Facebook Pixel «Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και ο ΠΑΟ να πετύχει…»
| 2011-06-02 19:59:00

«Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και ο ΠΑΟ να πετύχει…»

«Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και ο ΠΑΟ να πετύχει…»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την επόμενη χρονιά του Παναθηναϊκού ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος πάντως δεν ξέρει ακόμα αν θα βρίσκεται στην ομάδα.
 

Ο Βραζιλιάνος μιλώντας στη Νova τόνισε πως ο «ενωμένος» ΠΑΟ μπορεί να πετύχει, ενώ χαρακτήρισε τεράστια απώλεια την αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σιλβα.

Αναλυτικά:

"Πάντα σκέφτεσαι την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά τα τελευταία χρόνια για μένα δεν ήταν τα καλύτερα όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Αυτό που σκέφτομαι εγώ και θέλω είναι να βρω και πάλι τον δρόμο του ποδοσφαίρου, να βρω τον εαυτό μου και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Γύρισες πίσω τον Ιανουάριο και πήρες κάποιες ευκαιρίες από τον κ. Φερέιρα, έδειξε ότι μπορεί να σε υπολογίζει, εσύ τι θες;

"Εγώ είμαι εδώ, δούλευα σκληρά καθημερινά. Ο κ. Ζεσουάλδο μου έδωσε την ευκαιρία, πίστευε σε μένα παρά το γεγονός ότι όταν τελείωσα από την Ουκρανία είχα σχεδόν δύο μήνες χωρίς να κάνω προπονήσεις με την ομάδα. Μου έδωσε την ευκαιρία, γύρισα, έκανα μια μικρή προετοιμασία μόνος μου, δεν είχα αρκετό καιρό να μπω με την ομάδα παρόλα αυτά με έβαλε σε αρκετά παιχνίδια, δεν μου έδωσε πολλά λεπτά συμμετοχής αλλά πάντα ήμουν μέσα στην ομάδα και πιστεύω ότι για ένα διάστημα πίστευε σε μένα. Κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο για ένα προπονητή να κάνει αυτή τη κίνηση". 

Το δικό σου μέλλον στο Παναθηναϊκό το γνωρίζεις;

"Ελπίζω να ξεκαθαρίσει γρήγορα, θα είναι καλύτερα για όλους. Και για την ομάδα και για όλους, να ξεκαθαρίσει να μπορέσω να βρω την ησυχία μου, την ηρεμία μου και να μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ καλή σεζόν".

Μπορεί ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν να πάρει και πάλι τα ηνία στην Ελλάδα;

"Σίγουρα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό μπορεί να το πετύχει. Πιστεύω ότι αν όλοι δουλεύουν ενωμένοι, αν δουλεύουν σωστά θα βρούμε τον δρόμο μας. Όπως αξίζει ο Παναθηναϊκός όπως αξίζει ο κόσμος που στηρίζει πάντα την ομάδα, είναι πάντα μαζί μας. Είναι μια ομάδα που έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές, έχει μεγάλη ιστορία και εγώ πιστεύω ότι η εικόνα μπορεί να είναι πολύ καλύτερη την επόμενη σεζόν".

Ποιες οι εντυπώσεις σου από την Ουκρανία και τη Μέταλουργκ;

"Εγώ ήμουν σε μια πολύ καλή ομάδα εκεί. Αυτό που περίμενα εκεί ήταν κάτι λιγότερο από αυτό που βρήκα. Βρήκα μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές, ένα καλό πρωτάθλημα αλλά είχα πολλές δυσκολίες στον τρόπο ζωής. Έχω την οικογένεια μου, έχω ένα μικρό παιδί και η ζωή εκεί πέρα δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα και η ζωή εδώ είναι παράδεισος. Μια χώρα για να ζεις, για το καιρό, για τους ανθρώπους είναι πολύ καλή. Δυστυχώς αυτό το καιρό υπάρχει μια κρίση που μας ακολουθεί όλους. Είναι κρίμα για τη χώρα και τον λαό της που είναι φανταστικός και τόσα χρόνια που είμαι εδώ έμαθα να αγαπάω αυτή τη χώρα".

Ένας πολύ καλός σου φίλος ο Ζιλμπέρτο αποχαιρέτησε την ομάδα, πως αισθάνεσαι;

"Πρώτα από όλα εγώ θυμάμαι όταν ήμουν μικρός το 2002 στη Βραζιλία ήμουν στο σπίτι μου και πανηγύρισα τη κατάκτηση του Μουντιάλ. Ούτε φανταζόμουν ότι θα έπαιζα κάποια στιγμή με αυτό τον άνθρωπο. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, και για μένα προσωπικά που είμαι και Βραζιλιάνος να αγωνιστώ τρία χρόνια μαζί του και να τον έχω συμπαίκτη και φίλο. Για μένα είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής και τεράστιος άνθρωπος πάνω από όλα. Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να πει άσχημα λόγια για τον Ζιλμπέρτο. Μόνο καλά στοιχεία δείχνει και είναι ένα παράδειγμα για όλους τους ποδοσφαιριστές. Επαγγελματίας, καλός συμπαίκτης, καλός με όλους δουλεύει σκληρά κάθε μέρα. Σίγουρα θα λείψει πολύ από τον Παναθηναϊκό".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags