον (46' Σιμόες), Γροντής (39' Ζόριτς), Βάργκας (46' Ανδρεόπουλος), Αραβίδης (46' Μπαρμπόσα), Τζεμπουρ (46' Κρισάντους)

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χαρούς, Αμπού Αμπίντ, Γκότλιμπ, Ελγκραμπλί, Σάιμαν, Πίντιλι, Λινγκάνε, Αμπού Ελ Χίζα, Μπουμπέ, Αλτμαν, Μπιτόν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags