Facebook Pixel «Μας στρίμωξαν, αλλά ο θεός ήταν μαζί μας»
Life
| 2011-02-03 01:19:00

«Μας στρίμωξαν, αλλά ο θεός ήταν μαζί μας»

«Μας στρίμωξαν, αλλά ο θεός ήταν μαζί μας»

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Ο Ισπανός δήλωσε ότι οι παίκτες του δεν ήταν ανώτεροι αλλά το πάλεψαν μέχρι το τέλος, ενώ παραδέχτηκε την πιθανότητα ύπαρξης διαιτητικών λαθών.

Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν θέλησε να προβεί σε θριαμβολογίες ειδικά με τον τρόπο που πήρε την πρόκριση η ομάδα του. Μάλιστα για τον σκόρε, Μίτσελ, τόνισε ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογή ενώ απένειμε τα εύσημα στον Σάχα, αφού πήρε την ομάδα πάνα του στις καθυστερήσεις.

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μας στον αντίπαλό μας που έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι. Που μας στρίμωξαν στα... σχοινιά. Όπως είχα πει και πριν ξεκινήσει το πρώτο ματς κρατάει αυτός ο γύρος 180'. Στα πρώτα 90' εμείς είμασταν καλοί και ο Παναθηναϊκός στα επόμενα 90'. Νιώθω περήφανος κυρίως για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ΑΕΚ σε τόσο υψηλό επίπεδο, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Μπορεί να είσαι ανώτερος, κατώτερος αλλά η ουσία είναι τα δίνεις όλα μέχρι το τέλος. Έχω μεγάλο εκνευρισμό για τα δύο γκολ από στημένες φάσεις. Αφιερώσαμε δύο ημέρες που μιλάγαμε για στημένες φάσεις απέναντι στον αντίπαλο. Όταν όλα είμασταν χαμένοι τα δώσαμε όλα στο τέλος. Ο Θεός απόψε ήταν με την ΑΕΚ. Όπως φάνηκε και στο τέλος. Θέλω να αφιερώσω αυτή την νίκη κυρίως στον κόσμο της ΑΕΚ, στους παίκτες - αν και δεν έβαλαν σε κάποια σημεία την απαιτούμενη ένταση. Υπήρξαν και φάσεις που παίξαμε φοβισμένοι. Όταν όλα ήταν χαμένα, έβγαλαν τον πολεμιστή από μέσα τους. Κυρίως στον Σάχα, που πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Θέλω να δώσω πάρει συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και να τονίσω την αδικία που υπάρχει σε αυτό το θεσμό. Η κληρωτίδα έβγαλε τις τέσσερις μεγάλες ομάδες αντιμέτωπες, αλλά η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ προχωράει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και σε όσους δουλεύουν στα αποδυτήρια και αμείβονται ελάχιστα. Αξίζει και σε αυτούς η νίκη. Στους υπαλλήλους», δήλωσε αρχικά ο Χιμένεθ και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Έχετε ζήσει κάτι παρόμοιο;

«Θυμάμαι στην δεύτερη μου φάση στη Σεβίλλη στους 8 του Κυπέλλου με τη Βαλένθια, όπου είχαμε χάσει 2-1 στο Μεστάγια και τότε ο Σκιλασί είχε βάλει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και πήραμε την πρόκριση. Τελευταία αγωνιστική, επίσης, έπρεπε να κερδίσουμε για να πάμε εμείς στην 3η θέση και μπήκε το γκολ στο τέλος. Αυτό είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Όταν συναγωνίζονται τόσο μεγάλες ομάδες υπάρχει τέτοιο τέλος. Εμείς κάναμε καλά πράγματα στο πρώτο παιχνίδι και στο δεύτερο δεν ήμασταν εμείς καλύτεροι. Σε γενικές γραμμές εμείς ήμασταν καλύτεροι και αυτό γιατί δεν δεχθήκαμε γκολ εκτός έδρας. Αυτό μέτρησε».

Ο Μίτσελ είδαμε το γκολ που πέτυχε, αλλά είδαμε και λάθη...

«Χρειάζεται να προσαρμοστεί. Ο Μίτσελ μπήκε στο γήπεδο σε ένα σημείο πολύ δύσκολο. Τελευταία 20λεπτά δεν υπήρξε καμία τεχνική από καμία ομάδα. Όπως είπα ξεκινούσαμε επιθέσεις από τον Σάχα. Καταλαβαίνετε ότι ο παίκτης που μπαίνει από τον πάγκο, δεν μπορεί εύκολα να μπει στο κλίμα. Ήταν έξυπνο φάουλ. Δεν μπορώ να πω ότι το ήθελε, αλλά σίγουρα θέλαμε να βάλουμε εκεί: στη μικρή περιοχή. Σε αυτό το φάουλ του φωνάζαμε όλοι από τον πάγκο να βρει το τέρμα, μήπως να ακουμπήσει κάποιος τη μπάλα και καταλήξει στα δίχτυα. Ήμασταν τυχεροί γιατί πήγε απευθείας. Θεωρώ ότι οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού και ο τερματοφύλακας είχαν τη σκέψη ότι η μπάλα θα πάει στο δεύτερο δοκάρι. Όσο για τον Μπάχα, είδατε κι εσείς, ότι βρίσκεται στο 50-60% από αυτό που ξέρουμε. Θα μας δώσει όμως βοήθειες. Υπογράψαμε με έναν πολύ καλό σέντερ φορ. Όπως και με τον Ματέος όμως τους λείπει ο ρυθμός του παιχνιδιού»

Μετά το 0-2 του πρώτου αγώνα και το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ, τι έγινε και δεν είδαμε μία ΑΕΚ με καλή ψυχολογία;

«Κάναμε λάθος στην τακτική και στα στημένα. Συγχωρέστε με αλλά αυτό που στεναχωρεί έναν προπονητή, είναι ότι δεχθήκαμε δύο γκολ από στημένα, κάτι που είχαμε πει. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο πειθαρχημένοι στα μαρκαρίσματά μας. Αλλά πάνω απ' όλα με μεγαλύτερη συγκέντρωση. Δεν θέλω με αυτό τον τρόπο να μειώσω το πολύ καλό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά θεωρώ ότι και τα 3 γκολ που δεχθήκαμε είναι από δικά μας λάθη και όχι από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει και η τακτική στην άμυνα. Δεν υπήρξε κάποιος αιφνιδιασμός, ξέραμε τι θα έκαναν. Ήταν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Το δεύτερο γκολ, όταν έχει... τελειώσει το δεύτερο ημίχρονο, να έχουμε μία μπάλα να τη διώξουμε δίνουμε ένα πλάγιο αρκετά... χαζό. Αλλά είπαμε: Αυτό είναι και το μεγαλείο του παιχνιδιού. Όταν έχεις έναν μεγάλο αντίπαλο απέναντί σου, τα λάθη σου τα πληρώνεις. Υπέφερα, αλλά το απόλαυσα. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο στη ζωή, από να απολαμβάνεις κάτι χωρίς να υποφέρεις».

Έπαιξε ρόλο η διαιτησία;

«Δεν κάνω σχόλιο. Γνωρίζω, ξέρω, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές σε ένα παιχνίδι. Πολλές φορές εμείς οι επαγγελματίες δεν φερόμαστε επαγγελματικά. Ζητάμε τα πάντα υπέρ μας και είναι δύσκολο να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Θεωρώ ότι οι διαιτητές κάνουν λάθη όπως όλοι οι άνθρωποι. Όταν τελειώνουν το παιχνίδια βάζω τη λογική και ξέρω ότι και οι διαιτητές ότι κάνουν λάθη».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags