Facebook Pixel Η δουλειά κάνει ...την Εθνική
Life
| 2011-08-21 11:48:00

Η δουλειά κάνει ...την Εθνική

Η δουλειά κάνει ...την Εθνική

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την καλή δουλειά της Εθνικής Ομάδας και τα χαμόγελα που χαρίζει εν όψει της έναρξης του φετινού Ευρωμπάσκετ
 

Ακόμη η Εθνική Ομάδα δεν έχει ...κατακτήσει κάτι, διότι το Ευρωμπάσκετ αρχίζει στις 31 Αυγούστου. Αυτό το ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο εργασιομανής προπονητής της, Ηλίας Ζούρος που συνεχίζει να κρατάει χαμηλούς τόνους και να επιμένει ότι η δουλειά δεν πρόκειται να σταματήσει.

Αν πάντως η ομάδα συνεχίσει έτσι, τότε η Λιθουανία μπορεί να κρύβει ακόμη πιο ... εντυπωσιακές εκπλήξεις.

Σαφώς και οι φιλικές νίκες δε λένε τίποτε, ούτε πρέπει να δίνει κανείς ιδιαίτερη σημασία. Ωστόσο, βλέποντας κανείς την σαφή βελτίωση της ομάδας από το πρώτο της φιλικό στην Κύπρο, μέχρι αυτό του Σαββατου με τη Γερμανία, είναι φανερό ότι "κάτι γίνεται".

Για μια ομάδα που χτυπήθηκε από περονόσπορο πρωτοκλασάτων απουσιών, η απάντηση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το γήπεδο και την προπόνηση.

 

Ο Ζούρος είναι αγχώδης αλλά προτιμά να κρατά τις αγωνίες για τον εαυτό του. Στο γήπεδο, θέλει να μεταφέρει στους παίκτες όσα σχεδιάζει με τους συνεργάτες του και ό,τι κατά τη γνώμη του είναι σε θέση να κάνει αυτή η συγκεκριμένη ομάδα μέσα στο παρκέ

Η άμυνά της είναι το βασικό της όπλο, με τον προπονητή όπως έδειξε στα τελευταία ματς να επιλέγει και αρκετές μορφές ζώνης, για την αντιμετώπιση των αντιπάλων του, ενδεχομένως και για την κυριαρχία στα ριμπάουντ που αποτελεί ένα σημαντικό τομέα στον οποίο η ομάδα πρέπει να είναι προσεχτική.

Η Εθνική δείχνει επίσης να έχει κατανεμημένους ρόλους μέσα στο γήπεδο, ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν πατάει στο παρκέ και η ομάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ατομικές ικανότητες για το "κοινό καλό". Προφανώς και το κλίμα μέσα στην ομάδα πρέπει να είναι καλό, αλλά και η δίψα για διάκριση μεγάλη.

Στα τελευταία φιλικά, η Εθνική μοιάζει να βρίσκει στο πρόσωπο του Κώστα Κουφού μια έξτρα και πολύ μεγάλη δύναμη μέσα στο καλάθι, κάτι που ο ομογενής σέντερ είναι σε θέση να δώσει, χωρίς αμφιβολία. Η επαφή του με το καλάθι είναι δεδομένη, όπως και ότι χρειάστηκε κάποιο χρόνο να κατανοήσει τον τρόπο παιχνιδιού. Όσο περισσότερο αφομοιώνει τις οδηγίες, τόσο καλύτερος γίνεται.

Η ελληνική ομάδα επίσης έχει βελτιώσει πάρα πολύ τις συνεργασίες των παικτών, δημιουργεί πολύ περισσότερο σε σχέση με το ξεκίνημα των αγώνων της και δείχνει να αποφεύγει το εύκολο λάθος, που προέρχεται από την απειρία. Η προσθήκη του Νικ Καλάθη ειναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν ο άσος του Παναθηναϊκού πάρει κι άλλα ματς στα πόδια του.

Κενά, βεβαίως, υπάρχουν. Η διάρκεια και ο ρυθμός είναι ένα ζητούμενο για τον Ζούρο, αλλά μέχρι το τζάμπολ της 31ης Αυγούστου υπάρχει χρόνος να δουλέψει με τους αποφασισμένους παίκτες του. Αυτό κάνουν, άλλωστε, από την αρχή της προετοιμασίας...

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags