Facebook Pixel Ο διαστημικός Φωτάκης και το φαινόμενο Κλάους
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-05 00:32:00

Ο διαστημικός Φωτάκης και το φαινόμενο Κλάους

Ο διαστημικός Φωτάκης και το φαινόμενο Κλάους

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει με μεγάλη ευκολία τη Βαλερένγκα, όντας πολύ συγκεντρωμένος ακόμη και σε στιγμές που δεν είχε τον ρυθμό που θα ήθελε λόγω εποχής. Διαβάστε για τη συμπεριφορά του Λάσλο Μπόλονι και των παικτών του κατά τη διάρκεια της σημερινής άνετης επικράτησης.

Κρέσιτς: Ξεκίνησε άψογα το παιχνίδι κρατώντας την εστία του ανέπαφη και χωρίς κινδύνους για μισή ώρα. Ήταν μάλιστα πολύ σταθερός στο αδύνατό του σημείο τις εξόδους. Μετά το χτύπημα στο κεφάλι, άλλαξε συμπεριφορά, έχασε κάποιες φάσεις αλλά πάντοτε έβρισκε λύσεις έστω και ανορθόδοξα. Κράτησε το μηδέν παθητικό για δύο παιχνίδια και ήταν θετικός.

Έτο: Η συμπεριφορά του και σήμερα αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη. Ισορροπημένος στην άμυνα χωρίς να εκτεθεί ποτέ, μετρημένα αλλά ποιοτικά ανεβάσματα στην επίθεση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Πολύ σοβαρός στο σετ παιχνίδι και αν συνεχίσει έτσι θα διώξει την άρνηση που τον περιέβαλε μετά το πρώτο μέτριο εξάμηνό του.

Τσιρίλο: Αν εξαιρεθεί μία φάση που άργησε να πάει στη μπάλα, ήταν εξαιρετικός. Εξαφάνισε τον Γιουσούφ Κονέ, δεν έχασε καμία μονομαχία στον αέρα και ήταν πάρα πολύ σοβαρός. Πήρε πρωτοβουλίες και στο δημιουργικό σκέλος, όχι πολλές αλλά σαφώς περισσότερες από την πρώτη αναμέτρηση.

Μαλεζάς: Έκανε ένα πολύ εγκεφαλικό παιχνίδι, χωρίς λάθη και γεμάτο ουσία. Δεν έχασε φάση στον χώρο ευθύνης του, απέφυγε τα λάθη στις μεταβιβάσεις, είχε καθαρό μυαλό και σήκωσε με επιτυχία το βάρος του περιβραχιόνιου του αρχηγού.

Λίνο: Ήταν καλύτερος αμυντικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ήταν σοβαρός στο σετ παιχνίδι, όμως οι κινήσεις του στον χώρο και οι σέντρες του δεν ήταν αποτελεσματικές. Πέρασε μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Αθανασιάδη στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά μπορεί και πολύ καλύτερα.

Αρίας: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Κολομβιανό, ο οποίος βελτιώνεται σταθερά. Αυτή τη φορά κράτησε τη θέση του καλά, δεν υπερέβαλε ποτέ, έδινε καλύψεις σωστές και έβγαζε την μπάλα με σοβαρότητα προς την επίθεση.

Γκαρσία: Ο ίδιος παραδέχεται πως είναι πλέον βετεράνος, αλλά η ποιότητά του ξεχειλίζει και κάνει τη διαφορά σε πολλά σημεία του αγώνα. Καθαρό μυαλό, ουσία στο παιχνίδι, έξυπνες καλύψεις, έξυπνες κινήσεις στους χώρους, ελάχιστα λάθη.

Ίβιτς: Προερχόταν από τραυματισμό, όμως προσπάθησε να κάνει πολύ δουλειά. Στο πρώτο ημίωρο περιορίστηκε σε ρόλο χαμάλη κάνοντας πολύ δουλειά που δεν φαινόταν. Στο δεύτερο ημίωρο βελτιώθηκε δημιουργικά και μέχρι να κουραστεί και να αντικατασταθεί ήταν πολύ καλός.

Φωτάκης: Ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του αφού ήταν παντού, είχε γκολ, ασίστ, τρεξίματα, πρέσινγκ και πολλά άλλα. Ο Καλαματιανός ήταν συγκλονιστικός σε όλους τους τομείς παίζοντας μάλιστα σε μία θέση που δεν χαρακτηρίζεται η φυσική του. Ο Μπόλονι τον γουστάρει, αυτό του δίνει ψυχολογία και ανταποκρίνεται άψογα.

Βιεϊρίνια: Πάλι δεν ήταν συγκλονιστικός, αλλά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και τον δρόμο στην ομάδα του για αυτή την άνετη επικράτηση. Δε συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι, δέχτηκε δύο άσχημα χτυπήματα που τον έβγαλαν από τον ρυθμό του, αλλά είχε τις ποιοτικές στιγμές που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του.

Αθανασιάδης: Εξαιρετικά ποιοτικό παιχνίδι από τον Κλάους που σκόραρε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της καριέρας του. Το πρέσινγκ του ήταν εξαιρετικό, κάτι που δυσκόλεψε την ανάπτυξη των Νορβηγών, συμμετείχε στο πρώτο γκολ αφού αυτός κράτησε τους στόπερ της Βαλερένγκα για να έρθει ως τρέιλερ ο Βιεϊρίνια, πέτυχε το δεύτερο, συμμετείχε και στο τρίτο. Επιβεβαίωσε τη βελτίωση που έδειξε στη προετοιμασία.

Γεωργιάδης: Έδειξε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που του περισσεύει το θράσος. Δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει τέσσερις – πέντε ενέργειες που έδειξαν το ταλέντο του. Προσπάθησε να κάνει και κάποιες που δεν του βγήκαν, αλλά έχει χρόνο μπροστά του.

Κοντρέρας: Χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός μέσος, κάτι που δεν το συνηθίζει και έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση παρά την μόλις μία ημέρα προπόνησης που είχε μετά τις διακοπές του. Η αλήθεια είναι πως για τη φάση που βρίσκεται έδειξε απλά ότι θα είναι πανέτοιμος στα πλέι οφ του γιουρόπα λιγκ.

Ρομπέρ: Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, έδειξε θράσος, σούταρε, άλλαξε παιχνίδι πετυχημένα δύο με τρεις φορές και είναι μία λύση αξιόπιστη.

Μπόλονι: Δεν ρίσκαρε καθόλου σεβόμενος το γεγονός πως η ομάδα του πήγε καλά στο πρώτο παιχνίδι. Η μοναδική αλλαγή ήταν αυτή του Ίβιτς αντί του τραυματία Λαζάρ και τελικά δικαιώθηκε από την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ρουμάνος προχώρησε σε αλλαγές αφού η πρόκριση είχε κριθεί, έδωσε χρόνο συμμετοχής έξυπνα στον Κοντρέρας και στους Γεωργιάδη – Ρομπέρ που τους υπολογίζει περισσότερο για το μέλλον. Η ηρεμία του στη συνέντευξη Τύπου τα λέει όλα.

ΠΗΓΗ: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags