Facebook Pixel "Τα κορίτσια έδωσαν την ψυχή τους"
Life
| 2011-06-21 13:37:00

"Τα κορίτσια έδωσαν την ψυχή τους"

"Τα κορίτσια έδωσαν την ψυχή τους"

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των γυναικών, Κώστας Μίσσας, παραχώρησε συνένετευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και στάθηκε στον δύσκολο όμιλο που έπεσε η Εθνική, καθώς και στα λάθη που υπέπεσε η διαιτησία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον "Sentra 103,3":

Για τις εμφανίσεις της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: "Θεωρώ πως συνέβησαν πολλά ανάποδα πράγματα. Νικώντας τη Λετονία ουσιαστικά έπρεπε να είχαμε περάσει στην επόμενη φάση. Μετά κέρδισε η Λετονία τη Γαλλία. Στο μπάσκετ μπορούν να συμβούν τα πάντα, έπρεπε να κλειδώσουμε την πρόκριση στο ματς με την Κροατία που χάσαμε ένα κρίσιμο καλάθι και εκεί κρίθηκαν όλα. Συμβαίνουν αυτά. Θεωρώ πως ήμασταν σ' έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Το επίπεδο είναι υψηλό, τα κορίτσια έδωσαν και την ψυχή τους".

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα κορίτσια στους αγώνες: "Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει στην ομάδα ένα ψηλό πεντάρι να στηριχθεί η ομάδα πάνω της. Το ύψος των παικτριών μας είναι 1,88-1,89 και αντιμετωπίζουμε παίκτριες ύψους 1,96-1.97. Όπως είπε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δεν μπορούμε να τις ψηλώσουμε. Μιλάμε για κορίτσια μ' άλλα προσόντα. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Έχουμε και παίκτριες μεγάλης ηλικίας, όπως είναι η Καλέντζου και η Μάλτση. Αυτές τις θεωρώ κορυφαίες. Τα τελευταία πέντε, που είμαι στην ομάδα την στήσαμε πάνω σ' αυτές και κάποιες άλλες κοπέλες. Το σημαντικό για μας είναι πως αλλάξαμε νοοτροπία μπάσκετ. Γι' αυτό πολλά κορίτσια παίζουν και στο εξωτερικό. Έχουμε τρεις συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά, με μια πέμπτη θέση και μια δέκατη σε Παγκόσμιο. Είναι ένας απολογισμός που βασίστηκε πάνω σ' αυτή τη λογική".

Για την ανανέωση του ρόστερ: "Είχα πει πέρυσι πως ο κύκλος της ομάδας κλείνει. Σπηλιωτοπούλου και Σπανού είναι το νέο αίμα της ομάδας. Στάθηκαν καλά στους αγώνες, αν και ήταν η πρώτη τους συμμετοχή. Θεωρώ πως η πραγματική ενίσχυση ήταν μια Ελληνοαμερικάνα που προσπαθήσαμε να της δώσουμε διαβατήριο και η Ντάγκλας που έχει παντρευτεί Έλληνα. Αλλά δεν τα καταφέραμε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Αν είχαμε θετική εξέλιξη θα άνοιγε άλλος κύκλος".

Για την Δήμητρα Καλέντζου: "Μακάρι να ήταν όλες οι μαμάδες έτσι. Είναι καταπληκτική αθλήτρια".

Για το αν αδικήθηκε η Εθνική από τη διαιτησία: "Στο ματς με τη Λετονία είχαμε τον ίδιο Τσέχο διαιτητή που μας στέρησε την πρόκριση στους «8», πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δυο σφυρίγματα στο ματς με την Κροατία έκριναν το παιχνίδι. Το κομμάτι του γυναικείου μυαλού χαλάει πιο εύκολα από των ανδρών. Μετά τη νίκη επί της Λετονίας, έπρεπε να ήμασταν πιο σοβαροί. Το ματς με την Κροατία έπρεπε να το κερδίσουμε. Χθες με τη Γαλλία είχαμε πρόβλημα λόγω του ύψους των αντιπάλων. Αυτό φάνηκε στα ριμπάουντ".

Για την Εθνική ομάδα Νέων: "Μόλις επιστρέψω θα δουλεύω με την Εθνική ομάδα κάτω των 20 που συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπιλμπάο. Έχει αξιόλογο υλικό. Υπάρχουν παιδιά με συμμετοχή στις ομάδες τους. Έχουμε βλέψεις για κάτι καλό. Ανεβαίνει το επίπεδο και εκεί.

Όλες οι χώρες, στις μικρές ηλικίες, δουλεύουν σε υψηλούς ρυθμούς και με προγραμματισμό. Στην Ελλάδα το κομμάτι της υποδομής σε επίπεδο συλλόγων είναι υποβαθμισμένο σε σχέση με την Ευρώπη. Βλέπουμε ταλαντούχα παιδιά να παραμένουν στάσιμα.

Σε επίπεδο ανδρών υπάρχει πρωτογενές υψηλό ταλέντο. Οι παίκτες βελτιώνονται μέσω των ομάδων τους. Είναι σημαντικό να αλλάξει η νοοτροπία. Να χρησιμοποιούνται οι παίκτες στις ομάδες τους. Χρειάζεται υπομονή για να γίνει αυτό. Το κίνητρο είναι μεγάλο".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags