Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Κάπου μπάζουν τα… μαθηματικά στον ΠΑΟΚ
| 2016-08-22 23:22:00

ΚΟΛΚΑΣ: Κάπου μπάζουν τα… μαθηματικά στον ΠΑΟΚ

ΚΟΛΚΑΣ: Κάπου μπάζουν τα… μαθηματικά στον ΠΑΟΚ

Γενικά τα μαθηματικά στη μεσοεπιθετική γραμμή δεν είναι σωστά. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

O ΠΑΟΚ πήγε να παίξει στη Ξάνθη ένα φιλικό προετοιμασίας έτσι ώστε να βρούνε αγωνιστικό ρυθμό παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Αυτό που φάνηκε, δεν ήταν κάτι που δεν το υπολογίζαμε.

Τα δύο βασικά κενά είναι ένα που υπήρχε και ένα που δημιουργείται από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα ξεκίνησε άσχημα, είχε ένα καλό διάστημα και στο δεύτερο έγινε ήρωας ο Μπρκιτς. Αυτή είναι η γενική εικόνα.

Επί της ουσίας, φάνηκε πως δεν υπάρχει βάθος στα εξτρέμ και βέβαια στα αμυντικά χαφ. Ο δεύτερος ΠΑΟΚ, έπαιξε για ένα σοβαρό διάστημα με αμυντικά χαφ τους Πέλκα και Κοροβέση. Υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τέτοιο δίδυμο σε κανονικό παιχνίδι; Δύσκολα αν και ποτέ μη λες ποτέ. Το θέμα είναι άλλο.

Ο ΠΑΟΚ ζητάει από τους Τζιόλη και Κάτσε να βρούνε ομάδα. Ουσιαστικά δηλαδή, αν υποθέσουμε πως έχει τρεις θέσεις στα χαφ, θέλει να βγάλει τις δύο με Κάνιας, Χαρίση, Τσίμιροτ και Σάκχοφ. Αν ένας χτύπα ξύλο χτυπήσει, θα έχουμε τους δύο βασικούς και την μία αλλαγή. Αν ένας χτυπήσει και ένας έχει κάρτες, δεν θα έχουμε αλλαγή. Τότε θα δούμε τον Πέλκα ως τον έναν εκ των δύο αμυντικών μέσων. Πάμε παρακάτω.

Από όλους αυτούς που έχουμε, καθαρό εξάρι είναι μόνο ο Κάνιας. Οι άλλοι δεν είναι 6άρια. Περισσότερα στοιχεία έχουν από 8άρια παρά από αμυντικά χαφ. Αν λείπει ο Κάνιας, πάμε με δύο εκ των Τσίμιροτ – Χαρίση – Σάκχοφ που στα παιχνίδια με τον Άγιαξ είχαν 28% κατοχή μπάλας. Με την Ντιναμό 38%. Δεν πας πουθενά έτσι.

Και για τους δύο - Τζιόλη, Κάτσε – γνωρίζω καλά πως οι λόγοι φυγής τους δεν είναι ποδοσφαιρικοί. Ο Ίβιτς το παραδέχτηκε πως για τον Κάτσε υπάρχει άνωθεν εντολή. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζιόλη. Ας φύγουν λοιπόν να δούμε τι θα γίνει. Εγώ το κατέγραψα και θα κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.

Πάμε στα εξτρέμ. Από την αρχή της προετοιμασίας ο Ζάιρο δείχνει να μη βρίσκεται εδώ. Ένα καλό, δώδεκα στραβά. Στη Ξάνθη τα ίδια. Είναι ο τέταρτος εξτρέμ, τρίτος ο Μυστακίδης. Ουσιαστικά υπάρχουν τρεις παίκτες για δύο θέσεις έτσι όπως κυλάει το πράγμα. Υπό προϋποθέσεις παίζει και ο Μπίσεσβαρ πλάγια, όμως δεν το έχουμε δει. Την ίδια στιγμή, γίνεται κουβέντα για απόκτηση φορ που έχουμε τρεις για μία θέση.

Οι οποίοι συνολικά τα έχουν τα τριάντα γκολ στη σεζόν. Γενικά τα μαθηματικά στη μεσοεπιθετική γραμμή δεν είναι σωστά. Αν και πλέον αμφισβητώ πως θα γίνει μεταγραφή, στο ενδεχόμενο να γίνει ή ο φορ θα πρέπει να παίζει με άνεση στα πλάγια ή αν δεν βρεθεί φορ πρέπει να βρεθεί πλάγιος. Αλλιώς θα έχουμε θέματα στη διάρκεια της σεζόν.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags