Facebook Pixel Επίσημα πάνε για "ντου" οι Τούρκοι στο Ισλαμικό Κράτος
Life
| 2015-07-24 23:03:00

Επίσημα πάνε για "ντου" οι Τούρκοι στο Ισλαμικό Κράτος

Επίσημα πάνε για "ντου" οι Τούρκοι στο Ισλαμικό Κράτος

Στην υπό τις ΗΠΑ διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους προσχωρεί η Τουρκία μετά το σπιράλ βίας στα σύνορά της με την Συρία, εγκρίνοντας τη συμμετοχή μαχητικών της στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών και επιτρέποντας τη χρήση αεροπορικών βάσεων στο έδαφός της -περιλαμβανομένης αυτής του Ιντζιρλίκ- από αεροπορικά μέσα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών της περιοχής.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε παράλληλα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τον οποίο ενημέρωσε για τις τουρκικές επιχειρήσεις. Το συμβούλιο μονίμων αντιπροσώπων της Συμμαχίας έχει επίσης ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο μέτωπο της συρο-τουρκικής μεθορίου.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνεται η έγκριση της χρήσης των βάσεων και η συμμετοχή τουρκικών μαχητικών στις επιχειρήσεις, και προστίθεται ότι η Άγκυρα αναμένει η συνεργασία μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων να ενισχύσει την ασφάλεια όσων ζουν στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.
«Λαμβάνοντας υπ' όψη την από 2 Οκτωβρίου 2014 εξουσιοδότηση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη στάθμευση σε βάσεις της χώρας μας μη επανδρωμένων και επανδρωμένων αεροπορικών μέσων των ΗΠΑ και άλλων χωρών της περιοχής που θα κριθούν κατά περίπτωση, τα οποία συμμετέχουν στις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στις εν λόγω επιχειρήσεις εξυπακούεται ότι θα συμμετέχουν για το ίδιο σκοπό και στοιχεία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρεται το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Διαβάστε επίσης
Η Τουρκία βομβάρδισε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Πόλεμος Άγκυρας κατά πάντων: Σκούπα για ISIS, Κούρδους και άκρα Αριστερά
Η έκδοση της ανακοίνωσης ακολουθεί τις πρώτες τουρκικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους εντός συριακού εδάφους, στον απόηχο του αιματοκυλίσματος στο Σουρούτς και των συγκρούσεων της Πέμπτης στο Κιλίς μετά τα πυρά τζιχαντιστών κατά στρατιωτικού φυλακίου.

Τουρκικά μαχητικά F-16 εκτόξευσαν, μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, τουλάχιστον τέσσερις κατευθυνόμενους πυραύλους πλήττοντας τρεις στόχους του Ισλαμικού Κράτους, που είχαν προηγουμένως εντοπιστεί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα τουρκικά αεροσκάφη επιχείρησαν, σύμφωνα με επίσημες πηγές, από τον τουρκικό εναέριο κατά μήκος της μεθορίου χώρο χωρίς να εισέλθουν στη συριακή επικράτεια.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι εννέα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν κατά τις επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας, η οποία εξαπέλυσε τρεις επιθέσεις κατά στόχων των τζιχαντιστών στα βορειοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου.

Παράλληλα, πηγές προσκείμενες στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφεραν ότι πέντε μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με Τούρκους στρατιώτες την Πέμπτη.
 

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags