Facebook Pixel Κι όμως μπορούσε ο Τζόρβας...
| 2011-02-03 22:10:00

Κι όμως μπορούσε ο Τζόρβας...

Κι όμως μπορούσε ο Τζόρβας...

Πολλοί είπαν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε άλλη επιλογή από τη χρησιμοποίηση του Καρνέζη στο ματς της Τετάρτης, αφού ο Τζόρβας του «έδεσε» τα χέρια λόγω της ασθένειάς του.

Για δύο ημέρες ο διεθνής τερματοφύλακας ήταν κλινήρης. Στην υπόθεση του τερματοφύλακα όμως, προκύπτουν σημαντικά ερωτηματικά, διότι οι δύο ακόλουθες πληροφορίες δεν επιδέχονται της παραμικρής αμφισβήτησης:

1) Ο Φερέιρα ενημέρωσε τους συνεργάτες του μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη – και πριν αρρωστήσει ο Τζόρβας - ότι βασικός γκολκίπερ κόντρα στην ΑΕΚ θα είναι ο Καρνέζης και για αυτό θα πρέπει να ετοιμαστεί καταλλήλως στις προπονήσεις!

2) Από το απόγευμα της Κυριακής ο Τζόρβας σήκωσε πυρετό. Έμεινε κλινήρης για δύο ημέρες και πάντα οι ιώσεις καταβάλλουν τον οργανισμό, ωστόσο από το απόγευμα της Τρίτης ήταν πολύ καλύτερα και ουσιαστικά μπορούσε να αγωνιστεί. Πόσο έτοιμος; Τόσο ώστε το πρωί της Τετάρτης, ανήμερα δηλαδή του αγώνα, να πάει στην Παιανία για να προπονηθεί μόνος του επί 1,5 ώρα σε φουλ ρυθμούς!

Κι όμως δεν ήταν ούτε στην αποστολή! Υπενθυμίζουμε ότι στον πάγκο κάθισε ο, γεννημένος το 1994, Καπίνος!

Το ρίσκο λοιπόν ήταν προαποφασισμένο και ήταν ανεξάρτητο από την ασθένεια του Τζόρβα. Άλλωστε, το ίδιο ρίσκο είχε επιλέξει και στον πρώτο αγώνα ο Φερέιρα, χωρίς τότε να του κοστίσει αφού ο Καρνέζης δεν χρειάστηκε να επέμβει ποτέ και στα δύο γκολ της ΑΕΚ δεν είχε καμία ευθύνη. Και χωρίς τότε να είναι άρρωστος ο (φορμαρισμένος) Τζόρβας...

Σε ένα παιχνίδι βέβαια, που ο Παναθηναϊκός έπαιζε ολόκληρο τίτλο, το ρίσκο ήταν τεράστιο. Ο Καρνέζης είναι υπεύθυνος και στα δύο γκολ της ΑΕΚ και η επιλογή του Πορτογάλου «κρέμασε» την ομάδα, τον κόσμο και άφησε τον Παναθηναϊκό έξω από την διεκδίκηση ενός τίτλου στον οποίο θα πλησίαζε πολύ κοντά.

Για να το θέσουμε με ένα διαφορετικό παράδειγμα: Αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε χθες τον «τελικό πρωταθλήματος» στο Καραϊσκάκη, τερματοφύλακας θα ήταν ο Τζόρβας. Και γιατί μπορούσε και γιατί έπρεπε!

Τον πρόδωσε η εικόνα των προπονήσεων

Η επιλογή του Φερέιρα πάντως, βασίστηκε στην καλή εικόνα που είχε σχηματίσει και στις προπονήσεις για τον Καρνέζη. Ο νεαρός γκολκίπερ έχει ιδανική σωματοδομή, πολύ δυνατά πόδια και ως τώρα δεν έβγαζε… λαγούς απ’ το καπέλο όπως έκανε την Τετάρτη. Ο Καρνέζης περίμενε τις ευκαιρίες, ο Φερέιρα επέλεξε να του τις δώσει και φυσικά τον «έκαψε» αφού προφανώς δεν είχε αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης που του έδωσε στα χέρια.

Τι σκέφτηκε ο Καρνέζης...

Όσο για τη φάση του 98’; Ο Καρνέζης, όπως έλεγε στα αποδυτήρια, πίστεψε ότι ο Μίτσελ θα στείλει τη μπάλα μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχής κι όταν έκανε δύο βήματα μπροστά για να βγει και να τελειώσει τη φάση είχε χάσει πλέον τον βηματισμό και τον προσανατολισμό του με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να χάσει την πιο επική πρόκριση στην ιστορία του στο Κύπελλο Ελλάδος. Πληρώνοντας την έλλειψη πείρας, που αντίστοιχα είχε η ΑΕΚ με τον Σάχα στα γκολπόστ.

Ο Καρνέζης ήταν απαρηγόρητος και το ερώτημα είναι πια αν θα βρει άλλη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό διότι αυτή η φάση θα στοιχειώνει για πάντα την καριέρα του. Ένα τραγικό λάθος μάλιστα που κατά βάση χρεώνεται ο ίδιος, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο του προπονητή που εντελώς αναίτια αποφάσισε να δώσει τη θέση του γκολκίπερ σε ένα άβγαλτο παιδί, αδικώντας έτσι τους υπόλοιπους δέκα που έπαιξαν υποδειγματικό ποδόσφαιρο στο υπόλοιπο του αγώνα…

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags