Facebook Pixel Νόμος για τα ζώα, εδώ και τώρα… (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-02-06 20:49:00

Νόμος για τα ζώα, εδώ και τώρα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Νόμος για τα ζώα, εδώ και τώρα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελληνίδα που θα τρώει σκυλοτροφή μέχρι να ψηφιστεί νόμος υπέρ των ζώων.

Η Νίκη Μουστάκη είναι εκπαιδεύτρια σκύλων κατοικεί στο Miami Beach των ΗΠΑ και εδώ και μερικές εβδομάδες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων συμπολιτών της αλλά και χρηστών του Διαδικτύου με την απόφασή της να κάνει μόνη της κάτι για να περάσει από τη Γερουσία ένας νόμος υπέρ της προστασίας των ζώων σε άλλη πολιτεία, εκείνη του Οχάιο.

Η Νίκη ανέβασε σε ιστοσελίδα της ένα ενημερωτικό βίντεο για την περίπτωση ενός νόμου που πρέπει να αναθεωρηθεί στο Οχάιο, αλλά μπλόκαρε όταν έφτασε προς ψήφιση στην Γερουσία. Η ίδια περιγράφει την ιστορία που την έκανε να υποσχεθεί μέσω του βίντεο αυτού στην παγκόσμια κοινότητα να τρώει σκυλοτροφή κάθε μέρα, μέχρι να περάσει αυτός ο νόμος.

Πρόκειται ουσιαστικά για αναθεώρηση ενός ήδη υπάρχοντος νόμου για την προστασία των ζώων στο Οχάιο, ο οποίος όμως δεν είναι καθόλου αυστηρός με τους παραβάτες. Όλα ξεκίνησαν όταν μια οικογένεια αναγκάστηκε να στείλει το σκυλί της, ένα Ροτβάιλερ, σε… ειδικό κέντρο φιλοξενίας σκύλων. Ο υπεύθυνος του κέντρου άφησε το σκυλί αυτό, τον «Νίτρο» όπως ήταν το όνομά του, να λιμοκτονήσει μαζί με άλλα 18 σκυλιά. Η οικογένεια δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε γιατί λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν μπορούσε να επισκεφτεί το κέντρο.

Μετά από καιρό, αποκαλύφθηκε ότι 12 σκυλιά σε αυτό το κέντρο βρέθηκαν σε κατάσταση λιμοκτονίας και άλλα 7 είχαν ήδη πεθάνει, μεταξύ τους και ο Νίτρο. Το απίστευτο είναι ότι ο Νίτρο ήταν τόσο αδύνατος, όταν βρέθηκε νεκρός, που τον μπέρδεψαν με σκυλί ράτσας Ντόμπερμαν! Η οικογένεια σοκαρίστηκε και κίνησε αμέσως διαδικασίες για την τιμωρία των ενόχων, αλλά οι σχετικοί νόμοι στο Οχάιο ήταν πολύ «μαλακοί». Τότε, η οικογένεια ξεκίνησε αγώνα μαζί με φιλοζωικές εταιρείες και πέρασαν από τα πρώτα «σκαλιά» της νομικής γραφειοκρατίας έναν αναθεωρημένο νόμο που προέβλεπε πολύ πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ο νόμος έγινε ευρύτερα γνωστός με το όνομα του σκύλου της οικογένειας και ονομάστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ως «ο νόμος του Νίτρο».

Όταν όμως ο νόμος αυτός έφτασε στη Γερουσία, δεν προχώρησε ποτέ, θάφτηκε και ο αγώνας της οικογένειας «πέθανε». Η Νίκη Μουστάκη έμαθε την ιστορία, την μοιράστηκε με όλον τον κόσμο μέσω του βίντεο αυτού και λέει ότι θα τρώει κάθε μέρα σκυλοτροφή μέχρι να περάσει οριστικά ο «νόμος του Νίτρο».

ΠΗΓΗ: www.newsday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags