Facebook Pixel Τελικός για Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-19 13:21:00

Τελικός για Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Τελικός για Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Ο Γιάννης Γιωργάκης γράφει για το σημερινό παιχνίδι-τελικό που θα δώσει ο Ολυμπιακός εναντίον της Ντόρτμουντ, στο Φάληρο...

Τελικός είναι για τον Ολυμπιακό ο σημερινός (21.45, ΝΕΤ) αγώνας με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με δύο ήττες και μηδέν βαθμούς στα παιχνίδια που προηγήθηκαν με την Μαρσέιγ και την Αρσεναλ δεν έχει δικαίωμα να παίξει ούτε για την ισοπαλία. Στους αγώνες με την πρωταθλήτρια Γερμανίας κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον των Eρυθρολεύκων. Με νίκη θα διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με ήττα θα βρεθούν αυτόματα με το ένα πόδι εκτός του Γιουρόπα Λιγκ καθώς θα δυσκολέψει αφάνταστα η κατάκτηση της 3ης θέσης στον όμιλο τους.

Ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε χαρακτήρισε την Ντόρτμουντ εξαιρετική ομάδα σε άμυνα και επίθεση, λέγοντας ότι θα είναι δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού. «Μου αρέσει το πνεύμα του πρωταθλητή που έχει. Παίζει και με τους έντεκα παίκτες σε άμυνα και επίθεση. Ρισκάρει και παίζει πολύ ψηλά. Θα είναι ένα παιχνίδι με δυνατό ρυθμό. Η Ντόρτμουντ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές ειδικά στην επίθεση και θα πιέσει ψηλά. Ελπίζω το ίδιο να κάνουμε και εμείς» υπογράμμισε.

Ο ισπανός προπονητής δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, λέγοντας απλώς ότι η Ντόρτμουντ παίζει γρήγορα και αναγκάζει τον αντίπαλό της να κάνει το ίδιο. Από τους παίκτες της ξεχώρισε τον Γκότσε «είναι παίκτης δυνατός και με ξεχωριστά προσόντα», και τον Λεβαντόφσκι, συμπληρώνοντας ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ ανοιχτό.

Ο κ. Βαλβέρδε στην αποστολή της ομάδας του συμπεριέλαβε τους Κοστάντσο, Μέγιερι, Μοντέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Μανιάτη, Ποτουρίδη, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδη, Αμπντούν, Βαλεριάνο, Τζιμπούρ, Πάντελιτς και Μιραλάς. Εκτός αγώνα έμειναν οι τραυματίες Τοροσίδης, Φουστέρ, Φέισα, Γέστε και οι Χαβίτο, Γκρίμπιτς οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Από τη στιγμή που ο κ. Βαλβέρδε περιμένει ένα γρήγορο και ανοιχτό παιχνίδι, δύσκολα θα χρησιμοποιήσει στο δεξιό άκρο της άμυνας τον αργό Μοντέστο, ο οποίος πάντως έχει προβάδισμα έναντι του Μακούν για τη μεσαία γραμμή. Ετοιμος να αγωνισθεί δεξιά στην άμυνα είναι ο Μανιάτης, χωρίς όμως να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να παίξει σε αυτή τη θέση ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Φανέλα βασικού διεκδικεί επίσης ο Φετφατζίδης καθώς ο Αμπντούν έχει απογοητεύσει με τις εμφανίσεις του. Τις υπόλοιπες οκτώ θέσεις αναμένεται να καλύψουν οι Κοστάντσο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ και Μιραλάς.

Εμπειρη ομάδα που αρέσκεται να πρεσάρει τους αντιπάλους ψηλά, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο κ. Γιούργκεν Κλοπ. «Μπορεί να μην έχει τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν, αλλά σαν σύνολο είναι μία δυνατή ομάδα» υποστήριξε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ. Ως προς την ομάδα του ο κ. Κλοπ επεσήμανε ότι έχει στη διάθεσή του μόνο έναν έμπειρο επιθετικό και θα παίξουν όσοι είναι έτοιμοι, καθώς είναι τραυματίες οι Οβομογέλα και Μπάριος.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags