Facebook Pixel Σούπερ προσθήκη, τεράστια απώλεια!
| 2011-07-27 07:48:00

Σούπερ προσθήκη, τεράστια απώλεια!

Σούπερ προσθήκη, τεράστια απώλεια!

O Γιώργος Τσακίρης σχολιάζει τη μεταγραφή του Γκούντγιονσεν και τη διαφαινόμενη απώλεια του Ντιόπ.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Τούτες τις μέρες, εδώ στο Μοράφσκι Τόπλιτσε της Σλοβενίας, πραγματικά το μόνο ήθελα όσο τίποτα άλλο ήταν να μην ήταν πραγματικότητα ότι το... νόμισμα έχει δυο όψεις.

Διότι σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης και της αποδυνάμωσης του ρόστερ της ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα θαρρώ πως ταιριάζει σε απόλυτο βαθμό το παραπάνω γεγονός.

Ο ΑΕΚτσής με την απόκτηση του Εϊντούρ Γκούντγιονσεν είναι αλήθεια πως χαμογέλασε ξανά, αναθάρρησε, έφερε στο μυαλό του δικαιολογημένα αισιόδοξες και ευχάριστες σκέψεις για το αγωνιστικό μέλλον της αγαπημένης του ομάδας. Διότι είδε την διοίκηση να πράττει σωστά διατηρώντας τον Μανόλο Χιμένεθ και να φέρνει έναν παίκτη που μπορεί μόνο με τις εμπειρίες και τις παραστάσεις που έχει από τις ομάδες – πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρό μας.

Είναι πραγματικά πολύ σωστή κίνηση το deal με τον 32χρονο Ισλανδό φορ, πρόκειται για σούπερ προσθήκη. Οσο για εκείνους που έσπευσαν να απαξιώσουν τη συγκεκριμένη μεταγραφική επιτυχία της ΑΕΚ θαρρώ πως σύντομα θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν και να αναγνωρίσουν την αξία του Γκούντγιονσεν. Τουλάχιστον το εύχομαι και το ελπίζω μια και δεν είμαι... Νοστράδαμος για να γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον.

Από κει και πέρα δυστυχώς τα ευχάριστα μαντάτα σταματάνε στην περίπτωση της προσθήκης στο ρόστερ ενός παίκτη με την αξία και την ποιότητα του «Γκούντι» όπως τον αποκαλούν ο Μανόλο Χιμένεθ και οι νέοι του συμπαίκτες. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ (και) του Παναγιώτη Παλλαντζά το τέλος της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ είναι οριστικό και αμετάκλητο.

Σ’ αυτό το σημείο είναι η πρώτη φορά που μπορώ να γράψω ότι... χαλάστηκα όσο τίποτα με ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ μου και τούτης της ιστοσελίδας. Πραγματικά με μισή... καρδιά έγραψα τότε το θέμα με το πρόβλημα του Σενεγαλέζου μέσου διότι αυτός που μου το μετέφερε από τότε που το πρωτογράψαμε (όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό κείμενο που έχουμε «ανεβάσει») μου είχε πει κατά λέξη: «Γιώργη δεν πρόκειται να μείνει ο Ντιόπ ότι κι αν λένε. Δυστυχώς έχει ήδη τελειώσει από την ΑΕΚ»... Ετσι κι έγινε. Είναι τεράστια η απώλεια για την Ενωση αν και πάντα συμφωνώ με την άποψη ουδείς αναντικατάστατος.

Το ζήτημα είναι να καλυφθεί επάξια το κενό, ωστόσο ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και μάλιστα χωρίς λόγο μια και ότι μου μετέφεραν εμένα τότε, το γνώριζαν νωρίτερα στα Σπάτα οι διοικούντες την Ενωση που σωστά προσπάθησαν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να πείσουν τον Ντιόπ να συνεχίσει στην ομάδα. Θα έπρεπε όμως να είχαν ήδη «κλεισμένο» τον αντικαταστάτη του. Σίγουρα πλέον οι πιθανότητες επιστροφής του Μίτσελ πολλαπλασιάζονται (αν και δεν είναι εύκολο deal με δεδομένο πως η ΑΕΚ δεν έχει να διαθέσει χρήματα), όμως άλλο Ντιόπ και άλλο Μίτσελ... Το ιδεατό θα ήταν να συνυπήρχαν και φέτος οι δυο αυτοί ποδοσφαιριστές κάτι που δεν θα συμβεί.

Οσο για την περίπτωση που προτάθηκε στην ΑΕΚ και τη διαβάσατε από το gazzetta.gr τον Ζέλσον Φερνάντες είναι δεδομένο πως έχει γίνει κουβέντα και πώς στην Ενωση βλέπουν θετικά την περίπτωσή του που τη θεωρώ σούπερ ειδικά συγκριτικά με τα άλλα ονόματα που φέρονται να έχουν προταθεί στην ομάδα. Όμως θεωρώ πολύ (μα πάρα πολύ) δύσκολο να καταφέρει να φέρει τον συγκεκριμένο παίκτη στην ΑΕΚ η διοίκησή της έστω και σαν δανεικό. Άλλο Βράνιες και άλλο Ζέλσον Φερνάντες... Η νύχτα με τη μέρα σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτό το αντιλαμβάνονται όσοι ξέρουν έστω και στο 5% ποδόσφαιρο!

Μακάρι (πραγματικά το παρακαλώ) να διαψευστώ αλλά το τέλος του Ντιόπ από την ΑΕΚ δεν αποκλείεται να αποδειχθεί μεγαλύτερη απώλεια ακόμη και από του Σκόκο (και ας μην έχει βρεθεί κατά την προσωπική μου άποψη ακόμη αντικαταστάτης του «Δαίμονα»).

Υ.Γ: Σήμερα στις 19.00 το φιλικό με την Καραμπούκσπορ είναι το πιο σημαντικό για να βγάλουμε κάποια ουσιαστικά και σοβαρά συμπεράσματα για το αγωνιστικό και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα...

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags