Facebook Pixel Πέντε πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα
Life
| 2011-08-23 14:05:00

Πέντε πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

Πέντε πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες το τελευταίο 24ωρο, ενώ αεροσκάφη και ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της φωτιάς.

Πέντε είναι τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί σε Αχαΐα, Αρκαδία, Αμφιλοχία, ενώ από χθες μαίνονται οι φωτιές σε Λακωνία και Ναύπακτο.

Μόλις πριν από λίγο ξέσπασε και νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάνη στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκα σήμερα το πρωί σε δασικές εκτάσεις στο Γιανισκάρι Αχαΐας, τον Στανό Αμφιλοχίας και το Δερβένι Αρκαδίας.

Στο Γιανισκάρι, επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 42 πυροσβέστες, 18 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.

Στο σχέδιο κατάσβεσης στον Στανό επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Δερβένι επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ ρίψεις κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από χθες μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Βαθύ του δήμου Αν. Μάνης στη Λακωνία, η οποία στοίχισε τη ζωή στο Διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου, ο οποίος έπεσε πάνω στο καθήκον. Στην προσπάθειά του να σβήσει τη πύρινη λαίλαπα, τυλίχτηκε στις φλόγες. Το απόγευμα κηδεύεται στα Ανώγεια Σπάρτης.

Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι από χθες και πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή προσπαθώντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις κατά τόπους περιοχές δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags