Facebook Pixel Έφτασε(;) η ώρα να πάει στον Ολυμπιακό (BINTEO)
| 2011-07-15 15:06:00

Έφτασε(;) η ώρα να πάει στον Ολυμπιακό (BINTEO)

Έφτασε(;) η ώρα να πάει στον Ολυμπιακό (BINTEO)

Κάθε χρόνο ακούγεται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του. Από τότε που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό, από τη θητεία του στο Αιγάλεω. Οι λόγοι που ίσως ήρθε η ώρα για τον Ιμπραΐμ Τζάαμπερ να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Η αλλαγή «πλεύσης»

Φέτος ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική οικονομική πολιτική από τα προηγούμενα χρόνια. Μειώνει αισθητά το μπάτζετ και ως εκ τούτου κάνει επιλογές παικτών με χαμηλές αποδοχές. Κυρίως ψάχνει για συμφέρουσες περιπτώσεις, οι οποίες όμως θα μπορούν να του βγουν και «λαχεία». Μία από αυτές είναι και ο Τζάαμπερ, ο οποίος είναι ένας ικανότατος παίκτης και δεν είναι τυχαίο ότι πάντα απασχολεί τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας του λιμανιού.

Τα «αγκάθια»

Το μειονέκτημά του, όμως, είναι ότι καμιά φορά θέλει να τα κάνει όλα μόνος του και δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσει να κολλήσει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, αφού παίζει πιο ελεύθερα και κυρίως για τον εαυτό του. Αυτοί, ίσως, να ήταν οι ενδοιασμοί των ιδιοκτητών των «ερυθρολεύκων» και δεν ευοδώθηκε ποτέ μέχρι τώρα η μετακίνηση του παίκτη στο ΣΕΦ.

Το πρώτο «σκίρτημα»

Οι Αγγελόπουλοι τον είχαν βάλει στο «μάτι» από τότε που τον είχε φέρει στην Ελλάδα το Αιγάλεω την περίοδο 2007-2008. Η ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν γνωστή τότε για την ικανότητά της να βρίσκει υψηλού επιπέδου παίκτες (κυρίως Αμερικανούς), σε χαμηλή τιμή (όπως και ο Κίκι Κλαρκ) και ο Τζάαμπερ δεν είχε αποτελέσει εξαίρεση. Έμεινε λίγο στη χώρα μας, αλλά πρόλαβε να δείξει τα πλούσια προσόντα του. Έβγαζε εντυπωσιακές φάσεις, παίρνοντας όλη την ομάδα στις πλάτες του, ενώ τα αλτικά του προσόντα δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτά παικτών του ΝΒΑ.

Οι 40 πόντοι

Το παιχνίδι που τον καθιέρωσε στις συνειδήσεις των φίλων του Ολυμπιακού ήταν αυτό της 7η αγωνιστικής της Α1 την περίοδο 2007-2008, όταν το Αιγάλεω κόντραρε στα ίσια την ομάδα του Πίνι Γκέρσον και του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας τότε. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πετύχει 40 (!) πόντους με εκπληκτική εμφάνιση, που του χάρισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής, αφήνοντας πίσω τον μεγάλο Λιθουανό. Βέβαια, η ομάδα του δεν κατάφερε να κερδίσει, αλλά εκείνη η απόδοσή του είχε κάνει μεγάλη αίσθηση.

Το χρονικό

Αρχικά είχε ενδιαφερθεί ο Πίνι Γκέρσον, στο στυλ παιχνιδιού του οποίου ταίριαζε απόλυτα, αυτό το «run and gun», αλλά ο Ισραηλινός έφυγε τον Ιανουάριο του 2008 μετά από μια ήττα στο ΣΕΦ από τη Σιένα που εξαγρίωσε τους Αγγελόπουλους. Κυρίως αυτοί ενδιαφέρονταν για τον μπασκετμπολίστα και τον πρότειναν στον εκάστοτε προπονητή. Είχε προταθεί και στον Παναγιώτη Γιαννάκη, τόσο τον Φεβρουάριο του 2008, όταν ανέλαβε, όσο και το καλοκαίρι του 2009, αλλά εκείνος δεν τον ενέκρινε, λόγω της «απειθαρχίας» που είχε δείξει στις εμφανίσεις του με το Αιγάλεω, ανεξάρτητα από την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Έτσι, άλλος ένας καλός παίκτης έφυγε από την Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο του 2008 υπέγραψε στη Ρόμα, όπου πήρε και περισσότερα χρήματα. Από τότε παίζει στην Ιταλία, ενώ τον Αύγουστο του 2010 πήγε στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Όμως το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού συνέχιζε κάθε χρόνο να υπάρχει. Τον χειμώνα του 2010, ο Ολυμπιακός έψαχνε για πλέι μέικερ, με τον Τζάαμπερ να ακούγεται και πάλι, αλλά τελικά η διοίκηση κατέληξε στην επιστροφή του Σκούνι Πεν.

Φέτος

Φέτος είναι και πάλι στα υπόψη. Όμως οι συνθήκες και τα δεδομένα που υπάρχουν στο λιμάνι είναι διαφορετικά. Το μπάτζετ πέφτει και το κασέ του παίκτη δεν είναι απαγορευτικό. Ένα ακόμη γεγονός είναι το ότι η Αρμάνι πήρε τον Ομάρ Κουκ και ως εκ τούτου ο Τζάαμπερ θα μείνει στο περιθώριο, ενώ επιθυμία του ίδιου είναι να αποτελεί πρώτη επιλογή για τον προπονητή του. Θοδωρής Παπαλουκάς και Μίλος Τεόντοσιτς έφυγαν και η θέση του πλέι μέικερ είναι κενή στους «ερυθρόλευκους». Όλα δείχνουν ότι το σενάριο είναι πιο υπαρκτό και πιο εφικτό από ποτέ. Άραγε θα ευοδωθεί;

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags