Facebook Pixel Ο μουφτής κόβει το σκάκι, ο Κοντονής κόβει το ποδόσφαιρο
| 2016-01-27 16:32:00

Ο μουφτής κόβει το σκάκι, ο Κοντονής κόβει το ποδόσφαιρο

Ο μουφτής κόβει το σκάκι, ο Κοντονής κόβει το ποδόσφαιρο

Υπάρχουν και χειρότερα. Η απόφαση του μεγάλου μουφτή της Σαουδικής Αραβίας, σεΐχη Αμπντελ Αζίλ Αλ Σεΐχ, με την οποία θέτει εκτός νόμου το σκάκι, το οποίο πλέον απαγορεύεται από το Ισλάμ.

Στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο μεγάλος μουφτής αιτιολογεί: «Το σκάκι απαγορεύεται. Είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων και προκαλεί εχθρότητα μεταξύ των παικτών».

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τους δικούς μας θρησκευτικούς ηγέτες. Ο Σεραφείμ Πειραιώς να απαγορεύσει το «Πάμε Στοίχημα» και όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης την μπιρίμπα και ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος το κουτσό, τα πεντόβολα και τη μακριά γαϊδούρα. Και περιμένουμε με αγωνία βέβαια αν ο Κοντονής θα κάνει πράξη την απειλή που διατύπωσε στους ρεμπεσκέδες της Σούπερλιγκ: «Εχουμε πέντε ντέρμπι μπροστά μας, τι θα γίνει; Να το διακόψω;». Ο μουφτής στη Σαουδική Αραβία κόβει το σκάκι, ο Κοντονής στην Ελλάδα κόβει το ποδόσφαιρο. Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τους συντονιστές των διαρκών επιτροπών και τους τομεάρχες, έκανε τις καλύτερες επιλογές: Τους αρίστους εκ των άριστων. Οπως την Αννα Καραμανλή στον τομέα του Αθλητισμού. Το αντίπαλον δέος του Πέτρου Κωνσταντινέα και της Ελένης Αυλωνίτου.

Στο μεταξύ, άμεση ήταν η αντίδραση της Μαρίας Ηλιάκη (φωτό) στη φημολογία για επιστροφή της μαέστρου Ευγενίας Μανωλίδου στην τηλεόραση: «Είναι θλιβερό το θέαμα. Ο άντρας της είναι αντιπρόεδρος κόμματος. Είναι πολύ δεύτερο. Ολοι κοιτάνε το στήθος της. Αν βγει ο Αδωνις πρωθυπουργός, θα τα πετάξει όλα;». Τα ευχάριστα ωστόσο έρχονται από την Πάτρα, με την πόλη να έχει μπει ήδη σε ρυθμούς καρναβαλιού. Το καρναβαλικό λάβαρο παραδόθηκε στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη κι άρχισαν οι πρώτες εκδηλώσεις, με τον περίφημο σοκολατοπόλεμο.

Την έναρξη του καρνάβαλου χαιρέτισαν με δηλώσεις τους επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες. Φώφη Γεννηματά: «Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι δρόμοι θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί». Γιώργος Κατρούγκαλος: «Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό θα είναι σκληρές». Αλέκος Φλαμπουράρης: «Ενας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη». Αλέξης Τσίπρας: «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής». Τρύφων Αλεξιάδης: «Είμαι διατεθειμένος να πάω σε οποιοδήποτε μπλόκο για ουσιαστικό διάλογο». Γιάννης Πανούσης: «Το τσιφτετέλι το έμαθα στις φυλακές. Μια τσιγγάνα μου έμαθε να σπάω μέση και γοφούς». Ολγα Γεροβασίλη: «Το 2016 θα είναι χρονιά πολύ μεγάλων μεταρρυθμίσεων». Φώτης Κουβέλης: «Θα συμβάλλω στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου». Νίκος Φίλης: «Το πάρτι των αγροτοπατέρων θα τελειώσει». Ερωτηθείς μάλιστα για το αν η κυβέρνηση έχει άσους στο μανίκι, απάντησε σαν οριτζινάλ, σαν γνήσιος αριστερός: «Δεν είναι στο ήθος της κυβέρνησης η χαρτοπαιξία, αλλά ο ειλικρινής διάλογος».

Η Ολγα Κεφαλογιάννη πάντως τους είχε προλάβει όλους. Ντύθηκε Κρητικοπούλα και φωτογραφήθηκε πολύ πριν από τις Απόκριες. Κατά τα άλλα, ο έρως χρόνια δεν κοιτά. Η πάντα λαμπερή ανκοργούμαν Ελλη Στάη και ο 76χρονος αλλά εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση ως ζεύγος. Ελλη και Νίκος «αφέθηκαν να παρασυρθούν από την ευφρόσυνη ατμόσφαιρα, που μόνο καλλιτέχνες σαν την Πάολα και τη Φουρέιρα μπορούν να δημιουργήσουν». Και αν η Ελλη είναι σε καλά χέρια, η Αγγελική Νικολούλη έχει μπει στο στόχαστρο συμμορίας δολοφόνων: «Δεν θα φτάσεις ποτέ στο δικαστήριο σαν μάρτυρας». Μασάει όμως η κατσίκα ταραμά; Κωλώνει η Αγγελική; Η ατρόμητος διώκτης του οργανωμένου εγκλήματος θα βγει νικήτρια και από αυτήν τη μάχη. Κάτι που ξεκαθάρισε η ίδια όταν ξέσπασε ον κάμερα: «Τέρμα οι απειλές. Εγώ στο δικαστήριο θα πάω». Και μη χειρότερα.

Nα εφαρμοστεί ο νόμος και όλοι οι τελικοί των σχολικών πρωταθλημάτων κεκλεισμένων των θυρών

ΙΔΟΥ πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ακάματο υπουργό Σταύρο Κοντονή. Στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ, ΕΠΑΛ Αργοστολίου-ΓΕΛ Ληξουρίου είχαμε τσαμπουκάδες, ξύλο, κροτίδες, καπνογόνα και έναν μαθητή ελαφρά τραυματία. Αποτέλεσμα; Ο αγώνας να διακοπεί. Είναι προφανές ότι η οργή και η αγανάκτηση των Ελλήνων φιλάθλων για την «εγκληματική οργάνωση» έφτασαν μέχρι την Κεφαλονιά. Ολοι αυτοί που δεν αντέχουν να βλέπουν τον Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ και τον Μποροβήλο στη Σούπερλιγκ. Ολοι αυτοί που δεν αντέχουν την αδικία και ξεσπάνε. Προφανώς θα είχαν οριστεί τίποτα διαιτητές σαν τον Βοσκάκη, τον Σιδηρόπουλο και τον Σπάθα.

Ανεξάρτητα όμως από τη δίκαιη έκρηξη του φιλάθλου κόσμου της Κεφαλονιάς, ο νόμος είναι νόμος. Κι ο Σταύρος Κοντονής οφείλει να τον εφαρμόσει. Να καλέσει αμέσως σε απολογία καθηγητές, προπονητές και αθλητές-μαθητές. Και να επιβάλει ποινές όπως έκανε και στον Παναθηναϊκό. Πρόστιμο κι από τούδε και στο εξής όλοι οι τελικοί των σχολικών πρωταθλημάτων κεκλεισμένων των θυρών. Με δεδομένο δηλαδή ότι δεν ξέρουμε σε ποιες θύρες πάνε οι ταραξίες μαθητές ανά την επικράτεια, θα μπει λουκέτο σε όλα τα γήπεδα. Με τον Κοντονή και τον νόμο που έφτιαξε κανένας δεν μπορεί να παίζει.

Ο Μέγας Βοιωτός είναι ο μοναδικός που έχει κάνει «τζακ ποτ»

ΑΓΑΠΕΣ και λουλούδια ήταν την Κυριακή στη Λιβαδειά Κομπότης και Αλαφούζος. Ο καθείς, άλλωστε, έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Και ο Αλαφούζος σε ανύποπτο χρόνο, στη ραδιοφωνική εκπομπή της Θύρας 13, είχε εξάρει το ήθος του Μέγα Βοιωτού με το νερομπίστολο: «Ο Κομπότης έχει το θάρρος της γνώμης του, αντιτάχθηκε στο σύστημα και το πλήρωσε». Εννοώντας τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού. Που τελικά σώθηκε, επειδή έπεσε στα χαρτιά η Κέρκυρα. Αν, λοιπόν, ηττηθεί κάποια στιγμή η «εγκληματική οργάνωση» και αποκατασταθεί η ποδοσφαιρική νομιμότητα και ισονομία στην Ελλάδα, ο Ιωάννης Κομπότης θα δικαιούται σύνταξη αντιστασιακού. Την ίδια ώρα ο Αλαφούζος, μπροστάρης στον αγώνα για την εξυγίανση, έχει σηκώσει γη και ουρανό για Γκιρτζίκη και Μποροβήλο. Και καλά κάνει. Οτι δεν είναι δυνατόν να ηγούνται στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου δύο υπόδικοι.

Και πώς είναι δυνατόν ο Κοντονής να σηκώνει το τηλέφωνο και να μιλάει στον Μαρινάκη, όταν του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο. Κι εδώ είναι που ξαναγυρνάμε στη Λιβαδειά. Οχι για σουβλάκια, αλλά στις αγκαλιές και τα φιλιά Αλαφούζου-Κομπότη. Με τον Μέγα Βοιωτό να είναι ο μοναδικός που έχει κάνει τζακ ποτ. Είναι μπλεγμένος και στα «στημένα» και στην «εγκληματική οργάνωση». Για τα «στημένα», με βάση το αμετάκλητο βούλευμα, στις 15 Απριλίου θα φορέσει τα καλά του (κουστουμιά, άσπρο πουκάμισο, γραβάτα) και θα πάει να κάτσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Για την «εγκληματική οργάνωση» του έχει ήδη απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και έπεται συνέχεια. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα πάει να καταθέσει σαν μάρτυρας υπεράσπισης του Κομπότη, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Eρώτηση: Πώς του διέφυγε του Κοντονή και δεν φώναξε στο γραφείο του τους παλαίμαχους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού πριν από το ντέρμπι στο ΣΕΦ;

Κανονικά παίζει σήμερα ο Χατζηισαΐας. Για να ανέβει το κασέ του -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags