Facebook Pixel Ο σπουδαίος Ρέντναπ και οι τρελές ατάκες του
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-13 16:22:00

Ο σπουδαίος Ρέντναπ και οι τρελές ατάκες του

Ο σπουδαίος Ρέντναπ και οι τρελές ατάκες του

Ο εκκεντρικός προπονητής της Τότεναμ, τα περίεργα επεισόδια της ζωής του, αλλά και οι ατάκες του που έμειναν στην ιστορία.

Φυσιογνωμικά ο Χάρι Ρένταπ μοιάζει με κλασικό Άγγλο, τουλάχιστον όπως συνηθίζουμε αλά... ελληνικά να τον περιγράφουμε. Λίγο κοιμισμένος, λίγο μεθυσμένος, λίγο απ’ όλα δηλαδή χωρίς να πείθει με τίποτε πως είναι καλός προπονητής. Και όμως ο Ρέντναπ είναι εξαιρετικός γνώστης του αντικειμένου και για πολλούς ο καλύτερος Άγγλος τεχνικός αυτή τη στιγμή.

Ο Ρέντναπ υπήρξε και καλός ποδοσφαιριστής έχοντας περάσει από τη Μπορνμουθ, τη Γουέστ Χαμ, το Σιάτλ και τη Μπέντφορντ ενώ προπονητικά έκανε πολύ καλή δουλειά σε όποια ομάδα και αν ανέλαβε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες καθώς θεωρείται προπονητής ειδικών αποστολών. Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ, Πόρτσμουθ, Σαουθάμπτον και Τότεναμ ήταν οι σταθμοί της ως τώρα καριέρας του σαν προπονητής και παντού έχει φίλους αλλά και εχθρούς που οι τελευταίοι ήταν προϊόν κυρίως της εκκεντρικότητάς του.

Ποδοσφαιρική οικογένεια

Η οικογένεια Ρένταπ είναι άκρως ποδοσφαιρική καθώς ο γιος του προπονητή της Τότεναμ ήταν ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε επαγγελματικά σε Λίβερπουλ και Τότεναμ ενώ ανιψιός του είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο... παράνομος βίος

Το 2003 ο Ρένταπ είχε πολύ έντονη κόντρα με τον ιδιοκτήτη της Πόρτσμουθ Μίλαν Μάνταριτς με αφορμή την παρουσία του Βέλιμιρ Ζάετς στο πόστο του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μετά την παραίτησή του από την Πόρτσμουθ προσλήφθηκε αυτόματα από τη Σαουθάμπτον, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς της πρώην ομάδας του που τον αποκαλούσαν Ιούδα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2006 ο Ρέντναπ εμφανίζεται σε κάμερα μιας εκπομπής του BBC να προσεγγίζει παράνομα τον παίκτη της Μπλάκμπερν, Άντι Τοντ για να τον πάρει με μεταγραφή. Ο Άγγλος, όμως αρνήθηκε πως υπήρχε τέτοια πρόθεση και πως είναι αθώος. Επίσης κατηγορήθηκε για το περίεργο καθεστώς ιδιοκτησίας του αλόγου "Double Fantasy". Ένα άλογο που όπως ομολόγησε ο Ρέντναπ δεν νίκησε ποτέ σε κούρσα.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2007 συνελήφθη από την αστυνομία του Λονδίνου μαζί με τον Μίλαν Μάνταριτς, τον ατζέντη του και τον ποδοσφαιριστή Αμντί Φαγιέ για απάτη. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος και μήνυσε την αστυνομία.

Οι τρελές ατάκες του:

Για την τακτική: "Αποφασίζω την τακτική το προηγούμενο βράδυ στο κρεβάτι με τη γυναίκα μου. Έχει άλλωστε έναν τόσο άσχημο σύζυγο που καλύτερα είναι να μιλά για ποδόσφαιρο στο κρεβάτι".

Για ένα επεισόδιο στην προπόνηση της Γουέστ Χαμ μεταξύ δύο παικτών του: "Έχω δει καλύτερες μάχες στο γάμο μου".

Όταν ήταν στη Γουέστ Χαμ σαν ποδοσφαιριστής: "Τότε είχαμε τον Μπόμπι Μουρ, τον Χαρστ, τον Πίτερς αλλά πάλι τερματίζαμε 17οι. Αυτό δείχνει πόσο χάλια ήμασταν οι υπόλοιποι οκτώ".

Για την εμφάνιση του Πορτογάλου: "Είναι ελκυστικός. Δεν ξέρω αν πρέπει να ασχολούμαι με το που θα τον βάλω ή πως θα τον γ...".

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags