Facebook Pixel Μονόδρομος η στήριξη των οπαδών
| 2011-07-14 14:48:00

Μονόδρομος η στήριξη των οπαδών

Μονόδρομος η στήριξη των οπαδών

Πέρυσι τέτοια εποχή η ΑΕΚ ξεκινούσε την προετοιμασία της με προπονητή τον Μπάγεβιτς και με ένα «αλλόκοτο» ρόστερ που δημιουργούσε ψευδαισθήσεις ότι ίσως και να μπορούσε να διεκδικήσει τίτλο.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...

Ακολούθησαν οι καλές εμφανίσεις στο τουρνουά της Αυστραλίας, οι γνωστές δηλώσεις του Ντούσαν και η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με, όπως λέμε, «ηθικόν ακμαίον».

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Χιμένεθ, που διαδέχθηκε τον Μπάγεβιτς, άργησε λίγο, αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησε την πραγματικότητα. Τελικά η κατάκτηση του Κυπέλλου θεωρήθηκε υπέρβαση για την ΑΕΚ, από τη στιγμή μάλιστα που κατάφερε να αποκλείσει σε διπλούς αγώνες τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Φέτος ο Ισπανός τεχνικός, αφού δεν απέφυγε κατ' αρχάς τον πειρασμό να «φλερτάρει» με κάποιες ομάδες της χώρας του, πήρε τη μεγάλη απόφαση να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ.

Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ προσάρμοσε σ' αυτήν τις απαιτήσεις του ως προς το έμψυχο υλικό, αλλά παράλληλα επέμεινε στον ακριβή προσδιορισμό των στόχων της ομάδας και κυρίως στην ξεκάθαρη επικοινωνία προς τους οπαδούς της. Στον κόσμο μιας ομάδας σαν την ΑΕΚ ή ακόμη και τον ΠΑΟΚ ή και τον Αρη δεν είναι εύκολο να πει η διοίκηση ότι δεν πάει για πρωτάθλημα. Ομως τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε ότι το να παίζει κρυφτό με την ελπίδα είναι χειρότερο από το να ξεκαθαρίσει με ειλικρίνεια τους στόχους της.

Μέσα στα πλαίσια των περιορισμένων δυνατοτήτων της η διοίκηση του κ. Αδαμίδη έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Κάλυψε σχεδόν όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν από παίκτες που έφυγαν είτε επειδή δεν είχαν σημαντική προσφορά είτε επειδή στοίχιζαν πολύ και συγχρόνως έφερε τον προϋπολογισμό στα επίπεδα που αντέχει. Παράλληλα πρόσθεσε στο ρόστερ μερικούς νέους σε ηλικία παίκτες που έχουν προοπτική εξέλιξης.

Με την ελπίδα ότι οι οπαδοί της Ενωσης θα εκτιμήσουν αυτές τις προσπάθειες τους ζητάει να δώσουν... ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα, πράγμα που είναι άλλωστε και μονόδρομος για όλους.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags