Facebook Pixel Ο Μανόλο είναι Ορίτζιναλ! Η ΑΕΚ;
| 2011-01-10 00:15:00

Ο Μανόλο είναι Ορίτζιναλ! Η ΑΕΚ;

Ο Μανόλο είναι Ορίτζιναλ! Η ΑΕΚ;

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την "ερμαφρόδιτη" ΑΕΚ, η οποία από τη μία φέρνει λευκή ισοπαλία στην έδρα της με την Κέρκυρα και από την άλλη νικάει 3-1 στις Σέρρες.

Άνοιξε το μπουφάν του και το έδειξε... Το μπλουζάκι της Ορίτζιναλ, το γούρι του όπως το αποκαλεί πλέον. Ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται ότι το απολαμβάνει το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσά μας και (μέχρι ώρας) δείχνει... αυθεντικός!

Πολύ αμφιβάλω όμως ότι αυτή η ΑΕΚ που σήμερα «έφτιαξε» όλους τους φίλους της με την απόδοσή της, αξίζει να έχει το R που θα την χαρακτηρίζει σε κάθε αγωνιστική παρουσία της. Διότι εκτός από αρχικός, πρωτοπόρος και αυθεντικός, στην ελληνική ποδοσφαιρική (κι εν πολλοίς κιτρινόμαυρη) αργκό το να είσαι Ορίτζιναλ συνιστά, διάρκεια, αφοσίωση και αγάπη.

Στοιχεία τα οποία και σήμερα διέκρινα εν αφθονία στο παιχνίδι των (τριών) συνονόματων. Νίκος Γεωργέας, Νίκος Καράμπελας, Νίκος Λυμπερόπουλος. Εξαιρετικοί και οι τρεις! Θα τολμούσα να πω και... Νίκος Γκερέιρο (τόσο με εξέπληξε σήμερα ο Βραζιλιάνος με το πάθος και την αγωνιστικότητά του), όμως με ένα καλό ματς δεν παίρνω πίσω αυτό που πιστεύω: ότι με 550.000 ευρώ το χρόνο βρίσκεις κάτι που σου λείπει περισσότερο από έναν παίκτη που όλως τυχαίως σήμερα πήρε θέση στο αρχικό σχήμα και έδειξε ότι (όταν το θυμάται) παραμένει ικανός ποδοσφαιριστής.

Ελπίζω κι εύχομαι να μην «παραμυθιαστεί» και ο Χιμένεθ από μεμονωμένα περιστατικά αποφασίζοντας παραλλαγές των προτεραιοτήτων του. Περιμένω ότι θα επιμείνει για τους ποδοσφαιριστές που απαιτείται να προστεθούν στο ρόστερ της ομάδας και ότι θα συνεχίσει να σκέφτεται με γνώμονα το μέλλον.

Ξέρω ότι θέλει να χτίσει την ΑΕΚ από την αρχή, γνωρίζω επίσης ότι αυτή είναι και η πρόθεση (αν όχι ειλημμένη απόφαση) του Αδαμίδη. Ας προχωρήσουν λοιπόν σε δραστικές αλλαγές δίχως να έχουν πλέον ενδοιασμούς...

Όχι άλλοι «τρομοκράτες»

Είμαι βέβαιος ότι η απομάκρυνση του Τζιμπούρ θα έχει θετικό αντίκτυπο στα αποδυτήρια. Ενδεχομένως μια επιρροή να τη διαπιστώσαμε και σήμερα καθώς όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι τα καπρίτσια και οι εγωισμοί δεν έχουν θέση στην ΑΕΚ και ότι στις τάξεις της θα παραμείνουν όσοι προσφέρουν στον αγωνιστικό χώρο και είναι ωφέλιμοι στα αποδυτήρια.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι συμπαίκτες του που νιώθουν ότι είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα κι είχε προσφέρει ελάχιστα πράγματα στην ομάδα. Η ΑΕΚ διέπραξε ένα τεράστιο σφάλμα το καλοκαίρι του 2008 εμπιστευόμενη τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Είναι η αδιαπραγμάτευτη άποψή μου και την καταθέτω εδώ και δυόμισι χρόνια. Από την πρώτη ημέρα υποστήριζα ότι ήταν μια διχαστική, μια αδιανόητη για μένα επιλογή.


Κόστισε 6 εκατ. ευρώ για περίπου 1,5 σεζόν _ χάνει συνολικά δύο εξάμηνα της 3ετους συνεργασίας συν κάμποσους μήνες αποχή λόγω της ευπάθειας στον ώμο του για την οποία ουδέποτε δέχθηκε να ακούσει ιατρικές συμβουλές διόρθωσης του προβλήματος από ανθρώπους - γνώστες της ομάδας _ κι όμως την επόμενη ημέρα της λύσης του συμβολαίου του θα έχουμε ήδη ξεχάσει ότι ο συγκεκριμένος φόρεσε τη
φανέλα της ΑΕΚ.

Είμαι βέβαιος ότι τέτοιες γκάφες δεν θα γίνουν ξανά, τουλάχιστον όχι από τη νυν διοίκηση που άλλωστε δεν έχει και την οικονομική ευχέρεια (ή αφέλεια) να δεσμεύσει την ΠΑΕ με οφειλή 6 εκατ. ευρώ (σε βάθος τριετίας) δίχως να σκεφτεί τις ενδεχόμενες συνέπειες. Δεν αναμένω την άφιξη σούπερ σταρ ποδοσφαιριστών ή επενδυτών οι οποίοι θα αποδειχθούν σωτήρες με εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για ξόδεμα.

Περιμένω όμως λογική και σύνεση, καθαρές κουβέντες, υγιείς τακτικές και προσεγμένες αποφάσεις. Και θέλω να πιστεύω ότι ο Αδαμίδης, ο Χιμένεθ και όλοι όσοι δρουν γύρω τους θα μας ενημερώσουν σύντομα για ένα νέο, ελπιδοφόρο και υλοποιήσιμο σχέδιο. Διότι με την ισχύουσα κατάσταση, η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά...
 

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags