Facebook Pixel Τα χειρότερα έρχονται…
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-26 13:09:00

Τα χειρότερα έρχονται…

Τα χειρότερα έρχονται…

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τις ευθύνες των Φερέιρα και Γόντικα και για το "μαύρο" αύριο του Παναθηναϊκού που δε δείχνει πως μπορεί να αλλάξει.
 

Ο Παναθηναϊκός προχωράει με σπασμένα τα φρένα, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου σε όλα τα επίπεδα και εάν δεν αλλάξει κάτι στα διοικητικά, τότε τα χειρότερα έρχονται. Οι μέτοχοι αδιαφορούν για την ομάδα, ο προπονητής είναι καλός στη θεωρία, η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών θα μπορούσε να κάνει καριέρα σε έναν μικρομεσαίο σύλλογο και οι οπαδοί δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον εκνευρισμό τους. Και επειδή όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει γκρίνια και βία, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να δώσει αρκετά από τα εντός έδρας παιχνίδια του σε άδειες εξέδρες.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός μικραίνει σαν σύλλογος και όχι μόνο δεν θα κερδίζει νέους φιλάθλους, αλλά κι αυτοί που τον στηρίζουν θα του γυρίσουν σταδιακά την πλάτη. Από ρόδο βγαίνει αγκάθι και από αγκάθι βγαίνει ρόδο λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο Παναθηναϊκός γέμισε από αγκάθια και στον… ορίζοντα δεν φαίνεται να ανθίζει κανένα ρόδο. Διοικητικά τη λύση θα μπορούσε να τη δώσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά όσο οι οργανωμένοι οπαδοί αποδοκιμάζουν τον Τζίγκερ ο μεγαλομέτοχος δεν πρόκειται να βάλει στην ΠΑΕ ούτε ένα ευρώ. Ο Παναθηναϊκός πωλείται, όμως ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα επενδύσει σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται μέσα σε βούρκο ανυποληψίας και απαξιώνεται από τους ίδιους τους παράγοντες του; Ακόμα πάντως κι αν υπήρχε κάποιος υποψήφιος αγοραστής με άγνοια κινδύνου, θα είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο.

Αντίστροφη μέτρηση

Πριν από 15 μήνες όταν έφυγε για πρώτη φορά από την ΠΑΕ ο Νικόλας Πατέρας άρχισε η κατρακύλα για τον Παναθηναϊκό. Και κάθε μέρα που περνάει ο σύλλογος μικραίνει ολοένα και πιο πολύ. Σε τακτά διαστήματα αναφέρεται ότι η ομάδα έπιασε το πάτο του βαρελιού, αλλά ακόμα βυθίζεται και το πάτο δεν τον έχει πιάσει. Η κατρακύλα θα έχει συνέχεια, αφού δεν υπάρχει ένας παράγοντας να αλλάξει τα δεδομένα και να δώσει προοπτική και όραμα στην ομάδα.

Ανήμερα της ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ αποφασίστηκε να πουληθεί ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος μπορεί να μην ξεκίνησε καλά την χρονιά, αλλά ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Το γεγονός αυτό δείχνει πως δεν υπάρχει κανένα πλάνο στην ομάδα κι αυτό για το οποίο διακρίνεται είναι η έλλειψη σοβαρότητας και οργάνωσης. Αυτό δεν είναι… Παναθηναϊκός.

Ευθύνες Γόντικα – Φερέιρα

Ο Δημήτρης Γόντικας και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχουν μείνει μόνοι τους πάνω στο «καράβι» και προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά έχουν αποτύχει. Ο Πορτογάλος είναι μετρ στις αναλύσεις, οι δηλώσεις του έχουν ενδιαφέρον, όμως ένας προπονητής δεν κρίνεται απ’ αυτές. Κρίνεται από τις επιλογές του στις μεταγραφές και κυρίως για το σύνολο που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο. Στις μεταγραφές οι «πράσινοι» που έχουν άδειο ταμείο, αποφάσισαν να δώσουν 2,7 εκατ. ευρώ για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Τοτσέ. Ο Ισπανός όμως δεν έχει τα προσόντα να είναι ο βασικός φορ του Παναθηναϊκού. Δεν είναι καν καλύτερος του Αντώνη Πετρόπουλου και με τα λεφτά που θα πάρει θα μπορούσε να είχε αποκτηθεί ένας καλύτερος επιθετικός.

Η προετοιμασία του «τριφυλλιού» έγινε καταρχήν για τα παιχνίδια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και στην συνέχεια για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα με την Οντένσε ο Παναθηναϊκός ήταν μία μετριότατη ομάδα, ενώ στην ρεβάνς με την Μακάμπι έπρεπε να μπει στο παιχνίδι ο «τελειωμένος» Γιώργος Καραγκούνης για να ανατραπεί το 0-1 και να φτάσει η ομάδα στη νίκη με 2-1. Οι Ζεκα και Κουίνσι δεν είναι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, ενώ ο Γόντικας έχει ευθύνη για την μεταγραφή του Βιτόλο. Ο Ισπανός μέσος ήρθε τραυματίας στην Παιανία και ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς αμυντικό χαφ στην Ευρώπη. Και επειδή τα λάθη πληρώνονται οι «πράσινοι» περιορίστηκαν εντός των ελληνικών συνόρων από τα τέλη Αυγούστου.

Γύρισε στο 2008

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό έχει ορισμένα κοινά στοιχεία με το πρώτο εξάμηνο του 2008. Και τότε οι οπαδοί αποδοκίμαζαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και ζητούσαν να αποχωρήσει από την ΠΑΕ. Αυτό έγινε εν μέρει, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη έκανε άνοιγμα και σε άλλους παράγοντες και έτσι δημιουργήθηκε το πολυμετοχικό σχήμα. Κουμάντο στην ομάδα δεν έκανε ο Τζίγκερ και δημιουργήθηκε μία δυναμική προοπτική. Τώρα αυτό που υπάρχει είναι το απόλυτο χάος και δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται για την ομάδα.

Πιθανότατα ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει προπονητή σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα. Ο Φερέιρα έχει κι αυτός τις ευθύνες του, αλλά δεν είναι ο κύριος υπαίτιος που η ομάδα βρίσκεται σε αποσύνθεση. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και μόνο με ισχυρή διοίκηση και γεμάτο ταμείο μπορεί το «τριφύλλι» να ξεφύγει από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags