Facebook Pixel Μπαμπά, πετάω…
| 2011-06-02 16:41:00

Μπαμπά, πετάω…

Μπαμπά, πετάω…

Αν και οι «Χαμηλές Πτήσεις» του Αρκά αφορούν ένα σπουργίτι, ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν εκείνος που πέταξε χθες το βράδυ στο ΣΕΦ.

1. Η επιμονή της μαμάς!

Στο αίμα του υπήρχε πάντα ο αθλητισμός. Έστω κι αν στην παιδική του ηλικία είχε εντελώς διαφορετική μορφή από μια πορτοκαλί μπάλα, δύο μπασκέτες και μερικούς συμπαίκτες. «Ξεκίνησα από την ελληνορωμαϊκή πάλη. Μάλιστα είχα γραφτεί και σε σύλλογο, τον Θησέα Περιστερίου. Στη συνέχεια δοκίμασα στο στίβο, όταν όμως είδα ότι δεν είχα τις δυνατότητες να τα καταφέρω στράφηκα στο μπάσκετ», είχε δηλώσει όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο. «Στην αρχή έπαιζα στο σχολείο και τότε μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να γραφτώ σε κάποια ομάδα. Κοντά στο σπίτι μας ήταν οι ακαδημίες του Περιστερίου και έτσι γράφτηκα σε αυτές».

Από νεαρή ηλικία είχε δώσει το στίγμα του παιχνιδιού του. Ταχύτητα, έκρηξη, άλμα… Φυσικά και αθλητικά προσόντα που υπόσχονταν μεγάλη καριέρα αν συνδυάζονταν με σκληρή δουλειά και πολλή προπόνηση. Δοκιμασίες που πολλές φορές μπορούν να λυγίσουν ένα παιδί και έναν έφηβο που λογικά κάποια στιγμή θα θέλει να παρασυρθεί στους πειρασμούς που η ηλικία προστάζει. «Η μητέρα μου ήταν αυτή που με ώθησε στον αθλητισμό. Μάλιστα, πολλές φορές σκεφτόμουν να τα παρατήσω, όμως εκείνη ήταν που με κρατούσε λέγοντάς μου πως αν είμαι καλός και αν αξίζω θα φανεί».

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags