Facebook Pixel Crisis management
| 2012-01-22 23:38:00

Crisis management

Crisis management

Το «χαμένο στοίχημα» της σωστής διαχείρισης του roster από τη διοίκηση Αθανασιάδη. Το χρήμα δεν είναι το παν στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Διαβάστε μία ανάλυση για την κατάσταση στον Άρη.


Τα οικονομικά προβλήματα των κιτρινόμαυρων είναι δεδομένα και μεγαλύτερα από όσα δημοσιοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το overlap.gr είχε το σθένος να σας ενημερώσει από τις 02 Αυγούστου για τον πραγματικό στόχο της ΠΑΕ, που δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση της βιωσιμότητας. Όταν οι δημοσιογράφοι και η διοίκηση μιλούσαν για το καλύτερο roster της τελευταίας 5ετίας και η «υπόθεση Ευρώπη» θεωρούνταν διασφαλισμένη, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε την πραγματικότητα και να υποστούμε «αποκλεισμό» από τους «προστάτες του Άρη». Τότε θεωρούμασταν «περίεργοι», τώρα απλώς δικαιωνόμαστε και προχωράμε «ένα βήμα μπροστά».

Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο «το χρήμα δεν είναι το παν». Σε τελική ανάλυση, οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ότι (αργά ή γρήγορα) η διοίκηση θα αναγκαστεί να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα αν δε θέλει να πτωχεύσει. Επομένως, το «βάρος» πέφτει στην προσέγγιση των παικτών με στόχο τη διατήρηση «ικανοποιητικού κλίματος» στα αποδυτήρια ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο επίπεδο απόδοσης εντός του αγωνιστικού χώρου.


Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων ετεροχρονολογεί την αποπληρωμή των υποχρεώσεών προς ποδοσφαιριστές. Τα οικονομικά προβλήματα είναι έντονα σχεδόν σε όλους τους συλλόγους, αλλά η αγωνιστική συμπεριφορά διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο που τους προσεγγίζει η εκάστοτε διοίκηση. Χρειάζεται, δηλαδή, σωστή διαχείριση της κρίσης.

Οι ποδοσφαιριστές είναι κι αυτοί άνθρωποι. Είναι, επομένως, λογικό να αισθάνονται ανασφάλεια και εκνευρισμό όταν μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τα αρνητικά τους συναισθήματά δύναται να καταλαγιάσουν εφόσον νιώσουν ότι ανήκουν σε μία «οικογένεια» που νοιάζεται γι αυτούς, κατανοεί τα προβλήματά και θα προσπαθήσει να τα επιλύσει μόλις της δοθεί η ευκαιρία. Με πιο απλά λόγια, αυτό που επιζητούν εναγωνίως είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητά τους και η ψυχολογική συμπαράσταση.

Εάν αντιληφθούν ότι οι διοικούντες ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, την ευημερία της οικογένειάς τους και την επαγγελματική τους εξέλιξή, θα είναι έτοιμοι να «ανεχτούν» την οικονομική δυσπραγία διότι θα αισθάνονται ικανοποιημένοι από το περιβάλλον εργασίας. Αυτό που τους εξοργίζει και διαιωνίζει την αγωνιστική απάθεια είναι η απαξιωτική συμπεριφορά και οι αφορισμοί που ναι μεν ενδέχεται να έχουν λογική βάση, αλλά δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται από τη στιγμή που υπάρχουν εκκρεμότητες προς αυτούς.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags