Facebook Pixel "Με έφαγαν Πιλάβιος και Χατζηαποστόλου"
Life
| 2011-10-25 12:26:00

"Με έφαγαν Πιλάβιος και Χατζηαποστόλου"

"Με έφαγαν Πιλάβιος και Χατζηαποστόλου"

Για το γεγονός πως δεν βρίσκεται στους πίνακες διαιτησίας της Σούπερ Λιγκ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Βασίλης Παμπορίδης.  

Ο διατητής μίλησε στην "Πρώτη Σελίδα" τονίζοντας ότι ουσιαστικά τον...έφαγε η κόντρα του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κιλκίς Βασίλη Χατζηαποστόλου, ενώ κατέστησε σαφές πως αν και το όνομά του ακούστηκε σε δύο συνομιλίες, δεν έχει καμιά σχέση με τους στημένους αγώνες.

"Εκτός πινάκων χωρίς δικαιολογία"!

-Εφόσον δεν ήσουν τιμωρημένος για κακή διαιτησία, και ήσουν και διεθνής, με ποιο σκεπτικό σε έβγαλαν από τους πίνακες;
-"Στις εξετάσεις σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο πήρα σχεδόν άριστα. Όμως όταν βγήκαναν οι πίνακες με τα ονόματα μία μέρα μετά το πέρας των εξετάσεων, το όνομά μου δεν υπήρχε. Δεν μου έδωσε κανένας απάντηση γιατί συνέβη αυτό. Μόνο ο Κύρος Βασσάρας μου μίλησε και μου είπε πως η επιτροπή έκρινε πως δεν πρέπει να συνεχίζω να σφυρίζω. Δεν υπήρχε καμία δικαιολογία".

-Και το παράξενο είναι πως έκανες πολύ καλή χρονια.
-" Σαφώς! Ήταν η πιο πετυχημένη μου χρονιά! Διαιτήτευσα σε δύο αγώνες για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ορίστηκα και αυτό το καλοκαίρι να διευθύνω παιχνίδι αλλά λόγω μη συμμετοχής στους πίνακες, δεν σφύριξα. Επίσης διεύθυνα ντέρμπυ όπως ΠΑΟ-ΑΕΚ, ΟΣΦΠ-ΑΕΚ, ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, έπαιξα δύο αγώνες στα πλέι οφ, αγώνες με ομάδες που έπεφταν, σφύριξα σε αγώνα Εθνικών στο εξωτερικό, αλλά και αγώνα στην Σαουδική Αραβία. Και μέσα σε όλα αυτά και το ντέρμπυ της Β΄ Εθνικής ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννενα που λόγω αντιπαλότητας η ΕΠΟ ήθελε να το αναβάλλει, αλλά τελικά έστειλε εμένα, παρόλο που δύο μέρες νωρίτερα είχα παίξει στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ. Συνολικά σε έξι εβδομάδες σφύριξα οχτώ αγώνες"!

-Εσύ για ποιο λόγο πιστεύεις πως δεν σε έβαλαν στους πίνακες;
-"Θεωρώ πως "φαγώθηκα" λόγω της κόντρας του Σοφοκλή Πιλάβιου με τον πρόεδρο της Ένωσής μας Βασίλη Χατζηαποστόλου. Ο κ. Πιλάβιος θέλει να αποδυναμώσει τον κ. Χατζηαποστόλου για αυτό και στην Σούπερ Λιγκ από την Μακεδονία και την Θράκη υπάρχει ένας μόνο διαιτητής. Όλες αυτές οι Ενώσεις στηρίζουν τον πρόεδρό μας και ο κ. Πιλάβιος θέλει να μειώσει την δύναμή του".

- Το όνομα σου ακούστηκε σε δύο συνομιλίες για τα στημένα.
-" Ακούστηκε στον διάλογο Μπέου-Μαρινάκη για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ που δεν τον σφύριξα εγώ, και σε μια άλλη κασέτα που ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει πως στον αγώνα Ατρόμητος-ΟΣΦΠ θα "σφάξω" τον Ατρόμητο για να πέσει Β΄ Εθνική. Εκείνος ο αγώνας έληξε 3-1! Δεν έχω ουδεμία σχέση με τα στημένα".

-Πιστεύεις ότι τελικά τιμωρήθηκαν όλοι όσοι έπρεπε στην υπόθεση των στημένων;
-" Θεωρώ πως όχι. Πάντως νομίζω πως όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και έστω και χωρίς εμένα θα έρθει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όπως αποδείχθηκε δεν υπάρχει συμμετοχή διαιτητών. Οι παράγοντες τα έκαναν όλα από μόνοι τους".

- Δηλαδή πιστεύεις πως δεν υπάρχει διαιτητής αυτή την στιγμή που σφυρίζει στην Σούπερ Λιγκ να έχει κάποια σχέση με τα στημένα;
-" Όχι! Κανένας διαιτητής δεν παίζει το κεφάλι και την καριέρα του για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλων".

- Θα διαιτητεύσεις ξανά αγώνα επαγγελματικής κατηγορίας;
-" Δεν νομίζω πως θα επανέλθω. Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό. Άλλωστε τον Δεκέμβριο γίνομαι 38 ετών και βάσει κανονισμών δεν νομίζω πως έχω το δικαίωμα".

"Κοντά στους δράστες η αστυνομία"!

Στην συνέχεια ο Βασίλης Παμπορίδης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στις απειλές που δέχθηκε την προηγούμενη χρονιά, αλλά και στις ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί στο αυτοκίνητό του. Επίσης αναφέρθηκε στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, ενώ τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του.

- Την περσινή χρονιά όμως είχες και κάποια προβλήματα. Τα γεγονότα αυτά είναι στην δικαιοσύνη;
- "Μετά το ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα για την ζωή της κόρης μου. Η αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχουν ήδη βρεθεί κάποια τηλέφωνα και θα σχηματιστούν δικογραφίες. Στο περιστατικό με το αυτοκίνητό μου ήδη η αστυνομία έχει βρει τα δύο άτομα, και είναι κοντά και στους υπόλοιπους".

- Σε πειράζει η αρνητική κριτική των εφημερίδων; Σκέφτηκες ποτέ να κινηθείς νομικά;
- "Νομίζω πως δεν υπήρχε λόγος να κάνω κάτι τέτοιο. Ακόμα και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση. Δεν δίνω σημασία για τα σχόλια που γράφουν, γιατί οι περισσότερες εφημερίδες σε κάνουν να πιστεύεις ψέμματα. Από το 2004 που ξεκίνησα ως διαιτητής έπαψα να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι το εξής. Οι εφημερίδες της Βορείου Ελλάδας στηρίζουν τις ομάδες από εδώ πάνω. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τους διαιτητές που είναι βορειοελλαδίτες; Αν υπάρχει κάποιο αρνητικό σχόλιο για κάποιον διαιτητή πως θα δώσει το αμφισβητούμενο σφύριγμα υπέρ των ομάδων που στηρίζουν αυτές οι εφημερίδες";

- Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;
-"Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ το 2008, όταν ολόκληρο το γήπεδο με χειροκροτούσε για την διαιτησία μου. Φυσικά φοβερές εμπειρίες αποκόμισα και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που σφύριξα. Εκεί το επίπεδο και η νοοτροπία είναι τελείως διαφορετικά".

"Έχω τα παιδιά μου"!

Ο Βασίλης Παμπορίδης δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί και στην προπονητική του καριέρα στο χάντμπωλ, τονίζοντας πως μόνο αυτό έχει πλέον αφού έμεινε και άνεργος".

- Τώρα πλέον ασχολείσαι με την χειροσφαίριση;
-"Η ψυχολογία μου όταν είδα πως δεν είμαι στους πίνακες ήταν κακή. Σκέφτηκα ακόμα να παρατήσω και την θέση του προπονητή στο χάντμπωλ. Παράλληλα έμεινα και άνεργος. Όμως τελικά το σκέφτηκα καλά και αποφάσισα να συνεχίσω την προπονητική στο χάντμπωλ. Κάθε μέρα ασχολούμαι έξι ώρες με τα...παιδιά μου, φυσικά χωρίς χρήματα γιατί μου δίνει ευχαρίστηση. Καλό θα είναι οι γονείς να στρέψουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και να μην σπαταλούν αυτά τόσες ώρες στα ίντερνετ καφέ και στις καφετέριες".

- Σε τι κατάσταση βρίσκεται η αντρική και η γυναικεία ομάδα των Ποντίων;
-"Είμαστε σε καλό δρόμο και αρκετά προετοιμασμένοι. Όμως η ομοσπονδία λόγω οικονομικών ανέβαλλε όλα τα πρωταθλήματα πλην της Α1".

- Πάντως τρεις παίκτριές σου πήραν μετεγγραφή για τον ΠΑΟΚ.
-" Ήταν κάτι το πολύ ευχάριστο. Πλέον έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με την γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα το Σάββατο στο Street Handball θα βρεθούν όλα τα μέλη της για να στηρίξουν την προσπάθειά μας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags