Facebook Pixel O φόβος του "δοκάρι κι έξω"
| 2011-09-05 09:13:00

O φόβος του "δοκάρι κι έξω"

O φόβος του "δοκάρι κι έξω"

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει τον βηματισμό του ΠΑΟΚ πάνω σε τεντωμένο σχοινί, καθώς ο Ζαγοράκης κι οι συνεργάτες του προαναγγέλουν απαντήσεις για το "καυτό" θέμα των οικονομικών της ΠΑΕ.
 

Ωστόσο μερίδα οργανωμένων δεν περιμένει και φαίνεται να άρει την εμπιστοσύνη της στη διοίκηση.

Την ίδια ώρα, Μπόλονι και παίκτες ετοιμάζονται για την πιο κομβική περίοδο της σεζόν με διαδοχικά ματς.

Περίπλοκη κατάσταση. Μόνο αυτό τον χαρακτηρισμό μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να αποδώσει σωστά αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες. Όχι αγωνιστικά, αφού η ομάδα υπό τις οδηγίες του Μπόλονι δείχνει να πατά γερά στο έδαφος παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά εκτός γηπέδου που η κατάσταση δείχνει να είναι τουλάχιστον... ηλεκτρισμένη.

Το επενδυτικό παραμένει ανοικτό και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να κλείσει πριν τις 22/9, τελευταία μέρα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που "τρέχει", όταν και θα φανεί αν και πόσα χρήματα θα έχουν βάλει΄στα ταμεία της ΠΑΕ Φλωρίδης-Σαχπατζίδης.

Την ίδια ώρα ο Θόδωρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του δέχονται πολύ έντονη κριτική από μερίδα οπαδών-οργανωμένων και μη-για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν σε πιο σημαντική μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. "Που πήγαν τόσα χρήματα που εισπράττει η ΠΑΕ;" είναι το μόνιμο ερώτημα όσων κάνουν κριτική που συνοδεύεται και από το "πόσο είναι το άνοιγμα τελικά;".

Τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ δείχνει έντονα ενοχλημένος από το σκηνικό που έχει στηθεί και έχει δώσει εντολή για επιθετική επικοινωνιακή πολιτική που θα κορυφωθεί -πιθανότατα- την Πέμπτη (8/9) με μία συνέντευξη Τύπου στην οποία θα δοθούν, κυρίως, απαντήσεις επί οικονομικών θεμάτων.

Ασπάζομαι την άποψη της τωρινής διοίκησης πώς το άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής υπέρβασης που επιχείρησε να κάνει ο ΠΑΟΚ τα δύο προηγούμενα χρόνια, γιατί δεν έχω στοιχεία περί του αντιθέτου. Όμως, η αλήθεια είναι ότι σε ουκ ολίγες συνεντεύξεις που προηγήθηκαν, τα στοιχεία που δόθηκαν και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο δόθηκαν δεν έδωσαν ξεκάθαρες εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε συνεχώς στο ίδιο σημείο: ποιο το άνοιγμα, που πήγαν τα λεφτά;

Αυτό συμβαίνει γιατί, από τη στιγμή που αποχώρησε από τη διοίκηση ο τεχνοκράτης υπεύθυνος επί των οικονομικών, Γιάννης Παπαδόπουλος, ανέλαβαν να δίνουν ενημέρωση άνθρωποι που τα οικονομικά δεν είναι το αντικείμενο της εργασίας τους. Προσωπική άποψη εκφράζοντας, το καλύτερο που έχει να κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ εν όψει της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης, είναι να αναθέσει την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων στον Άλκη Μαυροφρύδη, τον άνθρωπο που έχει μεγάλη εμπειρία από ανώνυμες εταιρίες και έχει αναλάβει τον δύσκολο αυτό τομέα στην ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες.

Νέα, ξεκάθαρη λαϊκή εντολή

Δεν αρκεί, όμως, μόνο η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης για να κλείσει το θέμα της αμφισβήτησης της οικονομικής διαχείρισης της διοίκησης Ζαγοράκη. Και μετά από αυτή είναι σίγουρο πώς θα υπάρχουν ορισμένοι που θα αμφισβητούν όσα ειπώθηκαν και θα περιμένουν το πόρισμα της Επιτροπής διαφάνειας του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Όσο πιο γρήγορα παραδώσει την έκθεσή του στα μέλη της Επιτροπής ο ορκωτός λογιστής που κάνει τον έλεγχο των βιβλίων, τόσο καλύτερα. Παράλληλα, θα έχει ξεκαθαρίσει και η υπόθεση των επενδυτών. Αν βάλουν τα χρήματα που έχουν υποσχεθεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα σχηματίσουν νέα διοίκηση Πρωτοδικείου με εντολή του ΑΣ και ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει σελίδα.

Αν όχι, ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να ζητήσουν ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για να παραμείνουν στα πόστα τους. Αν δεν το κάνουν, θα ζουν μόνιμα με τον φόβο μήπως η μπάλα μετά το σουτ του Βιεϊρίνια πάει δοκάρι κι έξω...

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags