Facebook Pixel Όταν παίρνει φόρα, φόρα …ανηφόρα!
| 2012-02-11 12:30:00

Όταν παίρνει φόρα, φόρα …ανηφόρα!

Όταν παίρνει φόρα, φόρα …ανηφόρα!

Και τώρα ποιος (μπορεί) να σταματήσει τον Ολυμπιακό; Φουριόζοι είναι οι "ερυθρόλευκοι" που καθάρισαν για πλάκα τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και έπιασαν, έστω και προσωρινά, κορυφή.

Πετάει ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και με επιβλητικές εμφανίσεις στα ντέρμπι με τους δύο Δικέφαλους κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στην υπόθεση τίτλος.

Με καρδιά πρωταθλητή, περίσσιο πάθος και φοβερή αποφασιστικότηταοι οι Πειραιώτες απέδειξαν ότι δεν ήταν "τελειωμένοι", όπως πολλοί νόμιζαν μετά το -5, και πλέον το άγχος έχει μεταφερθεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού.

Το θέμα, βεβαίως, είναι ποιος μπορεί να σταματήσει τον Ολυμπιακό στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή την περίοδο. Από τη στιγμή που η 3η στη βαθμολογία ΑΕΚ και ο 4ος ΠΑΟΚ απλά υπέκυψαν στις ορέξεις των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε, ποιος μπορεί να βάλει φρένο στον ενθουσιασμό και τον φρενήρη ρυθμό των "ερυθρολεύκων";

Θα εκτιμήσουμε ότι τουλάχιστον μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου αναμένεται να κριθεί και κατά πολύ μεγάλο βαθμό ο φετινός τίτλος, κανείς δεν είναι σε θέση να κόψει βαθμούς απ' αυτόν τον Ολυμπιακό.

Θυμίζουμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν μέχρι το ματς με τον "αιώνιο" αντίπαλο τον Πανιώνιο και τον Άρη εντός έδρας και τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Στην κατάσταση που βρίσκονται οι Πειραιώτες μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να πετάξουν βαθμούς στα συγκεκριμένα παιχνίδια, παρόλο που έχουν φέτος τις μεγάλες γκέλες με τους θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους (ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Δόξα Δράμας).

Γιατί πολύ απλά οι "ερυθρόλευκοι" δείχνουν ότι έχουν αλλάξει νοοτροπία, είναι πιο σοβαροί, πιο συγκεντρωμένοι και με πατημένο το γκάζι φαίνονται αποφασισμένοι μέχρι το ντέρμπι με τους "πράσινους" να καθαρίσουν όλα τα ματς.

Από την άλλη, το ερώτημα είναι αν και ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να πάει αλώβητος μέχρι εκείνο το παιχνίδι διατηρώντας το +2 της διαφοράς. Κι εδώ θα παίξει ρόλο κατά πόσο η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει …αγχωθεί από το τρένο που λέγεται Ολυμπιακός και έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος.

Γιατί δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι Πειραιώτες έχουν φουλάρει για να κατακτήσουν και αυτό το πρωτάθλημα, αλλά πολύ περισσότερο παίζει ρόλο πόσο θα επηρεάσει τον Παναθηναϊκό αυτή η δυναμική που βγάζει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ήδη οι Πειραιώτες με συνοπτικές διαδικασίες είναι από -5 στο +1 και περιμένουν αυτοί τώρα τη γκέλα των "πράσινων" για να πανηγυρίσουν. Αρχής γενομένης από το αυριανό δύσκολο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Η κατάσταση έχει γυρίσει τούμπα, το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και μένει να δούμε ποιος θα αποδειχθεί ποιος σκληρός για μην πεθάνει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags