Facebook Pixel Απόφαση-ντροπή από τον ΠΣΑΤ!
Life
| 2011-06-10 16:31:00

Απόφαση-ντροπή από τον ΠΣΑΤ!

Απόφαση-ντροπή από τον ΠΣΑΤ!

Ο ΠΣΑΤ αποφάσισε - με την αιτιολογία ότι θα πιέσει τους εκδότες να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους στις ιστοσελίδες με τις ΣΣΕ - να μην επιτρέπει να βγαίνουν ταυτότητες από τη Γενική Γραμματεία αθλητισμού!

Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στις ιστοσελίδες και ιδιαίτερα στις αθλητικές, θεωρούνται δημοσιογράφοι μόνο στις απεργίες και στις εκλογές, αφού μόνο τότε η ΕΣΗΕΑ, ο ΠΣΑΤ και οι υπόλοιπες Ενώσεις του Τύπου, τους θυμούνται και τους καλούν σε συμμετοχή. Αλλωστε δεν μετρούν τα ένσημα τους για να μπουν στην ΕΣΗΕΑ...

Και σα να μην φτάνει αυτό ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), αποφάσισε με απουσία του προέδρου του Συνδέσμου Παύλου Γερακάρη, να δώσει τη... χαριστική βολή στους δημοσιογράφους των ιστοσελίδων.

Με ψήφους 5-4 το δ.σ. του ΠΣΑΤ αποφάσισε να μην επιτρέπει στους εργαζόμενους δημοσιογράφους στις αθλητικές ιστοσελίδες να παίρνουν ταυτότητες από τη ΓΓΑ και άρα να μην μπορούν να μπουν ελεύθερα στα γήπεδα για να καλύψουν τους αγώνες. Και αυτό, διότι όπως ειπώθηκε οι εργαζόμενοι των site δεν αναγνωρίζονται από τις Ενώσεις, αφού δεν ασφαλίζονται από τους εργοδότες βάση των ΣΣΕ.

Θα πρέπει να πούμε, πάντως, ότι η συγκεκριμένη πρόταση που έγινε από τον κ. Αντωνόπουλο, δεν έχει στόχο τους συναδέλφους, αλλά να πιεστούν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων, να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους στα site σύμφωνα με την νομοθεσία. Ωστόσο αυτοί που πλήττονται είναι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και οι ιστοσελίδες και κανείς άλλος, καθώς κανένας ιδιοκτήτης ή εκδότης δεν ασχολείται με το εάν έχουν οι αθλητικοί συντάκτες δελτίο ελεύθερης εισόδου στα γήπεδα από τη ΓΓΑ!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags