Facebook Pixel Το "ψήσιμο" μιας ομάδας!
| 2011-09-05 08:57:00

Το "ψήσιμο" μιας ομάδας!

Το "ψήσιμο" μιας ομάδας!

Ο Γιάννης Φιλέρης συμφωνεί ότι αυτό το διήμερο ήταν η πρώτη μεγάλη εμπειρία της νέας Εθνικής ομάδας
 

Αυτό το διήμερο Σάββατο-Κυριακή ήταν η πρώτη ...εμπειρία, που αποκόμισε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ η νέα Εθνική Ομάδα.

Η αντίδρασή της από την κατήφεια του Σαββάτου και την θλίψη για την τραγική απόδοση με την ΠΓΔΜ, ήρθαμε στα χαμόγελα για την έκρηξη κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Ουσιαστικά, το ελληνικό συγκρότημα παίζει και μαθαίνει. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς μια ομάδα από την οποία λείπουν βασικά στελέχη των παρελθόντων ετών, που αναλάμβαναν σε τέτοιες καταστάσεις να βγάζουν το φίδι από την τρύπα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς στο επόμενο θετικό αποτέλεσμα.

Συνήθως στην Ελλάδα η κριτική εκ του αποτελέσματος δεν εμβαθύνει. Αποθεώνει σε περίπτωση νίκης, αποκαθηλώνει και υβρίζει στην αντίστοιχη της ήττας.

Σίγουρα, εναντίον της ΠΓΔΜ τίποτε δεν λειτούργησε σωστά. Έγιναν λάθη, στράβωσαν τα πάντα, αλλά μέχρι εκεί.

Πολύ σωστά οι άνθρωποι της ομάδας φρόντισαν να κρατήσουν τους πάντες σε εγρήγορση. Οι διεθνείς, λέει, έβλεπαν ...τρεις ώρες βίντεο το πρωί της Κυριακής, μέχρι να καταλάβουν γιατί έπαιξαν και έχασαν τόσο εύκολα το Σάββατο.

Ο Μάικ Μπράμος παραδέχθηκε μετά τον αγώνα: "Καμιά φορά είναι σωστό να βλέπεις τον εαυτό σου στα ...χειρότερά του. Μάθαμε από τα δικά μας σφάλματα" σχολίασε.

Ο Ζούρος δεν ...καταλαβαίνει

Ξέρετε τώρα στα διάφορα ταξίδια της Εθνικής υπάρχουν ένα σωρό ...προπονητές έξω από το γήπεδο. Ο καθένας έχει μια άποψη.

"Να παίξει αυτός. Γιατί ο τάδε χρησιμοποιείται δέκα λεπτά; Πότε θα βάλει εκείνον;" και ούτω καθεξής. Ευτυχώς, ο Ζούρος δεν πολυκαταλαβαίνει από όλα αυτά και προτιμά να ακολουθεί τον δικό του τρόπο σκέψης, που έχει διαλέξει να λειτουργήσει μέσω της ομάδας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Καλός ή κακός (ο τρόπος) θα κριθεί στο τέλος. Απέξω η κριτική είναι πολύ εύκολη και κυρίως ανέξοδη.

Προς το παρόν προέχει, άλλωστε, η νίκη επί της Κροατίας (της ...πιο ασόβαρης ομάδας του ομίλου) και μετά συζητάμε συνολικά. Ας πάμε στο Βίλνιους και βλέπουμε!

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags