Facebook Pixel Γιατί απλά θα κάνει την διαφορά…
| 2011-06-12 11:54:00

Γιατί απλά θα κάνει την διαφορά…

Γιατί απλά θα κάνει την διαφορά…

Ο Γιώργος Νοικοκύρης αναλύει την υπόθεση "Κάρλος Σάντσες", τονίζοντας ότι ο Κολομβιανός μέσος ταιριάζει ...γάντι στα πλάνα του Βαλβέρδε και στον Ολυμπιακό που δημιουργεί ο Ισπανός προπονητής.
 

Αναλυτικά το άρθρο του:

Είναι αλήθεια πως απο τον περασμένο Ιανουάριο ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο στόχαστρο τον Κάρλος Σάντσες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον εντάξει στο δυναμικό του. Όπως είναι αλήθεια πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει «καψούρα» με τον Κολομβιανό μέσο που τον θεωρεί ιδανικό για τα πλάνα του. Για τον Ισπανό τεχνικό ο Κάρλος Σάντσες ταιριάζει «γάντι» στον Ολυμπιακό και είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά στην μεσαία γραμμή (και όχι μόνο…) την νέα σεζόν.

Δεν είναι τυχαίο πως παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η υπόθεση, τις αρνήσεις που εισέπραξαν σε πρώτη φάση σε ανεπίσημες κρούσης, την πιθανότητα να το τραβήξει ο Σάντσες (και η Βαλενσιέν) λόγω του Κόπα Αμέρικα, ο Κολομβιανός άσος παραμένει με διαφορά ο Νο1 στόχος του Βαλβέρδε στον άξονα. Βεβαίως εδώ μιλάμε για διαφορετικά δεδομένα απο αυτά που έθεσε τον περσινό Αύγουστο ο Ισπανός ζητώντας τόσο τον Φουστέρ όσο και τον Ουρτάδο για τον Ολυμπιακό.

Tα χρήματα άλλωστε που στοίχισαν και οι δύο μαζί στον Ολυμπιακό για να έρθουν στον Πειραιά (1,1 και 1,8 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα) είναι αυτά που χρειάζονται για να έρθει ο Σάντσες φέτος. Και αυτό με τις αισιόδοξες προβλέψεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Γιατί μπορεί αρχικά ο Ολυμπιακός να μίλήσε για 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Βαλενσιέν εισπράττοντας αρνητική (σε πρώτη φάση) απάντηση όμως είναι διατεθειμένος να πάει μέχρι 2,8 εκατομμύρια ευρώ για τον Κολομβιανό.
Θεωρούν στο μεγάλο λιμάνι πως τα 4 εκατ. Ευρώ που διαλλαλούν απο την Βαλενσιέν πως θέλουν για να δώσουν τον παίκτη είναι υπερβολικό ποσό και έχει να κάνει με την προσπάθεια που κάνουν οι γάλλοι για να κερδίσουν χρόνο και να τραβήξουν και άλλες ομάδες στο «παιχνίδι». Κάτι που αν συμβεί είναι εύκολα αντιληπτό πως δυσκολεύει και την μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Αξίζει πάντως να τονίσω κάτι που μου εκμυστηρεύτηκε Έλληνας μάνατζερ ο οποίος γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά την γαλλική αγορά. Έχει ξεκάθαρη άποψη για τον Κάρλος Σάντσες ως παίκτη, για την αξία του στο Σαμπιονά και τις δυνατότητες που θα έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ο Σάντσες είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει το στυλ που θέλει ο Βαλβέρδε, είναι μέσος που ξέρει μπάλα, ξέρει να αμύνεται καλά αλλά και να σου προσφέρει την δυνατότητα να βγάλει την μπάλα γρήγορα μπροστά. Είναι μοντέρνος ποδοσφαιριστής και θα μπορούσε να επιδιώκει περισσότερα για την καριέρα του αν πριν λίγα χρόνια δεν είχε σταθεί άτυχος.

Όμως με τα οικονομικά δεδομένα που παίζουν στην αγορά, τα 4 και 4,5 εκατομμύρια ευρώ που ακούγονται πως θέλει η Βαλενσιέν για να τον παραχωρήσει είναι υπερβολικό ποσό. Θα μπορούσα να πω πως μια μεταγραφή για τον Σάντσες θα ήταν λογικό να κοστίσει λίγο πάνω απο 2 εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ βεβαίως θα παίξει ρόλο και ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστεί ο Ολυμπιακός την υπόθεση. Θέλει μαεστρία και σωστές κινήσεις. Το ότι ο Βαλβέρδε «καίγεται» για τον Σάντσες είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό και δεν είναι καλό διαπραγματευτικά για τον Ολυμπιακό. Ο Σάντσες είναι ενας καλός παίκτης στο Σαμπιονά, όμως στην Ελλάδα θα κάνει εύκολα την διαφορά».

Υ.Γ.: Οι ενστάσεις που είχε ο Μαρινάκης για την υπόθεση του Ελευθερόπουλου φαίνεται πως κάμφθηκαν, αν δεν έχουν εξαφανιστεί ήδη. Η άποψη του Βαλβέρδε άλλωστε που εμπιστεύτηκε και ρώτησε ανθρώπους που ξέρει πολύ καλά για τον Ελέ έπαιξε τον ρόλο του. Ένα σενάριο μπορεί μόνο να αφήσει τελικά εκτός τον Ελέ απο την μεγάλη του επιστροφή στον Ολυμπιακό.

Υ.Γ 1: Με τον Βαλβέρδε να ευελπιστεί πως η διοίκηση θα κάνει το παν και τελικά θα αποκτήσει τον Σάντσες, το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στον δεύτερο κεντρικό αμυντικό που θέλει ο Ισπανός τεχνικός. Και εκεί ίσως τελικά προκύψει έκπληξη απο το πουθενά. Απο εκεί δηλαδή που δεν το περιμένει κανείς, απο παίκτη που έχει… «καεί» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέχρι τώρα…

Υ.Γ. 2: Μπορεί όντως η Αταλάντα να δίνει περισσότερα όμως ο Φορτούνης το τραβάει ελπίζοντας πως θα πάρει περισσότερα χρήματα απο αυτά που του προσφέρει ο Ολυμπιακός. Βεβαίως με τον Φετφατζίδη να παίρνει κάτι παραπάνω απο 100 χιλιάδες ευρώ, τον παίκτη-αποκάλυψη για τον περσινό Ολυμπιακό που είχε πολλές συμμετοχές και έγινε βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας καλό θα είναι να καταλάβει και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός πως δεν είναι δυνατόν να έχει καλύτερη αντιμετώπιση.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags