Facebook Pixel Ο Τροχανάς διευκρινίζει...
Life
| 2012-01-22 19:11:00

Ο Τροχανάς διευκρινίζει...

Ο Τροχανάς διευκρινίζει...

O Μιχάλης Τροχανάς, μέσω της ΠΑΕ ΑΕΚ, προχώρησε σε κάποιες διευκρινίσεις για την πρόταση του «Θεμέλιο 21», ενώ αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση μερίδας του Τύπου.

Η δήλωση του Τροχανά είναι η ακόλουθη:

«Σχετικά με τη δημοσιοποίηση της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» για την ΑΕΚ, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τις 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες
-προς τις οποίες υποβλήθηκε «υπό τύπον Αναφοράς»- για τα ακόλουθα:

1. Ουδείς εκ των προσκληθέντων για την προσωρινή ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΗΤΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ είχε ενημερωθεί τηλεφωνικώς ή με άλλο τρόπο για τις προθέσεις μου να τον εντάξω στη λίστα προσκαλούμενων στην Ιστορική Σύσκεψη Ενωσίτικων Προσωπικοτήτων της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2012, στα Σπάτα.

2. Πέραν των θετικών σχολίων, για τα οποία ευχαριστώ και αισθάνομαι υποχρεωμένος, είπαν και έγραψαν: Ο Τροχανάς είναι γραφικός, ένας τρελός είναι, πολυλογάς, λέει και γράφει παραμύθια. Πέραν του αυταπόδεικτου γεγονότος ότι δεν είμαι λόγια μόνον, αλλά και σκληρές πράξεις αφού διέθεσα ένα τεράστιο ποσό για την ΑΕΚ, ενώ ούτε ένας από τους επικριτές μου δεν διέθεσε έστω ένα ευρώ, εν τούτοις, φυσικά συμφωνώ απολύτως με αυτά που γράφουν εναντίον μου. Το «φυσικά» οφείλεται στην εξειδικευμένη γνώση μου που μου επιτρέπει να γνωρίζω ότι δεν είμαι παρά ένα ... τίποτα. Και αυτονοήτως είμαι, δεδομένου ότι αποτελώ υλικό σώμα. Ισχυρίζομαι και το ακραία τρελό: ότι όσοι τα λένε αυτά για μένα, για ένα «τίποτα» δηλαδή, δεν είναι και εκείνοι παρά ... μερικά «τίποτα».
Λοιπόν, αγαπητέ μου Αντώνη Πανούτσο, αναμφισβητήτως διακεκριμένε δημοσιογράφε, μπορείς να φανταστείς τι θα αποφάσιζες αύριο «με το πτωχό σου το μυαλό» αν σταματούσα εδώ; Εγώ μπορώ. Θα ζητούσες να μου βάλουν ζουρλομανδύα και να με πάνε ντουγρού όχι στα Σπάτα αλλά στο ... Δαφνί. Ε, δεν θα σου κάνω τη χάρη, γι' αυτό συνεχίζω.

3. «Σύμφωνα με τη θεωρία της Γενικής Σχετικότητας, η ύλη δεν αποτελεί παρά ένα καμπυλωμένο χώρο τριών διαστάσεων. Όμως, επειδή ο χώρος είναι ένα τίποτα, η ύλη είναι ... η καμπύλωση του τίποτα!».
Αυτά, Αντώνη μου, διδάσκουν στα παιδιά μας οι αστροφυσικοί και κοσμολόγοι, Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Και τα διδάσκουν διότι αυτά ανεκάλυψαν και απέδειξαν ο θείος Αλβέρτος και οι άλλοι. Γιατί, λοιπόν, δεν τους κάνεις μήνυση; Τι σου έκανα εγώ, αδέρφι μου, και τα βάζεις μαζί μου; Εγώ απλά τα διάβασα και τα πίστεψα. Και το έκανα για το χατίρι σου, Αντώνη, διότι αν δεν είχα πιστέψει αυτούς και άλλους τρελούς, τότε δεν θα υπήρχε αυτό το ... γαμημένο κινητό τηλέφωνο, ούτε οτιδήποτε άλλο από τα κλαμπατσίμπανα της υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

4. Όμως, είπες και το άλλο, Αντώνη. Ειρωνεύτηκες το γεγονός ότι η υπερσύγχρονη επιστήμη είχε διατυπωθεί τον 6ο αιώνα π.Χ. από τους Έλληνες προσωκρατικούς φιλοσόφους και συμπληρωθεί από τις Πλατωνικές ιδέες ή τα Πλατωνικά ιδανικά στερεά («σώματα»). Έλληνες, βεβαίως, ήταν όλοι εκείνοι και ίδια η γη, ελληνική, ήταν η γη όπου έζησαν. Θα μου πεις τώρα, που τα άκουσα εγώ αυτά. Ε, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, κάθε «αλήτης ρουφιάνος δημοσιογράφος» (του σιναφιού είμαι πλέον κι' εγώ) έχει τους ρουφιάνους του! Μόνον που οι ρουφιάνοι που χρησιμοποιώ εγώ είναι «κάπως». Διάβασε ονόματα να φρίξεις: Schrödinger (κυματοσυνάρτηση), Νόμπελ. Robert Laughlin, Nόμπελ. Ilya Prigogine, Νόμπελ. Steeve Weinberg, Νόμπελ. Richard Fiynman, Νόμπελ και άλλοι. Μαζί τους και τα «παλιόπαιδα τ' ατίθασα», οι αστροφυσικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Δανέζης-Στράτος Θεοδοσίου, ειδικότερα στο σπουδαίο βιβλίο τους «Το Μέλλον του Παρελθόντος μας». Αν τώρα όλοι αυτοί έχουν μυαλό φτωχότερο από το δικό σου ε, τι να σου πω, Αντώνη μου, να τα βάλεις μαζί τους, αν και ... «σκληρόν συ προς κέντρα λακτίζειν».

5. Μια σύγχρονη Μελέτη οφείλει να στηρίζεται σε γεγονότα και πραγματικότητες. Η δική μου («ΘΕΜΕΛΙΟ 21») ως προς την ΑΕΚ στηρίζεται στο fact book της ΑΕΚ και ό,τι το επιστημονικό αντλείται από το fact book της Επιστήμης, ως προς τη γνώση, τη σκέψη και τη λογική.
Η Μελέτη για την ΑΕΚ δεν είναι μόνο οι 17 σελίδες που δημοσιεύθηκαν. Αριθμεί 65 σελίδες μαζί με τα Παραρτήματα, απόρρητα και μη, διότι δεν είναι μια Μελέτη για την ΑΕΚ μόνον. Περιλαμβάνει και το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Απ' αυτή την άποψη μια μεγάλη επιτυχία εφαρμογής της Μελέτης στην ΑΕΚ των 600.000 Ενωσίτικων Οικογενειών μπορεί να αποδειχθεί test σε πραγματικές συνθήκες αγοράς για το σύνολο των 11 εκατομμυρίων Ελλήνων. Στη χώρα μας, Αντώνη, που όπως ασφαλώς γνωρίζεις πολλά πρέπει ν' αλλάξουν, απόλυτη είναι η ανάγκη Καινοτομιών και απολύτως αναγκαία η κατανόηση και κυρίως η υποστήριξη εκείνων των δημοσιογράφων στους οποίους έχεις την τιμή να περιλαμβάνεσαι και εσύ. Γι' αυτό η ΑΕΚ και εγώ έχουμε την απόλυτη ανάγκη «του φτωχού σου μυαλού». Όσον αφορά το δικό μου, άστα να πάνε. «Δεν παίζεται», αγορίνα μου.
Πάντως, όσο δυσνόητη και να είναι η Μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» -που δεν είναι καθόλου δυσνόητη για όσους τη διαβάζουν χωρίς προκαταλήψεις- περιλαμβάνει τρία πολύ απλά πράγματα:

α. Αν θέλουμε δυνατούς συμπαίκτες στα οικονομικά της ΠΑΕ και της ΚΑΕ πρέπει οπωσδήποτε να αποδείξουμε ότι το αξίζουμε.

β. Εάν θέλουμε μια μεγάλη ΑΕΚ πρέπει να σταματήσουμε να θυμίζουμε την κατάσταση των αντιμαχόμενων γερμανικών Κρατιδίων, προ του Καρλομάγνου. Να γίνουμε μια γροθιά, χωρίς μικρότητες και μικροψυχίες, όπως ακριβώς έπραξαν εκείνη τη βραδιά του Μάη 1924 οι 8 Πρόσφυγες Σεπτοί Ιδρυτές της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

γ. Κι αν πραγματικά είμαστε Ομάδα διακριτής ιδεολογίας (η ΑΕΚ είναι, κυρίως, ΙΔΕΑ ...) τότε είμαστε 100% υποχρεωμένοι να το αποδείξουμε. Αυτό σημαίνει ότι η Επιστήμη και η Κουλτούρα είναι απαραίτητες, πολύ περισσότερο αφού και οι δύο «κάνουν καλό» και δεν ... πονάνε.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 πρέπει όλοι οι Ενωσίτες να είμαστε παρόντες στα Σπάτα. Αυτή τη φορά και σ' αυτές τις δραματικές συνθήκες της ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να απουσιάζουν ούτε οι ... «Λακεδαιμόνιοι».
Πιο απλά δεν μπορώ να τα πω και να τα γράψω. Άλλωστε, ένα «τίποτα» είμαι, όπως παραδέχθηκα. Η δε ιδιαιτερότητά μου, για την οποία όλοι γκρινιάζετε, δεν σημαίνει παρά το αυταπόδεικτο γεγονός ότι εγώ -σε σύγκριση με πολλούς άλλους- γνωρίζω ότι είμαι ένα ... «τίποτα».
Είναι γελοία η άποψη ότι Εμείς, οι 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες, δεν μπορούμε να ξανακάνουμε πολύ μεγάλη την ΑΕΚ και κυρίως να τη διατηρούμε μόνιμα σε υψηλό επίπεδο. Όποιος απουσιάσει από την Ιστορική Σύσκεψη της Κυριακής δεν θα είναι ένα φυσικό «τίποτα». Θα έχει φάει την «πετριά» κατακέφαλα και θα πιστεύει ότι είναι ... κάτι! Μα, αν είναι όντως κάτι, ας το αποδείξει επιτέλους για να τελειώνουμε και να ηρεμήσουμε.

Μιχάλης Τροχανάς
«ένα τίποτα» με «γνώθει σ' αυτόν»

Υ.Γ.: Μερικοί βρήκαν υπερβολικό τον αριθμό 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες. Στη Μελέτη, σελίδα 4 παράγραφος 2 εξηγώ γιατί τόσοι είμαστε».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags