Facebook Pixel Τα λάθη διορθώνονται ένα - ένα
| 2016-12-27 00:00:00

Τα λάθη διορθώνονται ένα - ένα

Τα λάθη διορθώνονται ένα - ένα

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει για τις μετεγγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ, οι οποίες γίνονται όπως πρέπει και στο χρονικό σημείο που πρέπει.
 

Κινήσεις που φανερώνουν σωστό προγραμματισμό έχει κάνει ως τώρα η ΑΕΚ ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, η οποία θα ανοίξει επίσημα την αυλαία της σε λίγες μέρες. Κινήσεις που αποδεικνύουν ότι αν δουλεύεις μεθοδικά, μπορείς να ενισχύσεις το ρόστερ σε θέσεις που υπάρχει πραγματικά ανάγκη, Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η Ένωση κινείται σωστά και δείχνει τουλάχιστον να έχει έναν προσανατολισμό στις επιλογές της.

Η απόκτηση του Βράνιες ήταν απαραίτητη από τη στιγμή που έφυγε ο Λέσκοτ. Τώρα υπάρχει και πάλι μια αξιόπιστη τετράδα στο κέντρο της άμυνας. Το ίδιο συνέβη και με την έλευση του Αϊντάρεβιτς. Το λέγαμε από πέρυσι το καλοκαίρι ότι ήταν καταστροφικό να μείνει ο Δικέφαλος μόνο με τους Σιμόες, Γιόχανσον και Γαλανόπουλο στη μεσαία γραμμή. Ήταν ένα από τα σημαντικά λάθη της προηγούμενης μετεγγραφικής περιόδου, τα οποία στην πράξη τα πλήρωσε ο Κετσπάγια, αφού δούλευε χωρίς να έχει στη διάθεσή του τις επιλογές που θα έπρεπε.


Η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι αυτή τη φορά λειτουργεί σωστά. Προσέξτε, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα της ...βγουν οι ποδοσφαιριστές που πήρε. Αυτό κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει από τώρα αφού "καθρέφτης" κάθε παίκτη είναι μόνο οι τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ό, τι κι αν πούμε τώρα, τα πάντα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή τη φορά όμως οι κινήσεις των ανθρώπων της Ένωσης φανερώνουν συνέπεια, αποφασιστικότητα και σωστή εκτίμηση της κατάστασης του ρόστερ.

Εννοείται ότι οι δύο πρώτες μετεγγραφές δεν αρκούν. Είναι υπερ - απαραίτητη η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με έναν γκολτζή, ο οποίος θα δώσει άμεσα λύση στο σκοράρισμα. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι μέχρι στιγμής σε 12 αγώνες πρωταθλήματος οι τρεις σέντερ φορ της ΑΕΚ (Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Αραβίδης) έχουν πετύχει συνολικά μόλις πέντε γκολ. Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι της ομάδας ότι η ενίσχυση στην επίθεση θα πρέπει να γίνει ...χθες! Επίσης χρειάζεται οπωσδήποτε αριστερός μπακ κι ένας "κανονικός" δεξιός εξτρέμ.

Όσο για την απόφαση των υπευθυνων να "κλείσουν" από τώρα για το καλοκαίρι τους Γιώργο Γιακουμάκη και Παναγιώτη Τσιντώτα, αποδεικνεύεται ότι ο προγραμματισμός προχωράει όπως ακριβώς πρέπει. Με βλέμμα όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Μιλάμε για δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι αν δουλέψουν σωστά μπορούν να πετύχουν πολλά στην καριέρα τους. Ειδικά ο Γιακουμάκης, την τελευταία τριετία έχει μια διαρκώς ανοδική πορεία στον Πλατανιά και το επόμενη σημαντικό βήμα στην καριέρα του ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με την ΑΕΚ να προσθέτει στο δυναμικό της έναν αξιόλογο νεαρό στράικερ που μπορεί να της δώσει σημαντικές λύσεις.

Υ.Γ: Κύριος ήρθε, κύριος έφυγε ο Πλατέλλας, από τη στιγμή μάλιστα που κατάλαβε πως όσο κι αν προσπαθήσει, ο Μοράις δεν τον βλέπει καν. Είτε άρεσε σε κάποιους, είτε όχι, ο Έλληνας άσος ήταν από τους ελάχιστους "κανονικούς" εξτρέμ που είχε η ΑΕΚ στο ρόστερ της.

ΠΗΓΗ: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags