Facebook Pixel Η ημέρα που "έσβησε" η φωνή της ξενιτιάς (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-09-14 15:36:00

Η ημέρα που "έσβησε" η φωνή της ξενιτιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ημέρα που "έσβησε" η φωνή της ξενιτιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο μεγαλύτερος ερμηνευτής που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι. Αν η Ελλάδα είχε φωνή, αυτή θα ήταν του Στέλιου Καζαντζίδη.

Δανειζόμαστε τα γραφόμενα του «Αετού» της «Εξέδρας», προκειμένου να αποδώσουμε φόρο τιμής στον άνθρωπο που συνδέθηκε η φωνή του με αυτήν της ξενιτιάς. Του ξεριζωμού και του πόνου, που για πολλά χρόνια έζησε αυτή η χώρα.

Ο,τι και να γράψουμε, ό,τι και να αναφέρουμε εμείς για τον μεγάλο Στέλιο, το σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, τον άνθρωπο που αγαπήθηκε ως μέλος οικογένειας από πολλούς συμπατριώτες μας -κυρίως από Πόντιους και Μικρασιάτες- είναι λίγο.

Εμείς, απλώς παραθέτουμε τα παρακάτω βίντεο για να τιμήσουμε τη μνήμη του:

Μεγάλη μορφή της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας

Επίσης, για τους φίλους ΑΕΚτζήδες αυτό, να μην ξεχνάμε πως ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν μεγάλη μορφή της Ενωσης. Εκτός από το γεγονός ότι έγραψε τον «κιτρινόμαυρο» ύμνο, είχε παίξει και καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του Μίμη Παπαϊωάννου.

«Για μένα ήταν πάνω απ’ όλα. Ηταν ο άνθρωπος που με βοήθησε στα πάντα αλλά και στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Οταν με ζήτησε εμένα η Ρεάλ και η ΑΕΚ δεν με έδωσε, μου είπε ο Στέλιος 'μην ανησυχείς, θα πάμε μαζί θα τραγουδήσουμε και θα βγάλουμε κάποια λεφτά.  Τότε πήγαμε μαζί, μου έδωσε 500 χιλιάδες δραχμές και με αυτά τα λεφτά μπόρεσα να ζήσω και να κάνω κάτι στη ζωή μου. Αν δεν υπήρχαν αυτά, κανείς δεν ξέρει αν θα συνέχιζα το ποδόσφαιρο και τι θα γινόταν», θυμάται ίσως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα με τον Δικέφαλο.

Ο ύμνος της αγαπημένης του ομάδας, τιμής ένεκεν:

Πηγή: exedrasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags