Facebook Pixel Ποιος άλλος; Ο Ολυμπιακός!
| 2011-08-12 21:13:00

Ποιος άλλος; Ο Ολυμπιακός!

Ποιος άλλος; Ο Ολυμπιακός!

Η έκπληξη δεν έγινε ούτε αυτή τη χρονιά στο 80ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών και ο Ολυμπιακός στέφθηκε ξανά Πρωταθλητής στον Άλιμο, για 52η φορά στην ιστορία του!

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός της γενικής κατάταξης, επικράτησαν επίσης και στιςεπιμέρους βαθμολογίες σε Άνδρες και Γυναίκες. Καλύτερος κολυμβητής με βάση την διεθνή βαθμολογία της Fina, αναδείχτηκε ο Άρης Γρηγοριάδης με 858 βαθμούς, για την επίδοση του 54.65 στα 100μ ύπτιο και καλύτερη κολυμβήτρια η Μαριάννα Λυμπερτά με 841 βαθμούς, για την επίδοση της 8.43.44 στα 800μ ελεύθερο.

Στο αγωνισστικό κομμάτι της 3ης και τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης, ο Γρηγοριάδης πέτυχε την 8η νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 50μ ύπτιο και πέρασε πλέον μόνος τρίτος στην κατάταξη των πανελληνιονικών με 22 νίκες, ενώ η Μαριάννα Λυμπερτά εξασφάλισε έναν ακόμη τίτλο στα 1500μ ελεύθερο και μείωσε στο -3 από την Τόνια Μαχαίρα (29 έναντι 32 πανελλήνιες νίκες) και την κορυφή.

Τις 21 πανελλήνιες νίκες, όσες και ο Τέρης Κουτουμάνης (4η θέση όλων των εποχών), έφτασε ο Σπύρος Γιαννιώτης με την δικιά του πρωτιά στο αντίστοιχο αγώνισμα, εκεί όπου πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση του αγωνίσματος με 11 πανελλήνιες νίκες, όσες και ο πρωταθλητής της ελληνικής κολύμβησης την δεκαετία του ’60, Ανδρέας Ζήσιμος.

Παρθενικές πρωτιές στα αγωνίσματα τους πέτυχαν η Ασπασία Πετραδάκη (50μ ύπτιο), ο Οδυσσέας Μελαδίνης (100μ ελεύθερο), ο Πέτρος Κατσαμπάνης (200μ πρόσθιο) και η Κρίστελ Βουρνά (100μ πεταλούδα).

Ο Στέφανος Δημητριάδης με τη νίκη του στα 100μ πεταλούδα, έφτασε τις 4 στο αγώνισμα, όσες και ο Σωτήρης Πάστρας, ενώ ντούμπλαραν τις νίκες τους η Νόρα Δράκου (100μ ελεύθερο) και Μαρία Μιχαλάκα (200μ πρόσθιο).

Ένσταση από Εθνικό και απόρριψη

Ο Εθνικός κατά τη διάρκεια των αγώνων υπέβαλε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Λυσιστράτης Χαλκίδη του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, επικαλούμενος τη συμμετοχή της σε αγώνες στις ΗΠΑ με σωματείο της χώρας, κατά παράβαση του σχετικού κανονισμού της ΚΟΕ. Ο Αλυτάρχης των αγώνων, ωστόσο, Ευστάθιος Βλασσόπουλος απέρριψε την ένταση, καθώς η Ομοσπονδία Κολύμβησης των ΗΠΑ σε επίσημο έγγραφο της από 26 Ιουλίου 2011, επισήμανε ότι η Χαλκίδη δεν αγωνίζεται για κανένα σωματείο των ΗΠΑ και αν αυτό αναφέρεται σε κάποια έγγραφα, είναι λάθος.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags