Facebook Pixel «Αν είχαμε έναν προπονητή από την αρχή…»
| 2011-06-06 18:56:00

«Αν είχαμε έναν προπονητή από την αρχή…»

«Αν είχαμε έναν προπονητή από την αρχή…»

Στις αλλαγές προπονητών στάθηκε ο Στέλιος Μαλεζάς, μιλώντας για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, λέγοντας παράλληλα ότι η ομάδα «δεν έπιασε ταβάνι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Για τη φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ, τις αλλαγές προπονητών και την τελική απογοήτευση των παικτών της ομάδας: "Δεν νομίζω ότι ήταν το ταβάνι, έχουμε αποδείξει ότι με πολλά προβλήματα η ομάδα μπορεί και κάνει καλά πράγματα. Τα τελευταία χρόνια και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές που ήταν στην ομάδα βοήθησαν πάρα πολύ για να κάνει η ομάδα καλά πράγματα, για να βρίσκεται σε ένα υψηλό επίπεδο για να διεκδικεί στόχους.

Οι πολλές αλλαγές προπονητών δεν βοηθούν, ώστε να αποκτά η ομάδα ένα πλάνο το οποίο θα μπορέσει να την οδηγήσει στο να πάρει το καλύτερο που μπορεί από κάθε αγώνα. Αν είχαμε έναν προπονητή από την αρχή της χρονιάς, είτε αυτός ήταν ο κ. Χάβος είτε ο κ. Δερμιτζάκης, είτε οποιοσδήποτε άλλος, θεωρώ ότι θα πήγαινε η ομάδα ακόμη καλύτερα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μία επιτυχημένη χρονιά. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν μας μένει στο μυαλό. Μας μένει ότι είχαμε μείνει πολλούς βαθμούς πίσω από τον πρώτο, ότι δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο και θεωρώ ότι ήταν κάτι το οποίο έχει μείνει στο μυαλό όχι μόνο των ποδοσφαιριστών, αλλά και όλων των φιλάθλων μας".

Για τα συν και τα πλην του ΠΑΟΚ: "Τα θετικά είναι ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ψηλά τα τελευταία χρόνια. Έτσι και φέτος τερματίσαμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, κάθε χρόνο βγαίνουμε στην Ευρώπη, κάτι το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν ίσχυε. Φέτος αν και δεν είχαμε τη χρονιά την οποία περιμέναμε, φτάσαμε στην τρίτη θέση και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ακόμη ένα θετικό είναι η ομοιογένεια που έχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Έτσι και φέτος, που αν και είχαμε συχνή αλλαγή προπονητών, η ομάδα βρέθηκε σε ένα υψηλό στάνταρ, προσπάθησε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική να μπει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δυστυχώς για έναν βαθμό δεν τα κατάφερε.

Στα αρνητικά είναι η αρχή της σεζόν, όπου θα βάλουμε την κακή προετοιμασία που κάναμε, προετοιμασία η οποία δεν μας βοήθησε όσο θα έπρεπε για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς είχαμε πολλούς αγώνες ευρωπαϊκούς, μαζί με εκείνους του κυπέλλου, του πρωταθλήματος, των play off. Θα έπρεπε να έχουμε κάνει κάτι παραπάνω απ’ ότι κάναμε το καλοκαίρι. Ένα δεύτερο θεωρώ ότι είναι η συχνή αλλαγή προπονητών, όπου κακά τα ψέματα δεν βοηθάει σε μία ομάδα και αυτό αποδεικνύεται από τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε έναν προπονητή και έδειξε σταθερότητα την οποία μπορεί να δώσει ένας προπονητής αν είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Ακόμη ένα αρνητικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το χάσιμο πολλών βαθμών στην έδρα μας, όπου τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς αυτή τη χρονιά – σαν δικαιολογία είναι και τα πολλά παιχνίδια, καθώς δεν είχαμε τη φρεσκάδα την οποία θα έπρεπε να έχουμε – και χάσαμε αρκετούς βαθμούς μέσα στην έδρα μας, με αποτέλεσμα να μείνουμε πολλούς βαθμούς πίσω, από την κορυφή της βαθμολογίας".

Ως καλύτερα γκολ της χρονιάς ψήφισε: «Μου έρχονται δύο γκολ στο μυαλό μου. Στον τελευταίο αγώνα, ο Βιεϊρίνια έκανε ένα σουτ από πολύ μακριά και σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ, με τον Ολυμπιακό Βόλου. Το άλλο, είναι πάλι με τον ίδιο παίκτη από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, που με πολύ ωραίο σουτ μας έδωσε τη νίκη.

Το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος, πάλι θα επιλέξω δύο: Το ένα είναι του Σκόκο στον αγώνα με τον Άρη, από μακρινή απόσταση, που ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει οποιοσδήποτε τερματοφύλακας και το άλλο είναι του Τζιμπούρ στον αγώνα με την ΑΕΚ, όπου πλάσαρε στην απέναντι γωνία και ήταν ένα γκολ που θαύμασα πάρα πολύ».

Για τον MVP της χρονιάς: "Θεωρώ ότι ο Ιμπαγάσα έδωσε τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τις καλές του εμφανίσεις βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα πιο νωρίς απ’ ότι περίμεναν ακόμη και οι ίδιοι".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags