Facebook Pixel Οίκος ανοχής φιλοξενεί αστέγους για τις κρύες νύχτες!
Life
| 2012-02-14 21:27:00

Οίκος ανοχής φιλοξενεί αστέγους για τις κρύες νύχτες!

Οίκος ανοχής φιλοξενεί αστέγους για τις κρύες νύχτες!

Έλληνας ιδιοκτήτης οίκου ανοχής στην Αυστρία παραχωρεί στους αστέγους κρεβάτι, ζεστό γεύμα και μπάνιο! Ένας ιδιοκτήτης οίκου ανοχής (ελληνικής καταγωγής, αν κρίνουμε από το όνομά του), ο Peter Laskaris, αποφάσισε να διαθέσει την επιχείρησή του ως καταφύγιο για δεκάδες αστέγους. Προσφέρει λοιπόν σε 10 άτομα τη βραδιά από ένα δωρεάν δωμάτιο μαζί με ζεστό γεύμα και μπάνιο!

Η προσφορά έχει τέτοια απήχηση που οι άστεγοι στην πρωτεύουσα της Αυστρίας κάνουν ουρές για ένα δωμάτιο στο Red Rooms Laufhaus, όπως ονομάζεται το μπουρδέλο, ειδικά τώρα που σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Σε συνέντευξή του στις Austrian Times, ο Peter Laskaris δήλωσε πως δε θα ήταν σωστό να μην κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους άστεγους ιδίως αυτές τις πολύ κρύες μέρες. «Ούτως ή άλλως μ’ αυτήν την παγωνιά δεν έχουμε και πολλή δουλειά και επίσης λείπει και πολύς κόσμος λόγω των διακοπών των σχολείων. Πολλά δωμάτιά μας είναι άδεια και θα ήταν ντροπή να μην τα χρησιμοιποιούσαμε για καλό σκοπό. Μ' αυτόν τον καιρό κανείς δε θα έπρεπε να μένει αβοήθητος έξω στους δρόμους», είπε, σπεύδοντας όμως να τονίσει πως δεν συμπεριλαμβάνονται άλλες υπηρεσίες.

Κάθε δωμάτιο έχει ξεχωριστό ντους και κάθε επισκέπτης θα έχει καθαρό κρεβάτι και πετσέτες κάθε μέρα.

Ο Laskaris έγινε δημοφιλής με την κίνησή του αυτή και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους οίκους ανοχής της Βιέννης που θέλουν να κάνουν το ίδιο. «Τα καταφύγια των άστεγων είναι γεμάτα. Οι άνθρωποι χρειάζονται ένα ζεστό μέρος να μείνουν. Δίνοντας 10 δωμάτια στους αστέγους μας μένουν 5 δωμάτια για την κανονική λειτουργία της επιχείρησης. Κανείς όμως δεν παραπονιέται - ούτε τα κορίτσια. Όλοι έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τους άστεγους».

Αυτοί που πάντως δεν πρέπει να παραπονιούνται καθόλου είναι οι ίδιοι οι άστεγοι. Έστω και χωρίς extra υπηρεσίες.

Πηγή: kamarinia.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags