Facebook Pixel Η μαρτυρική βραδιά του Σπανούλη. Ή μήπως όχι;
| 2011-06-04 11:28:00

Η μαρτυρική βραδιά του Σπανούλη. Ή μήπως όχι;

Η μαρτυρική βραδιά του Σπανούλη. Ή μήπως όχι;

Η ώρα πλησιάζει. Αυτή, κατά την οποία Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους με στόχο μία νίκη, που ο καθένας την θέλει στην προκειμένη περίπτωση για διαφορετικούς λόγους...

Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Oι μεν πρωταθλητές Ευρώπης για να σηκώσουν το ένατο συνεχόμενο πρωτάθλημα τους, οι δε Κυπελλούχοι Ελλάδας για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου και αυτομάτως να γίνουν φαβορί, έχοντας το πέμπτο και τελευταίο ματς στο «κάστρο» τους. Ποιος θα κερδίσει, κανείς δεν το ξέρει, τα δεδομένα αναφέρουν ως φαβορί τον Παναθηναϊκό.

Εκείνο, που θεωρείται πιο σίγουρο από όλα είναι ότι η βραδιά δεν θα είναι και τόσο εύκολη για τον Βασίλη Σπανούλη. Θα θυμίσει ενδεχομένως την πρώτη φορά, που πήγε ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ, στις 12 Ιανουαρίου, όταν άκουσε όσα δεν ακούνε δέκα παίκτες μαζί. Στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο διεθνής γκαρντ γιουχαίστηκε, όχι, όμως, όπως στον αγώνα της 12ης Ιανουαρίου.

Αύριο, όμως, οι διαθέσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού εκτιμάται ότι θα είναι και πάλι άγριες και ο επιπλέον λόγος έχει να κάνει με τις δηλώσεις, που έκανε ο Σπανούλης για την διαιτησία μετά τον δεύτερο αγώνα των πλέι-οφ: «Τον κάναμε, τον ράναμε, τον περιμέναμε να γυρίσει από το ΝΒΑ, του δώσαμε ένα καράβι λεφτά και τώρα βγαίνει και από πάνω, μιλώντας για την διαιτησία;» είναι πάνω, κάτω αυτά, που σκέφτεται και λέει για το πρώην αστέρι της ομάδας του ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος «βράζει» σχετικά.

Ο Σπανούλης από την πλευρά του στην πρώτη του επίσκεψη στο ΟΑΚΑ δεν έπαιξε καλά, δεν νομίζουμε ότι ήταν λόγω της εχθρικής ατμόσφαιρας, αλλά η ουσία είναι ότι πανηγύρισε το «διπλό». Στην δεύτερη του παρουσία στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν εξαιρετικός, εν τούτοις αυτή την φορά έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι. Αύριο στην τρίτη του επίσκεψη, θα πρέπει να αντιπαρέλθει το «πράσινο» μένος και να τα δώσει όλα, ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει το 2-2. Είναι σκληρό παιδί, είναι φιλόδοξος και δεν θέλει με τίποτα να τελειώσει για αυτόν και την νέα του ομάδα αύριο το πρωτάθλημα. Δεν θα θέλει με τίποτα να έχει τελειώσει η σεζόν, να έχει μείνει με το Κύπελλο Ελλάδας και παράλληλα η πρώην του ομάδα να φιγουράρει με Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα.

Για αυτό, λοιπόν, η αυριανή βραδιά θα είναι ιδιαίτερη για αυτόν. Μένει να δούμε αν θα είναι μαρτυρική (και από πλευράς, δηλαδή, αποτελέσματος και όχι μόνο λόγω των «σίγουρων» αποδοκιμασιών) ή θα του δώσει την ελπίδα για ένα ονειρικό φινάλε. Γιατί ονειρικό θα είναι το φινάλε για αυτόν και τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και παράλληλα θα είναι μία δικαίωση για τον 29χρονο γκαρντ, υπό την έννοια ότι το καλοκαίρι, που μας πέρασε, προτίμησε να αποτελέσει τον ηγέτη μίας προσπάθειας του «αιώνιου» εχθρού να πάρει τα σκήπτρα, παρά να μείνει βασικό στέλεχος μίας ομάδας, που ξεχνάει πυκνά, συχνά τι πάει να πει αποτυχία.

Έχοντας, λοιπόν, κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Σπανούλης θα πετάει από την χαρά του. Τέτοιος απολογισμός και ειδικά για την πρώτη χρονιά στο λιμάνι κάθε άλλο παρά άσχημος θα είναι, δεν νομίζετε;

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags