Facebook Pixel Τζόρτζεβιτς: "Ελπίζουμε να δεχτεί την πρόταση ο Γουίλιαμς"
| 2016-04-02 17:39:00

Τζόρτζεβιτς: "Ελπίζουμε να δεχτεί την πρόταση ο Γουίλιαμς"

Τζόρτζεβιτς: "Ελπίζουμε να δεχτεί την πρόταση ο Γουίλιαμς"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε στη NOVA αποκαλύπτοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση παραμονής στον Γουίλιαμς, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Παππάς δεν πρόκειται να παίξει ξανά φέτος. Δείτε τι είπε για τα πλέι -οφ της Εuroleague, τον Διαμαντίδη αλλά και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στους Γιώργο Συρίγο και Χρήστο Καούρη:

Για την ζωή στην Αθήνα: «Δεν θα πω ψέματα, είναι μία ωραία ζωή με την οικογένειά μου, δεν κάναμε λάθος που ήρθαμε εδώ, απολαμβάνουμε κάθε μέρα. Από την άλλη είναι ένας εξωπραγματικός κόσμος αυτός του μπάσκετ».

Για το χθεσινό ματς και τον Διαμαντίδη: «Είμαι ευλογημένος και τυχερός που έχω τον Διαμαντίδη, ελπίζω να μην σταματήσει αλλά δεν θέλω να τον πιέσω γιατί πρέπει να συγκεντρωθεί στα παιχνίδια. Έχω μαθει πολλά από αυτόν, είναι ταπεινός και μπορείς να γράψεις βιβλίο γι' αυτό. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Υπάρχει τριετές σχέδιο γι' αυτόν, πλάκα κάνω βέβαια, αλλά θα προσπαθήσω να του εξηγήσω πόσο σημαντικός είναι για τον αθλητισμό. Πρέπει να μείνει στο μπάσκετ. Δεν πρέπει να μείνει εκτός ούτε για έναν χρόνο, πρέπει να τον κρατήσουμε στα γήπεδα. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο και δεν πρέπει να χάσουμε μία τέτοια προσωπικότητα, ο Μήτσος χρειάζεται όλη την προσοχή μας».

Για τον Διαμαντίδη: «Με αυτό που έγινε χθες από τον κόσμο νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν όλοι πόσο μεγάλος είναι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Του χρόνου θα έρθουν όλες οι ομάδες στην Αθήνα και πρέπει όλοι να ζήσουν αυτή την ατμόσφαιρα. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε και να κρατήσουμε ως κληρονομιά μας. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Χθες και όλες οι νύχτες ήταν απίστευτες. Βέβαια, χθες έχασε το τρίποντο και δεν έδωσε την πάσα (σ.σ.: αστειευόμενος)».

Για τους στόχους: «Είπα στους παίκτες μας ότι στόχος μας είναι το Φάιναλ Φορ, γι' αυτό δουλεύουμε. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να κερδίσεις. Είπα στους παίκτες ότι αν είναι να το δούμε ως διασκέδαση πρέπει να πάμε αλλού, εδώ είμαστε για να κερδίσουμε».

Για το τι άλλαξε μετά την προσθήκη τριών παικτών: «Χρειαζόμασταν λίγη περισσότερη φρεσκάδα και ενθουσιασμό. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ απαιτητική σωματικά, χρειάζεται κάθημερινή προσπάθεια. Είχαμε κοντό rotation και κάποια στιγμή κουραστήκαμε και πνευματικά. Όμως πήραμε ένεση νέου ταλέντου και έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Το αναζητώ αυτό και μπορεί να μας δώσει έξτρα ποιότητα».

Για την δίψα των οπαδών για επιστροφή στο Final Four: «Νιώθω την δίψα των οπαδών. Με εξέπληξαν όταν περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά ο κόσμος ήρθε στις προπονήσεις, 200-300 άτομα και μας υποστήριξαν, παρ' όλο που χάσαμε κάποια παιχνίδια. Μας βοήθησε πολύ αυτό. Είναι ένα από τα πράγματα που συνδέουν τον κόσμο με τους παίκτες και είναι πολύ σημαντικό. Αν το νιώσουμε θα μας δώσει ώθηση. Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτό σημαίνει πολλά για μας».

Για το πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στο Final Four, με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: «Δεν είναι δεδομένο ότι θα φτάσουμε εκεί, αλλά είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουμε γι' αυτό. Δεν θα κρυφτούμε λέγοντας ότι είναι δύσκολο και ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αυτό διδάσκω στους παίκτες. Πρέπει να εκμεταλλευτόμαστε την ευκαιρία και να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στο Final Four, όχι να σκεφτόμαστε ότι θα έχουμε άλλη ευκαιρία του χρόνου».

Για το πώς διαχειρίζεται την πίεση: «Μου αρέσει το μπάσκετ, είναι το πάθος μου. Όλοι ρωτούν τι είναι η επιτυχία. Η επιτυχία δεν είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, αλλά να κάνεις αυτό που αγαπάς. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο νιωθω διαφορετικά. Όταν σταμάτησα να παίζω δοκίμασα πολλά πράγματα, αλλά τίποτα δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός όπως το μπάσκετ. Η καρδιά μου χτυπάει διαφορετικά στο γήπεδο. Κάποτε είχα χάσει το πάθος μου, είχα και πρόταση από τον Ομπράντοβις στον Παναθηναϊκό. Του είχα πει ότι δεν αγαπάω άλλο το μπάσκετ και θέλω να μείνω εκτός έναν χρόνο. Δεν ήθελα να φανώ υποκριτής απέναντι στον Ζοτς. Ήμουν όμως χαζός που είπα ''όχι''. Η πίεση δεν υπάρχει στο μπάσκετ, οι δημοσιογράφοι μας βάζουν υπό πίεση και εμείς την αφαιρούμε. Λίγες φορές ένιωσα πίεση από τότε που είμαι στο μπάσκετ. Μόνο εγώ πιέζω τον εαυτό μου και έχω μεγάλες απαιτήσεις από αυτόν».

Για το ποια ομάδα προτιμά στα πλέι - οφ: «Δεν μπορούμε να πούμε μας αρέσει αυτή η ομάδα ή όχι. Όμως μπορώ να πω ότι σε κανέναν δεν θα αρέσει να παίξει με τον Παναθηναϊκό. Αγαπώ τους παίκτες μου, τον τρόπο που προπονούνται, τα λάθη τους και πώς θυμώνω με αυτά».

Για το τι θα γινόταν αν οι τρεις μεταγραφές είχαν έρθει λίγο νωρίτερα στην ομάδα: «Θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, ειδικά ο Γουίλιαμς και ο Χάντερ θα είχαν καταλάβει περισσότερο πώς λειτουργούμε. Ίσως δεν περίμεναν τόσο υψηλό επίπεδο αντιπάλων. Όμως ευχαριστώ τον πρόεδρο που τους έφερε, έκανε τη σωστή επιλογή, ίσως ένιωσε και αυτός ότι χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά».

Για τον Γουίλιαμς και αν θα μείνει: «Αυτή τη στιγμή μας έχει δείξει μόνο λίγα από αυτά που μπορεί να κάνει. Το ταλέντο του είναι μεγαλύτερο και ελπίζω ότι θα τον απολαύσουμε για πολύ καιρό στον Παναθηναϊκό και την Ευρώπη. Είναι ο τέλειος παίκτης για την Εuroleague. Είναι πολύ κομψός στις κινήσεις του και τον απολαμβάνω σαν παίκτη και άτομο. Είναι ταπεινόφρων, μιλά για μπάσκετ όλη την ώρα, μιλά για τον κόουτς Σιζέφσκι στο Duke, για τον Λεμπρόν, λέει ιστορίες με τον Κόμπι. Με εξέπληξε ευχάριστα η αφοσίωσή του. Ο μέντοράς του είναι ο Πένι Χάρνταγουέι, που τον θαυμάζω πολύ. Παίξαμε τελικό στους Ολυμπιακούς το 1996. Σπάνια παίκτες λένε ότι έχουν έναν μέντορα και αυτή είναι σημαντική ποιότητα. Ελπίζω να δεχτεί την πρόταση που έχει στο τραπέζι».

Για τον Ολυμπιακό και την αντιπαλότητα: «Περίεργη ερώτηση, είναι παρόμοιο με το Ερυθρός Αστέρας - Παρτιζάν. Είναι ακραία αντιπαλότητα. Σέβομαι πολύ τον Ολυμπιακό, την ιστορία του, τους προέδρους του. Έχει μεγάλη ομάδα, φέτος έχει κάνει πολλά καλά παιχνίδια με καλό μπάσκετ. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα γίνει στα παιχνίδια μεταξύ μας».

Για την ήττα στον τελικό της Ευρωλίγκας με τη Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό: «Δεν χρωστάω κάτι. Ήμουν λίγο τραυματίας τότε και στον Ολυμπιακό το ήξεραν. Ο Μίνιτς που είναι τώρα βοηθός μου ήταν τότε δίπλα στον Ίβκοβιτς. Ήταν δύσκολο παιχνίδι για μένα. Το άξιζαν, ο Ρίβερς ήταν απίστευτος, έκανε απίστευτο παιχνίδι. Είναι ωραίος τύπος, απόλαυση να παίζεις μαζί του, δώσαμε πολλές μάχες. Ήταν όμως έκπληξη για τη Μπαρτσελόνα, που έφτασε στον τελικό γιατί δεν είχε ξεκινήσει καλά. Μόλις είχα επιστρέψει από το ΝΒΑ».

Για τον Παππά και αν θα επιστρέψει: «Είμαστε μία ομάδα με νορμάλ κανόνες, πήραμε μία απόφαση και αυτό ήταν. Πήραμε μία σωστή απόφαση. Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει φέτος, αλλά θα το σκεφτούμε για του χρόνου. Εξαρτάται από αυτόν, όλα είναι στο χέρι του όχι στο δικό μας».

Για τους Μποχωρίδη, Παπαγιάννη, Χαραλαμόπουλο, Λούντζη και Κόνιαρη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ίσως σας βοήθησα να καταλάβετε τη διαδικασία για να φτάσει ένας παίκτης σε υψηλό επίπεδο. Είναι παιδιά και όλα γύρω τους είναικαινούργια, ίσως δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα τα ερεθίσματα που δέχονται. Είναι μία μακρά αλλά όμορφη διαδικασία το να τους μιλάς και να τους κάνεις να σε ακούνε, όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και τη ζωή. Αποδέχτηκα αυτή την πρόκληση όταν πήρα αυτή τη δουλειά. Πήρα μαζί μου ανθρώπους που ξέρουν πώς να εξελίσσει παίκτες όπως ο Μίνιτς και ο Μπιέντοφ. Πριν δύο μέρες μίλησα με τον πατέρα του Χαραλαμπόπουλου. Ο ρόλος τους θα μεγαλώσει από μηνα σε μήνα και μέρα σε μέρα, αλλά δεν πρέπει να έχουν πίεση γιατί είναι αντιπαραγωγικό. Πρέπει να τους ζητάς λιγότερα για να πάρεις περισσότερα. Ο Παπαγιάννης παίρνει περισσότερο χρόνο στο πρωτάθλημα και δείχνει καλά πράγματα. Όλοι υποτιμούν το γεγονός ότι στις προπονήσεις παίζουν αντίπαλοι με παίκτες όπως ο Κούζμιτς και ο Ραντούλιτσα, ο Χαραλαμπόπουλος απέναντι στον Πάβλοβιτς και τον Διαμαντίδη. Κάθε μέρα είναι σημαντική για τα παιδιά. Ο Μποχωρίδης δυστυχώς είναι τραυματίας, του κάνω πλάκα ότι φταίει αυτός, γιατί θα είχε περισσότερο χρόνο. Όλα αυτά τους βοηθούν να εξελιχθούν και τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο έτοιμοι να πάρουν ηγετικούς ρόλους. Μόλις με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό τους ρώτησα αν είναι έτοιμοι για αυτή τη διαδικασία γιατί θα είναι επίπονη. Στη Σερβία έτσι κάνουμε. Όποιος αξίζει θα παίζει».

Για τον καλύτερο αντίπαλο που βρήκε απέναντί του σαν παίκτης και σαν προπονητής: «Νίκος Γκάλης, Ντράζεν Πέτροβιτς».

Για τον καλύτερο συμπαίκτη και τον καλύτερο παίκτη που έχει προπονήσει: «Ντανίλοβιτς, Διαμαντίδης. Υπήρχαν όμως πολλοί μεγάλοι παίκτες. Το να παίζεις με Μαρτσουλιόνις, Σαμπόνις, Ντίβατς, Πάσπαλιε ήταν τρομερό. Ο Σάβιτς και ο Ντανίλοβιτς ήταν οι καλύτεροι συμπαίκτες, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έκαναν για την ομάδα».

Γα τον τελικό του Eurobasket 1995 στην Αθήνα απέναντι στη Λιθουανία: «Ιστορικός τελικός, μεγάλες ομάδες, με παίκτες με τους οποίους σήμερα είμαστε φίλοι τώρα και από τις δύο ομάδες. Είμαι περήφανος γι' αυτή την λεπτομέρεια της ιστορίας του μπάσκετ».

Για τον Αντετοκούνμπο: «Θα ήθελα να τον προπονήσω, μπορεί να κάνει πολλά. Πρέπει να δει το παιχνίδι του Κιριλένκο και του Κούκοτς. Τον Κούκοτς είναι δύσκολο να τον μιμηθεί γιατί ήταν έμφυτο ταλέντο, αλλά μπορεί να δει τι κάνει ο Κιριλένκο που μπορούσε να κάνει τόσα πράγματα στο γήπεδο. Είναι πρόκληση για κάθε προπονητή. Είναι δύσκολο να θέσεις όρια σε τέτοιους παίκτες με τις τρελές ιδέες που έχουμε εμείς οι προπονητές. Δεν είναι τρελός ο προπονητής του που τον βάζει άσο, θα καταλάβει περισσότερα για το μπάσκετ. Ο Διαμαντίδης ας πούμε είναι άφταστος στην αντίληψη του μπάσκετ όπως και ο Παπαλουκάς. Ίσως αυτό τον βοηθήσει να καταλάβει περισσότερα. Όπως ο Μπογκντάνοβιτς, δύο χρόνια πριν τραυματίστηκε ο βασικός πόιντ γκαρντ στην Παρτιζάν και έπαιξε 6-7 ματς Ευρωλίγκας σε αυτή τη θέση. Αυτό τον εξέλιξε πολύ, οπότε δεν είναι τρελή ιδέα. Πιστέψτε με, είχα προπονητές που είχαν εξαιρετική κατανόηση του μπάσκετ. Ο Νίκολιτς μας έβαζε να κάνουμε σχετικές ασκήσεις δύο χρόνια έρθει ο κανονισμός που απαγορεύει να κουνάς τα πόδια σου στις επαναφορές».

Τέλος, ο «Σάλε» αστειεύτηκε για τον Αντετοκούνμπο: «Το Μιλγουόκι δεν θα αφήσει τον Αντετοκούνμπο να παίξει με την Εθνική, είναι μία καλή απόφαση για τη Σερβία και θα τους βοηθήσουμε να πάρουν αυτή την απόφαση. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε πέρσι με τον Μαριάνοβιτς». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags